EBV/CMV

Hodaya47

New member
EBV/CMV

למשתמשי הפורום שלום ,
האם שני הוירוסים האלה הינם הגורם לשתי התסמונות: פיברומיאלגיה ו/או C.F.S והאם התסמונות הנ"ל הינן אוטואימוניות ?

שלילי לשתי השאלות

עדיין לא יודעים את הגורם למחלה. נשלל קשר ויראלי לוירוסים ושהזכרת, כן בודקים כיוונים אחרים ויראלים.
וכרגע לא נמצאה הקבלה או קשר שמצביע שזו מחלה אוטואימונית. אבל נבר סיי נדבר, יכול להיות שכשיגלו את הגורם למחלה יתברר משהו אחר.

נכון למה שיודעים היום היא לא מחלה אוטואימונית וגם אין התייחסות כזו אליה.

--
אגב, לי יש גישה אחרת משל ו אולי. אני מכניסה את זה פה כי אם הייתי כותבת ביחד עם ההסבר המפורט אז הייתי בטח גולשת להגיב לעוד נושאים. ואין לי כוח לזה.

אז להגיד שאני חולקת מאד על ההסתכלות שזה איבחון של "סל" ששמים בו דברים שלא יודעים לתת להם שם אחר.
מהחוויה שלי ואל מול הפרוטוקולים לאיבחון זו מחלה מובחנת מאד וקיימת מאד.

אני לא מתכווחת בכלל עם ו אולי על זה שיש הרבה איבחונים שגויים.

ו אולי

New member
יש סדרת מחקרים רצינית שתומכת באוטואימוניות

המחקרים הנורווגים על ריטוקסימאב ל CFS כבר הגיעו ל phase III, שזה השלב האחרון לפני האישור של תרופה להתוויה.
ריטוקסימאב זו תרופה שניתנת במחלות אוטואימוניות קשות (ובלימפומה) והמחקר הראה שאצל כ 2/3 מהמשתתפים במחקר היה שיפור גדול, אצל חלקם עד כדי החלמה/הפוגה ממושכת.
&nbsp
גם אני התייחסתי בעבר ל CFS/פיברו כאבחנות, כיום קשה לי יותר לעשות את זה אחרי שאצלי ואצל כמה חברים שקיבלו את האבחנות האלו נמצאו דברים אחרים.
ומקומם אותי מאד שבהרבה מקרים הדבקת התווית CFS/פיברו מונעת את האפשרות לקבלת יחס רציני ומקצועי והמשך הבירור.
מה גם, שמחקרים רציניים מהשנים האחרונות מראים ש SFN יכול להסביר הרבה מתוך הסימפטומים האופייניים ל CFS/פיברו,ולהבדיל מאשר ב CFS/פיברו, אפשר לאבחן SFN ע"י בדיקות, והרבה פעמים אפשר גם לטפל.
ואם לחזור לשאלה האוטואימונית אז אצל לא מעט מהחולים ב SFN הסיבה היא אימונולוגית.

Hodaya47

New member
מחלות אוטואימוניות.

תודה על תגובתך.
האם התרופה הנ"ל מותווית בארץ לפיברומיאלגיה ו/ או ל C.F.S ?.

כמן כן , באילו תרופות הינך מטפלת ?

כל טוב.

ו אולי

New member
כמו שכתבתי, התרופה הזאת בשלבי מחקר

ובקשה קטנה, אין צורך לפתוח שרשור חדש עם כל שאלה, זה דוחק למטה את הדיונים של אנשים אחרים.
עדיף לשרשר את כל השאלות באותו האשכול.

למעלה