Earth Chronicles

aשרון

New member
מה דעתכם?....

אני מאמין בסברה שחוצנים הינדסו אותנו ויצרו אותנו מהאדם הקדמון שהתפתח על כדור הארץ.
הסברה שאני מפתח היא שהם הינדסו אותנו כדי להשתמש בנו כעובדים לכריית זהב (אותו אני מחשיב כמינירל), כדי שיוכלו להעביר אותו לעולם הבית שלהם ולטפל בעזרתו במצב הקשה בו העולם שלהם נמצא.

אני יודע שזה נשמע מגוכך, אבל תחשבו על זה, זהב מסופר בכל כך הרבה כתבים עתיקים ועד היום הוא נחשב למצרך מבוקש על ידינו. למה זהב הוא מצרך כל כך חשוב לבני האדם?, כי במשך דורות לימדו אותנו שזה מצרך חשוב ל"אלים", ומאז שהם עזבו בני האדם העבירו את הלך הרוח הזה הלאה עד שהגיעה העת התעשייתית וזהב הפך לערך כספי המוביל את החברה הקפיטליסטית.

למה הם עזבו אני שואל?
כי לאחר שהם הצליחו לייצב את עולם הבית שלהם ממשבר קשה, הסוג המסויים של החוצנים שהינדסו אותנו, בחרו לעזוב ואולי גם הרסו את המבנים והטכנולוגיה שהם הניחו פה. הם השאירו אותנו פה, ולא היה להם אכפת שזנים אחרים של חוצנים יגיעו לכדור הארץ ויעשו כאן מה שהם רוצים. מה הם עשו כאן?, אפשר להעלות הרבה אפשרויות, אחת מהן נראה לי שהזנים השונים אהבו כל כך את כדור הארץ ורצו להתיישב כאן, כדי לא להיכנס למלחמה הם חילקו את הכוכב וכל זן הקים כאן ממלכה ושושלת מלוכה.

הפרעונים במצרים, האינקה בדרום אמריקה, הנורדים באירופה, בבילון בעיראק, המלוכה הסינית, המהרטה בהודו...

אני עדיין מפתח את הסברה שלי, אתם מוזמנים להביע את דעתכם.

תשרשר לכאן את מדרש פרשת "תרומה" שלי, ותמצא גרסה נוחה יותר

הגדולה של היהודים, שהם נטשו את כל הסיפורים האפשריים והלא מוכחים (הפרעונים במצרים, האינקה בדרום אמריקה, הנורדים באירופה, בבילון בעיראק, המלוכה הסינית, המהרטה בהודו). במקום כל זה, הם עבדו על הדמיון של בני אדם. (תקרא את מדרש פרשת "תרומה"). כלומר, היהודים מאמינים שהם תמיד חיים בחושך בעולם הזה כי אף פעם אי אפשר להתקרב לבורא בשום אופן (לרבות חשיבתי). זה גאוני. כאילו אומרים - לא צריך להוכיח כי אין מה להוכיח. או לא צריך לראות את הבורא כי הוא לא ניתן להמחשה בכלל. כלומר, תעשה ! כי מחשבות זה לא מספיק. (אצל הנוצרים מחשבות זה מספיק). לא גאוני ?
אגב, במה שאתה מאמין, מאמינים הסנטולוגים, שכבר הוכח מעבר לכל ספק, שהם יעצבו עבורך את המציאות והאמונות שבהתאם לכמות הכסף שתזרים אליהם
(לא שהבאבות שלנו יותר טובים מהם חח).

aשרון

New member
אני רק אשים את זה כאן...

תראו איך אנשים מתקשים להשלים עם דעות של אדם אחר. הם מסתגרים בתוך הבועה שלהם ומנסים לשכנע את האחר שהוא טועה, בהמשך גם מנסים להוכיח לו את טעותו, ובסוף גם מראים איך הם מתמודדים עם זה. אנשים צריכים ללמוד לפתוח את המחשבה ולקבל את האחר בדעותיו שלו, רק ככה נתחיל להצליח להתגבר על הכאוס הקיים היום בעולם.

