EEA Family Permit - דחייה?

EEA Family Permit - דחייה?

שלום, לפני שבוע בדיוק הגשנו, בן זוגי הישראלי ואני בעלת הדרכון הצרפתי, בקשה לויזה על סמך בני זוג לא נשואים. היום קיבלנו הודעה שלמרות שהממוצע בשבועות האחרונים היה שבועיים עד לקבלת הדרכון, הדרכון של בן זוגי נמצא כבר בחזרה בקונסוליה ונוכל לאסוף אותו ביום שלישי בצהריים (למה 5 ימים שלמים אחרי שהוא כבר כאן?). רציתי לדעת, מניסיונכם או דעתכם, האם בגלל הזמן הקצר שלקח לדרכון לשוב לישראל, זה אומר שהבקשה שלנו נדחתה? במידה והיא כן נדחתה, האם אפשר להגיש שוב בהקדם? האם הם מציינים למה הויזה נדחתה? במידה ונחליט להתחתן בחו"ל ולהגיש שוב את הבקשה, האם זה יראה להם כחתונה פיקטיבית (למרות שאנחנו ביחד כ-4.5 שנים, מתוכם גרים ביחד 3 שנים בדיוק) ושוב לא יאשרו לנו את הויזה? אני יודעת שזה עוד מוקדם לדאוג ולשאול את השאלות האלו, אבל במידה ובאמת לא נקבל, אני רוצה להיות מוכנה לדרך הפעולה הבאה שלנו. תודה, דניאל

בקריאה שניה אני רואה שנוסח שלי מעט מטעה

הכוונה שלי היא שקיבלנו היום הודעה שהדרכון של בן זוגי נמצא כבר בחזרה בקונסוליה ונוכל לאסוף אותו ביום שלישי בצהריים, וזה למרות שכשהגשנו את הבקשה, הפקידה אמרה לנו שבזמן האחרון שלחו את הדרכונים לאחר שבועיים.

Nobilis

New member
להירגע

סביר להניח שהכל בסדר והבקשה אושרה. אם היא לא אושרה - תקבלו הסבר למה ותוכלו להגיש את הבקשה שוב. ובמקרה הכי גרוע (אם לא תוכלו לאסוף הוכחות לקשר ארוך, וכו') תוכלו להתחתן. אם הקשר אמיתי אין סיבה לחשש. אבל את רצה קדימה. כאמור - סביר להניח שהכל בסדר. חכי ליום שלישי וראי מה קורה.

היי דניאל

כמו שנוביליס כתב לך - אני לא חושבת שיש לך ממה לחשוש. אבל בואי ניקח את המקרה של דחיה. אני קיבלתי דחיה בפעם הראשונה שהגשתי לקבלת ויזה על סמך מערכת יחסים - אצלי היה קצת שונה אומנם היינו יחד שנתיים וחצי אבל גרנו רק כשנה ו-3 חודשים לפני שהגשנו וכמו שאומרים ניסינו את מזלנו למרות שלא היה סיכוי. גם ככה תכננו להתחתן אבל רצינו לעשות את זה אחרי שאנחנו באנגליה ולתכנן הכל בשקט. מה שעשינו היה להקדים את החתונה ואז הגשנו מסמכים בשנית על סמך נישואין והפעם קיבלתי את הויזה. אני לא חושבת שבמצב כזה הם יכולים לחשוב שהנישואים שלכם פיקטיביים. אתם לא הראשונים ולא האחרונים להתחתן כדי להקל על התהליך:) אני באמת לא חושבת שיש לכם סיבה לדאגה. באמת שלא. בהצלחה.

למעלה