EEA Family Permit - טופס VAF5

ole4343

New member
EEA Family Permit - טופס VAF5

היי,
כפי שציינתי בהודעה הקודמת אני גר באנגליה, מחזיק בדרכון ישראלי וליטאי.
אשתי, שמחזיקה בדרכון ישראלי, נמצאת פה יחד איתי מזה סוף חודש מאי 2013 . התחתנו במועצה המקומית לפני מספר שבועות וכעת בשל אירוע משפחתי היא טסה לישראל בסוף אוקטובר ומתכננת לחזור לפה בסוף נובמבר.

על פניו, עד כמה שאני יודע מאנשים שמסביבי ומהתייעצויות שעשיתי בין היתר עם ה-Home Office, בשל העובדה שהיא אשתי ואני חי פה באופן חוקי, על פניו היא לא זקוקה לשום אישור אך על מנת להכנס למדינה ולא להיתקל בבירוקרטיה ועל מנת להתקבל לעבודה עליה להכנס בחזרה עם EEA FAMILY PERMIT, ולאחר מכן כמובן להגיש בקשה לResidence Card .

התחלנו למלא את הטופס באתר על מנת לקבוע תור לשגרירות בריטניה בישראל (למיטב הבנתי לוקח כ-10 ימים לקבל תשובה), אך עולות המון שאלות בטופס.
אשמח אם מישהו עם נסיון יוכל לעזור לי איתן:

1. בתחילת הטופס רשום מתי היא מתכננת לעזוב את בריטניה וצריך לנקוב בתאריך- מן הסתם היא איננה מעוניינת לעזוב ובוודאי שאין לה תאריך מסוים- מה צריך לרשום?
2. כתובת נוכחית - כפי שציינתי, אנחנו חיים יחדיו אך בפעם הקודמת שהיא נכנסה לבריטניה טרם חתונתנו היא נכנסה כתיירת- לכן אני תוהה האם לרשום את הכתובת שלנו פה ככתובת של המקום שהיא חיה, ואם כן השאלה הבאה היא כמה זמן היא חיה בכתובת הזו, האם לרשום ממאי או מאוגוסט, תאריך חתונתנו?
3. ביקורים קודמים - היא נכנסה לבריטניה פעמיים בשנה האחרונה, בפעם האחרונה במאי היא הצטרפה אלי ולפני כן בנובמבר בשנה שעברה והייתה איתי מספר חודשים. מה מומלץ לרשום? צריך לרשום סיבת הביקור .

תודה רבה מראש!
דניאל

ole4343

New member
וכמובן,

מבחינת השתכרות - אני עצמאי, ועוד לא התחלתי לשלם ביטוח לאומי (משום שהתשלום הוא כל מחצית שנה) למרות שאני רשום. יש לי כבר מספר חשבוניות שמילאתי ללקוחות, וקיבלתי מכתב של ה Tax Reference no שלי.
האם זה יהווה בעיה?

יעלי9

New member
למיטב ידיעתי ה PERMIT אינו בחירה אלא חובה

היא הרי חייבת להכנס לבריטניה על אשרה כלשהי ואשרת התייר שלה תפוג בקרוב.
לגבי השאלות שהעלת אני לא כ"כ בטוחה - מה הכתובת שנתנה כשנכנסה על סטטוס תיירת? היא הייתה צריכה למלא כרטיס נחיתה כשהגיעה כך שהכתובת שלכם אולי כבר נמצאת במערכת ממאי - אני לא יודעת אם הם יכולים לעשות הצלבות כאלו.
לגבי ביקורים קודמים הייתי רושמת את כל הביקורים, חבל ליפול על שטויות.
לא הייתי דואגת מידי, אם יש לך עבודה כאן הEEA FAMILY PERMIT הוא הליך מאד פשוט וקצר.

ole4343

New member
תודה יעלי!

אני מניח שלא תהיינה איזשהן בעיות.
זה הרי נכון שאין היא חייבת להוציא שום Permit אך מכיוון שהיא חוזרת לפה בלעדי (אני אהיה פה), אינני מעוניין שיעכבו אותה ב-Border Control ושתצטרך להציג תעודת נישואין, צילום דרכון שלי והוכחה שאני אכן עובד.
כאשר היא נכנסה היא נתנה את הכתובת שלנו. לא חושב שיצליבו כל דבר. רשמנו ב-בקשה אונליין (טרם שלחנו) שהיא חיה בכתובת הזו משך 3 חודשים. כמו כן, הטריד אותי הסעיף של כמה זמן חיינו ביחד- רשמתי חודשיים לפני הנישואין וחודשיים אחריהם. יהווה בעיה?