"אני יודע שזה נשמע מגוכך, אבל תחשבו על זה"

זה משהו שאפשר להגיד על כל תיאוריה לא סבירה או דת שקיימת בעולם.. זה יותר נשמע כאילו אתה יותר כופה דברים שקרו על התיאוריה שלך, מאשר מסביר אותם.
למה יותר הגיוני לך שחוצנים הינדסו אותנו מהאדם הקדמון מאשר שהאדם הקדמון פשוט התפתח מעצמו בתהליך מאודדד ארוך?
אני לא יודע יותר מדי על ההיסטוריה של הזהב, אבל השתמשו בו גם לפני אלפי שנים להראות עושר וכוח, ובהמשך גם במסחר. יש הרבה עדויות לזה. מצד שני, אין הרבה עדויות ליצוא הזהב לחייזרים כדי שהם יוכלו לתקן את החללית שלהם.
דרך אגב, כמעט כל דבר שקיים עכשיו הוא מצרך מבוקש רק בגלל שחינכו אותנו שהוא מבוקש, ולא בגלל שזה באמת חשוב לחיי היומיום.

aשרון

New member
אני מנסה להבין בעצמי...

אני לא כופה דברים, זו גם לא הכוונה שלי (ותודה שהארת את תשומת ליבי לעניין הזה).
אני בסך הכל מנסה לבנות תיאוריות שונות לגבי התהליך האבלוציוני של האדם, אני מתמקד עכשיו בתיאוריות החוץ ארציות ומנסה ללמוד אותן.

עכשיו אני בתקופה של ניסוי ותעייה, ומנסה לגבש רעיון לאיך התרחשו הדברים.

בנוגע לזהב, למה דווקא בו השתמשו לדעתך כדי להראות עושר וכח?, אולי בגלל ש"האלים" השתמשו בו?
אחת התיאוריות גורסת שהחוצנים יצרו את בני האדם כדי להשתמש בהם ככוח עובד לכריית הזהב.
ואני שואל, האם יכול להיות וייתכן שלאחר שהחוצנים עזבו, בני האדם שנשארו ייחסו לזהב את הכח של האלים ואלה שרצו לשלוט השתמשו בזהב כדי להאדיר את כוחם שלהם בפני פשוטי העם.

תעייה indeed

אני לא יודע למה השתמשו בזהב בעבר, לא התעניינתי מספיק כדי לקרוא. אולי בגלל שקל לעבד אותו? בגלל שהוא נוצץ? בגלל שהוא יפה ומרשים לפיסול?
למה משתמשים ביהלומים לתכשיטים? (יש להם גם שימושים אחרים, אבל המחיר שלהם יקר בגלל הדרישה של הצרכן).. האם זה גם קשור לחוצנים?

הכל יכול להיות. יכול להיות שהחוצנים עזבו והשאירו אותנו עם הזהב, ויכול להיות שאלוהים בכבודו ובעצמו גרם לזהב להיראות סקסי כמו שהוא גרם לנו לחשוב שסוג מסוים של גברים הוא סקסי, ויכול להיות שזו התפתחות טבעית של חיים, מסחר, תעשייתיות, קפיטליזם, פתרון לשיעמום וכו'
נראה לי שכל התיאוריות הלא סבירות בעליל האלו הן פיתרון מודרני למי שלא מוצא מענה בדתות הקיימות

