E.L.O. - Electric Light Orchestra

E.L.O. - Electric Light Orchestra

הלהקה שהיתה צריכה לצעוד צעד קטן נוסף כדי להיות להקת רוק מתקדם אך רק נשקה קלות לז'אנר ונצמדה לסגנון הייחודי לה שלא הושפע מלהקות אחרות (מקסימום הושפע מסיגנונות מוסיקליים מתקופות קודמות לה) הלהקה נוסדה ב- 1970 בבירמינגהם אנגליה. ללהקה 3 תקופות עיקריות בחייה. 1970-1973 השנים הראשונות שהתאפיינו בחוסר יציבות בהרכב ובמוסיקה קשה לעיכול. 1974-1979 ההרכב הכמעט יציב שמתקליט לתקליט (רויטל עמית) החל לחדור לתודעת הקהל ולהיות נערץ בקרב מיליונים ברחבי העולם, ובאותו יחס גם החל להתמסחר. משנת 1981 הפכו לרביעיה אך לא אתייחס לתקופה זו. ובכן, התקליט הראשון (כשם הלהקה) הוא הקשה ביותר לעיכול מפאת היותו עמוס יתר על המידה בכלי נגינה. הכלים הדומיננטים ביותר באלבום הינם כלי המיתר (כינורות וצ'לואים). כמעט בכל שיר העמיסו יציקה כבדה של כלים אלו בתוספת כלי נשיפה. התופים נשמעים לעיתים ככלי הקשה כבדים בתוך תזמורת. התוצאה: מוסיקה כבדה בסיגנון אונגארדי, פסיכדלי, רוק צורם, קלאסי זועם ובלדות כבדות שהיו גורמות לעיתים לאיפור הכבד של להקת קיס להינמס, אך מי שמתחבר לזה (כמוני) יידע לציין שזהו אלבום טוב ומומלץ. שירים מומלצים: 10538 Overture - שיר שהלהקה בחרה לפרסם אותו Look at me now - מזכיר מאד את אלינור ריגבי Nellie Takes Her Bow Battle Of Marston Moor 1st Movement Queen Of The Hours האלבום השני שלהם הוא המשכו של הראשון אך מתאפיין בבינוניות. (יש לי אותו בתקליט, לא התחברתי אליו, אני לא זוכר אותו כל כך אך מכיוון שהפטיפון שלי בתיקון כבר 3 שבועות - לא מוצאים את הבעיה... - אינני יכול להרחיב עליו). השלישי: On the third day משנת 1973 זהה לקודמיו אך התעדן קימעה. אלבום זה עולה באיכותו מהאלבום השני והשירים הבאים מומלצים: Ocean breakup king of the universe bluebird is dead new world rising-ocean breakup reprise showdown - שיר שהלהקה בחרה לפרסם (במקור הוא לא נכלל באף אלבום אלא צורף רק בדיסק). ma-ma-ma belle - גם שיר מפורסם ג'ף לין, מנהיגה הבילתי מעורער של הלהקה, בעל הקול המצויין והאחראי למילים והלחנים של שירי הלהקה העיד בתקופה מאוחרת יותר של הלהקה (בשנות השמונים) שהוא לא מסוגל לשמוע את התקליטים מהתקופה הראשונה של הלהקה, כלומר, הוא לא סבל אותם... מכאן אנו עוברים לתקופה השניה של הלהקה שגם היה די יציב בהרכבו לאורך זמן וגם התייצב בסיגנון המוסיקלי. 1974 - ELDORADO - אלבומה הטוב ביותר של הלהקה. עטיפת התקליט לקוחה מתוך "הקוסם מארץ עוץ". האלבום נפתח בקטע שמכניס אותך לאוירה של סיפור קלאסי קסום שהמשכו הוא אחד השירים המוכרים והטובים ביותר שלהם: Can't get it out of my head כאמור החל מאלבום זה התייצב הסיגנון המוסיקלי של הלהקה וניתן לכנותו רוק קלאסי. שירים מומלצים: Eldorado overture Can't get it out of my head Laredo tornado Nobody's child Eldorado Eldorado Finale 1975- האלבום החמישי: Face the music עוד אלבום מצויין שאינו נופל ברמתו מ"אלדורדו". השירים המומלצים: Fire On high - פרוג! Waterfall - בלדה יפה Evil woman - ענק! ענק! ענק! (שיר מפורסם) Nightrider Strange magic - אך, איזה שיר קסום! (שיר מפורסם) One summer dream - שיר יפהפה והשיר החותם. 1976 - A new world record האלבום שפרץ לתודעת ההמונים וגרם ללהקה להיות בצמרת מכירות האלבומים. האלבום יותר פופי מקודמיו אבל עדיין שומר על המירקם הייחודי ועדיין שמר על רמה גבוהה. אלבום עם הרבה שירים שהלהקה פירסמה השירים המומלצים: tightrope telephone line - אחד מהשירים המוכרים והאהובים בקרב קהל המעריצים. בלדה יפהפייה. rockaria - שיר רוקנרול אבל נחמד (פורסם) mission - שיר שקט יפהפה so fine livin` thing - שיר מפורסם וגדול! Do ya - שיר רוק (כמעט כבד) מפורסם ומצויין! 1977 - out of the blue אלבום כפול שהתחיל לסמן את הירידה. באלבום זה ישנם 4 קטעים טובים והשאר בינוניים ומטה: Mr Blue Sky Sweet talkin' woman Turn to stone wild west hero כולם מפורסמים האלבום הבא Discovery יצא בשנת 1979 והוא הושפע מסיגנון הדיסקו ששלט באותה תקופה וכמובן לא ארחיב עליו. זהו, מקווה שתטעמו ותאהבו!