לגבי ביקורים קודמים- לא התכוונתי חס וחלילה להחסיר משהו- השאלה היא האם צריך לרשום מטרת הביקור או רק שנה?

לגבי עבודה- אני Self Employed והתחלתי רק לאחרונה, טרם שילמתי ביטוח לאומי אך קיבלתי את כל המכתבים והמספרים הדרושים ונרשמתי לשירות מילוי דוֹ"ח מס שנתי באתר של HM REVENUE.
יש לי כמובן חסכונות גם בסכום של בערך 10,000 פאונד.

אני רק רוצה להיות on the safe side לפני שאני מגיש הכל, כי הרי אשתי לא צריכה לקבל Permit כדי להכנס למדינה, אבל אם תדחה הבקשה- אני מפחד שזה יזיק למעמדה ולא יתנו לה להכנס בדרך אחרת ... (?)

תודה רבה!

יעלי9

New member
שוב, לדעתי היא ועוד איך צריכה. זה לא נתון

לבחירה
ביקורים קודמים- זה טופס אלקטרוני, לא תוכל לדלג על אף סעיף וגם חבל להראות כאילו יש משהו להסתיר - אני הייתי כותבת שבאה לבקר אותך, אין בזה שום דבר לא חוקי. אולי לחברי פורום אחרים תהיה דעה אחרת.

ole4343

New member
אוקי, טוב לדעת

לא ניסיתי לדלג, אבל לא היה לי ברור האם צריך לרשום רק שנת ביקור או גם מטרת ביקור.

תודה

Nobilis

New member
זה תחום אפור

תיאורטית לא חייבים EEA Family Permit.

מעשית מומלץ *מאד* להוציא אותו. וזאת על מנת שלא להסתבך בגבול, ועל מנת שתהיה הוכחה בדרכון מהיום הראשון לכך שהאדם זכאי לעבוד (מה שגם עוזר לפתיחת חשבון בנק, וכו').

ole4343

New member
היי נוביליס, תודה על התגובה

אני מעריך זאת מאד.

אני יודע, ומסכים איתך- לכן החלטנו כן להוציא את האישור. אך השאלות שהעלתי גורמות לי לתהות האם יש סיכוי סביר שידחו את בקשתנו?
כלומר, בשורה התחתונה- אני אזרח אירופאי, היא אשתי החוקית ואני עובד פה כעצמאי כך שהיא זכאית לקבל גם Family Permit וגם רזידנט קארד בהמשך. אבל אני תוהה האם העובדה שהיא חיה עמי תחת לייבל "תיירת" למשך מספר חודשים טרם חתונתנו משנה משהו בעניין וגם מזה אני צריך להדגיש או לא בטופס.

לגבי חשבון בנק, אני מניח שזה עוזר-
החשבון שלנו פה, בבריטניה, משותף (כלומר ע"ש שנינו).

תודה!

Nobilis

New member
בקצר

אין שום בעיה עם זה שהיא ביקרה אותך כתיירת.

היא באה לביקור ארוך, ואחרי שראיתם שהולך לכם טוב היא חזרה לארץ בשביל להוציא ויזת EEA Family Permit במטרה לעבור לתקופה ארוכה/לתמיד.

אין כאן שום דבר לא חוקי.

ole4343

New member
תודה שוב איש יקר,

בוודאי וברור לי שאין שום דבר שאינו חוקי, וגם לא הייתי מעלה בדעתי לעשות דבר לא חוקי. אך מבחינת הסתכלות על הטופס, אם רואים שהתחתנו לאחרונה, ורשום שהיא חיה בכתובת בבריטניה כבר 3-4 חודשים, אין זה מעלה איזושהי תהייה כזו או אחרת לבאשר כיצד חיה פה?

אם לא- נפלא.

תהיה נוספת - אנו ממלאים את הטופס ורשום מתי התראינו בפעם האחרונה, רשמנו אוקטובר 2013 (מכיוון שזה החודש שבו היא טסה לארץ) האם זו תשובה מספקת ?