Uri04

New member
אני לא מבין את הצורך בלפתח תיאוריות מופרכות כאלה

למה לא להסתפק במה שקיים? ההיסטוריה ומקורות האדם האמיתיים (על פי מה שהמדע מספק לנו) הם מדהימים ומסקרנים מספיק. למה לברוח לתרבויות חלליות שאין להם אף פסיק של אישוש מדעי?
רק בעשרות שנים האחרונות מתגלים כל כך הרבה ממצאים ששופכים אור מחודש על מוצא והתפתחות האדם, מקופים קדומים שחיו בג'ונגלים של אפריקה לפני כ-9 מיליון שנה, דרך קופי האדם שמהווים עבורנו אב קדמון לפני כ-7 מ"ש, דרך קופים זקופים שחיו במזרח ובדרום אפריקה לפני כ-3.5 מ"ש, ואז ההומנידים הקדומים שיותר ויותר מינים שלהם מתגלים כל הזמן. אנחנו מין מעניין ומיוחד, מעין 'פאשלה' של הטבע שהשתרשה והתפתחה. זה לא מדהים מספיק?

jwin

New member
פשוט תגובה טובה.

עם המון שווי משקל. כאדם אני יכול להבין במוחי (במשמעות לקבל כהגיוני) רק דברים שבאים מהמדע, מהנסיון. אני כמובן יכול לפתח תאוריות. יכול לחפש סימוכין - יכול להצליח. יכול להגיע להמצאה חשובה ביותר רק במקרה. אבל מה שאני נשאר צמוד אליו, עד שלא מוכח אחרת, זה מה שאני יכול להבין. אני יכול להבין התפתחויות ביולוגיות, אני יכול לראות אותן. אני יכול לראות הקשרים גנטיים - אני לא יכול לומר שאני לא מאמין בתורת הגנים - אני רואה אותם במיקרוסקופ, אני רואה את השינויים שלהם ולמה זה מוביל - אני רואה ששינוי מסויים מאוד מוביל תמיד לתוצאה מסויימת מאוד ותמיד לאותו הדבר - כלומר אני יכול להכיל את מה שאני מבין. מבין ו״תופס״ החושים שלי, ביכולת האלבורציה שלי. אני למשל פחות מכיל תאוריות של חיים אחרים ביקום: אני מבין את זה, אני גם תוהה איך יכול להיות שאנחנו לבד בכל היקום, אני אפיחו כמעט לא מאמין שאנחנו לבד - אבל עד שאין לי קצה חוט, אני מבין אבל איני יכול להכיל כי זו עדיין במסגרת תאוריה. אבל רק ככה...תהיתי...
שיהיה יום נהדר
יהודה

aשרון

New member
היי אורי....

כשאתה אומר להסתפק במה שקיים אתה בעצם אומר לוותר על המחקר, לוותר על להמשיך ולשאול שאלות ולאתגר את עצמינו.

אני רוצה להאמין גם בתיאוריה של ההתפתחות הטבעית של המין האנושי ללא התערבות הינדוס גנים שביצע בנו מין אחר, ואני גם לא שולל אותה.

מה שאני עושה זה מנסה לחפש תשובה לשאלה איך נוצרנו?, ובתוך כך אני חופר בתיאוריות שונות, עכשיו אני עוסק בתרבות החוצנית.

אתה קורא לתיאוריה החוצנית מופרכת, אבל גם התיאוריה הדארווינית היא עדיין תיאוריה שלא הוכחה עד הסוף. אז יש מקום למחקר בכל תחומי התיאוריה ולתת לכל אחת מקום שווה.

Uri04

New member
וואו, זה ממש לא מה שאמרתי

מה שאמרתי זה שהמדע מספק לנו בסיס ראייתי להתפתחות החיים והתפתחות האדם. הראיות נמצאות שם ומדענים ממשיכים לחקור אותן ולחשוף חדשות. כרגע המחקר המדעי הוא הכלי היחידי לשפוך אור על הנושאים האלה, ושאלה יקבלו תוקף של הוכחה פיזית. לכן אם אתה באמת רוצה תשובות - לך למקום שמספק לך אותן, ולא לכל מיני תיאוריות פילוסופיות שאין להן א-ף הוכחה.