RamiSun

New member
אגב, קניתי את הדיוידי שלהם ב-15 ש"ח

וממש נהנתי, נוסטלגיה... למי שמעוניין לא יודע עם נשאר ...אבל בטאוור רקורדס...

oril123

New member
זה מהסיבוב של ZOOM ב 2001 שהופסק

עקב מכירת כרטיסים דלה, למעשה מילבד טנדי אין אף אחד מההרכב המקורי במלווים. אגב אתה מכיר את ELO PART II ?

זהו, שיש לי את התקליט אבל:

מזמן לא שמעתי אותו וכשכתבתי את הסקירה עליהם לא יכולתי להזכר בקטעים עקב זה שהפטיפון שלי בתיקון כעת. אני זוכר רק 2 קטעים טובים מהאלבום. יום ראשון אני אקח את הפטיפון מהחנות ואז אוכל לעדכנך.

asafeh

New member
E.L.O

יופי של סקירה , אני בהחלט מסכים ש-E.L.O ,בתחילת דרכה היתה להקה מתקדמת עד אלבומה החמישי FACE THE MUSIC (כולל) לאחר מכן הלהקה התמסחרה והלכה לכיוון הפופ, דווקא מחמשת האלבומים הראשונים שלה - הייחודיים לדעתי ברוק המתקדם הקלאסי, האלבום השני (ELO-2) הוא הכי מעניין ומיוחד, קשה אומנם להתחבר אליו בהתחלה , אך לאחר מספר השמעות (ככה זה בדרך כלל בתקליט רוק מתקדם טוב) אני בטוח שתתיחס אליו אחרת , הקטע הראשון - IN THE OLD ENGLAND TOWN - עוצמתי בעל נגינת גיטרות מיוחדת (למרות הקול ה"כועס" של ג'ף לין בשיר הזה) , לדעתי שני הקטעים האחרונים הם הטובים באלבום: הקטע FROM THE SUN TO THE WORLD שדרך אגב לפי מיטב זיכרוני - קטע הפתיחה שלו היה פתיח לתוכנית רדיו שהיתה הרבה שנים ברשת ב' (אני לא זוכר איזו - אני אשמח אם מישהו ימצא ויכתוב זאת בפורום) זהו קטע מורכב ויפה , וגם הקטע החותם את האלבום - KUIAMA (מעל 8 דקות - ארוך ל E.L.O) הוא קטע טוב. בכלל למי שאוהב את תזמורת אור החשמל (איזה מזל שהם לא להקה ישראלית - מי היה שורד בשם כזה בעברית ?) אני ממליץ לשמוע את האוסף שלהם - LIVE AT THE BBC - כאן לדעתי הלהקה היא בשיא גדולתה.

oril123

New member
ELO - LIVE AT THE BBC

אני רוצה להמליץ על אלבום שלהם שכמעט לא מכירים אותו שבהחלט אפשר לסווגו כפרוג : LIVE AT THE BBC ואני מתייחס פה לגרסת הדיסק הכפול של ההופעה. ההופעה הנ"ל הוקלטה כמעט מיד לאחר אלבומם Face The Mucic רגע לפני ההתמסחרות הגדולה וכולל חומר מאלבום זה ומטה. האלבום נפתח בקטע From the Sun to the World מאלבומם השני שנפרש פה על כ 12 דקות וכולל אילתורים מאין ג`אמיים שמוסיפים לו הרבה ענין וגם מראים שלELO יש גם יכולת נגינה טובה מעבר למה שניתן לשמוע באלבומים ה"רגילים" שלהם ואפילו הפתעה - המנגינה הראשית מאגם הברבורים מנוגנת בתוכו, הקטע השלישי כבר יותר מוכר In the Hall of the Mountain King שבאמצע פותח הכנר בסולו כינור המזכיר מאד מוסיקה חסידית. בכללית הקטעים המענינים ביותר באלבום כפול זה הם הקטעים האינסטרומטליים בהם הלהקה לוקחת לעצמה חופש ונכנסת לאילתורים מענינים. רשימת קטעים : Electric Light Orchestra - Live At The BBC cd 1 1. From The Sun To The World (11:39) 2. Kuiama (10:26) 3. In The Hall Of The Mountain King (8:10) 4. Roll Over Beethoven (5:09) 5. King Of The Universe (4:54) 6. Bluebird Is Dead (4:09) 7. Oh No Not Susan (2:43) 8. New World Rising (6:39) 9. Mik`s Violin Solo / Orange Blossom Special (2:37) 10. In The Hall Of The Mountain King (4:56) 11. Great Balls Of Fire (3:25) Electric Light Orchestra - Live At The BBC cd 2 1. Fire On High (5:35) 2. Poker (4:20) 3. Nightrider (4:59) 4. On The Third Day medley (13:14) 5. Showdown (4:45) 6. Eldorado (6:05) 7. Poor Boy (The Greenwood) (2:43) 8. Illusions In G Major (3:39) 9. Strange Magic (3:37) 10. Evil Woman (5:19) 11. Ma-Ma-Ma Belle (5:32)

למעלה