תודה, עכשיו כמה דקות של
פסיכיאטריה ופסיכופרמקולוגיה בגרוש. >אגב, הרופא שלי אמר לי שאין תוספות מלטונין בארץ אלא רק בארה"ב... נאלץ לחכות עד שיתחשבו גם בנו.< ובכן...אני לא מבינה גדולה, סתם קראתי חצי קורס ולכן יכול להיות שמה שאני אומרת לא מדיוק לחלוטין, אבל, המלטונין הוא מעביר עצבי שפעיל באיזור של בלוטת האצטרובל במוח והוא ה"שעון הביולוגי" (הוא קשור בסרוטונין, אגב, לכן לאנשים עם רמות נמוכות של סרטונין כמו בהפרעות אפקטיביות מסוימות, יש גם רמות נמוכות של מלטונין). יש לו תכונה מאוד מעניינת, אגב - מחקרים הראו כי רמת המלטונין בדם עולה עם השקיעה ויורדת עם הזריחה (היא גם משתנה עם עונות השנה. החורף הפרשת המלטונין תהיה ממושכת יותר כי שעות החושך רבות יותר ולהפך. אגב הפרעות אפקטיביות - זו הסיבה להרפעה אפקטיבית עונתית Seasonal Affective Disorder, שלאחר שגילו את הסיבה לה, מצאו מיד פתרון מוצלח במיוחד - חשיפה לאור.) המ.ע הזה הוא סמן למקצבי יום ולילה (אצל בעלי חוליות בלבד, אגב) - מאוד מעניין לדעת שאצל עיוורים המלטונין פועל באותה צורה כמו אצל רואים, המחזור החדשי של הנשים תואם את המחזור של הירח (אגב, לנשים שיש להן בעיות בביוץ יש רמות גבוהות יותר של מלטונין) ושלמלטונין יש חלק חשוב ברבייה של בעלי חיים שמתרבים רק בעונות מסוימות. בכל מקרה, הזיבולים האלה שכתבתי, הם סתם כדי שאני אוכל לומר שהשגתי משהו מזה שלמדתי את הנושא וכדי להסביר מאיפה הגיע העניין שלי בנושא - נדודי שינה = רמות נמוכות של מלטונין (ברוב המקרים) בגלל שיש לי נדודי שינה, עניין אותי לדעת מה זה ומה בדיוק קורה שם, מעבר להסבר התיאורטי...