התיאוריה הדארוויניסטית היא תיאוריה מדעית. ככזו, מדובר בהנחה שיש לה 150 שנים של הוכחות מדעיות. תיאוריה מדעית, ככל, איננה ניחוש אלא תמיד מבוססת על ראיות שניתן לחקור אותן בצורה אמפירית. ככזו, לא. לא מדובר בתיאוריה לא מבוססת, אלא ככזו שמקובלת על הקהילייה המדעית כתיאוריה מוצקה. אם אתה רוצה להוכיח אותה כשגוייה עליך לספק ראיות של ממש המוכיחות אחרת. בינתיים, אף אחד לא הציג כאלה.

ItsikH

Member
תאוריית האבולוציה - לא "הדרווינית" - חקורה ומבוססת היטב
אם יש לנו חוסר במידע על שלבים מסוימים בהתפתחות זה בגלל מחסור במאובנים ושרידים אחרים, עדיין יש לנו די ראיות - גם מחקר תהליכי התפתחות בזמננו ממש, וגם משרידים קיימים - בכדי לקבל תמונה מבוססת של התפתחות החיים. היחידים שטוענים כנגד התאוריה הזו לא מביאים תאוריה אחרת אלא הוקוס פוקוס - חייזרים, בורא תבוני - שפירושו היחיד "איננו יודעים ואין לנו מושג" - ובנוסף לא מביאים נימוקים מספקים לטענות כנגדה חוץ מסיפורי השעון.

כמו מן השמיים - בטח איזה חיזר צופה עתיד

אתמול בדף האחורי של 'הארץ' פרסום תוצאות מחקר בשינויים חיצוניים וגנטיים בבע"ח החיים קרוב אלינו, לסביבה העירונית. נו מה לעשות, התולעים שיפרו יכלתן להתמודד עם מתכות שאנחנו מזהמים אתן את הקרקע. זה בטח תכנון של אותם חייזרי-על.

סקירה מדעית: האדם מאיץ שינויים אבולוציוניים בבעלי חיים
סקירה מדעית שפורסמה בארה"ב מראה כי הפעילות האנושית מאיצה את קצב השינויים האבולוציוניים בקרב בעלי חיים וצמחים, דבר המביא לשינויים במערכות אקולוגיות, בעיקר בסביבה עירונית
צפריר רינת
23.02.2015 06:12
שמור
11תגובות15שתף בפייסבוק
העולם משתנה במהירות ועלינו להשתנות איתו. זו העצה שבני אדם נותנים לא פעם האחד לשני, אך מי שנאלץ לאמץ עצה זו בעל כורחו דווקא אינם בהכרח ההולכים על שתיים. הידע המדעי שהצטבר באחרונה מראה כי הפעילות האנושית מאיצה את קצב השינויים האבולוציוניים בקרב בעלי חיים וצמחים. כתוצאה מכך מתחוללים שינויים במערכות אקולוגיות ובמיוחד באלו הקיימות בסביבה העירונית.
ד"ר מרינה אלברטי מאוניברסיטת וושינגטון בארצות הברית פרסמה בשבוע שעבר סקירה נרחבת על תופעת האקו־אבולוציה (הקשר בין שינויים אבולוציוניים ואקולוגיים) בסביבה העירונית. הסקירה — שהתפרסמה בכתב העת Trends in ecology & evolution — בוחנת את המשמעות של שינויים אבולוציוניים שהתרחשו בעשורים האחרונים כתוצאה מהשפעת פעילות האדם.

ממליץ לקרוא את כל הקטע. מהצד השני, אני בהחלט מודה שתיאוריות הכלום הללו מרתקות במיוחד.

ישנן כמה סיבות

לטעמי אחת הבולטות, זה מה שנרמז כאן בעקיפין, פשיטת הרגל של הדת המודרנית ואי כולתה לספק תשובות סבירות. אז מה, גם שאול המלך הלך אל בעלת האוב להביא את שאול.

למעלה