מתנצל אם אלו נשמעות טענות מוזרות או ברורות- לי הן נראות בתחום אפור ואינני רוצה לטעות בהן!
תודה רבה וחג סוכות שמח!

בקר12

New member
החמצתי חגיגה בלילה? לא פייר

אין לך מה לדאוג ליטאי יקר. לא יגרשו לא אותך ולא את אשתך.
בממלכה מטפלים בכפפות של משי באזרחי האיחוד ובני משפחותיהם.
שומרים את ההתעמרות לבריטים וני משפחתם (הלא אירופים)

ole4343

New member
הי,

לא דיברתי על גירוש ואינני חושש מגירוש. אני פשוט מנסה לחסוך בירוקרטיה .
אם יש לך מה לתרום בנושא אשמח לשמוע.

בקר12

New member
אתה מציב בפני דילמה קשה כיוון שלא ברור לי

אם אכן אתרום לך. מצד שני אני אשמח להביע את דעתי גם אם אתה לא תשמח.
מה שלא אומר בהכרח שלא תשמח כי אני דוקא כן חושב שאני כן אתרום לך.
בכל אופן, משהוא בסיסי שאתה צריך להבין ואני חושב שנוביליס כבר התכוון לכך.
בגדול, מעמדך ומעמד אישתך נקבעים לפי חוקי האיחוד.
חופש הפעולה של הבריטים בנושא מוגבל מאוד ולא נראה שהם מחפשים בנרות מהגרים מהאיחוד ובני משפחותהם (בטח אם אתם נשואים). הבקשה הרי חינם (או כמעט חינם) והפקידים עובדים על בקשות אחרות ויותר מכניסות למשרד הפנים. למה להם להיכנס לכל מני דקויות (אמיתיות או לא) כדי יצוץ להם עירעור או בקשה חדשה (שהיא שוב חינם או כמעט חינם)?

יעלי9

New member
זה אפור כהה מאד.

אולי עם כרטיס התושב אח"כ אפשר להתפשר, אבל בביקורת הגבולות לא הייתי מנסה לשכנע אותם עם תעודת נישואין (עם או בלי חותמת אפוסטיל וכיוצב') שהגברת הצעירה זכאית להיכנס.
זה מסוג הדברים שרואים בתוכניות הריאלטי על ביקורת הגבולות.

ole4343

New member

יעלי9

New member
קודם לא קראתי את ההודעה השניה שלך

ועכשיו קראתי.
ע"מ שאישתך תוכל להצטרף אליך אתה צריך להראות שאתה exercising treaty rights
ואחת מהקטגוריות היא להיות עצמאי - self employed.
כדי לשכנע את הפקיד, הייתי מוסיפה כל הוכחה שיש לכם לכך שאתם יציבים מבחינה כלכלית - חשבונות בנק, נכסים או כל דבר אחר בארץ או בבריטניה, שירגיע את מי מבודק את הבקשה וצריך להגיע להחלטה.

ole4343

New member
אני אכן Exercising treaty rights

מכיוון שאני כבר רשום כעצמאי. פשוט טרם שילמתי תשלומי ביטוח לאומי.
כפי שציינתי יש לי מספר עותקים של חשבוניות וקבלות שכבר חילקתי ללקוחות. כמו כן יש לי חסכונות פה וגם בארץ (אך בארץ כל עותק שאקבל יהיה בעברית, לא כך?)

יעלי9

New member
לבנקים בישראל יש לפעמים פוביה

מאנגלית
אבל זאת בעיה שלהם, לא של הלקוח. כמה שיותר טפסים שמראים שיש לכם כסף, יותר טוב.
מצטערת על הטלפון השבור - בעניין מטרת הביקור, אני באמת לא זוכרת את הטופס בע"פ. הנחתי שאם אתה שואל אז הם שואלים. אבל המלצתי עדיין בתוקף: לא לדלג על אף סעיף.

ole4343

New member
תודה !

מסכים לגבי הבנקים.
לגבי מטרת הביקור- רשום details on all your trips to the uk, לא ברור אם זה שנים או מעבר לזה. בכל מקרה- לא מתכוון לדלג או לחפף באף סעיף לכן אני פה (מה גם שלא ניתן לדלג!) .

שוב תודות רבות, חג שמח. מחכה לשמוע תגובות נוספות מאנשים שחוו דברים דומים..
דניאל

למעלה