E.D.S

chensa1

New member
E.D.S

שלום, אני סובלת ממחלה הנקראת ehlers danlos syndrome. אובחנתי כזמן קצר לאחר הלידה ע"י פרופסור כרמי מומחית לגנטיקה. המחלה התבטאה בפריקות ברך בתדירות גבוהה, ועם השנים זה פריקות כתף ומרפקים. בנוסף, גמישות באחד השסתומים בלב - MVP. היום אני בת 23 ופרקתי את המרפק כ7 פעמים ב6 השנים האחרונות. לא גויסתי לצבא עקב המחלה. להבנתי יש 8 רמות לתסמונת, אני אובחנתי כרמה 8. בבתי החולים לאחר הפריקות כשאני מסבירה לרופאים שיש לי את המחלה, הם לא יודעים מה זה. ביקרתי אצל כ3 אורתופדים, שלושתם לא הכירו את המחלה. נאמר לי שאין פתרון וגם ניתוח לקיצור הרצועות לא יעזור. האם מישהו יכול להמליץ על רופא שכן מכיר את הבעיה ויודע לטפל בה? כרגע אני לאחר הורדת גבס אחרי פריקת מרפק - לפי רמת הכאב, הכי חמורה שהייתה לי. הייתי בגבס כ5 שבועות, לפי המלצת הרופאים עקב הטענה שנקרעו לי הרצועות תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שאני חולה במחלה. בנסיון להסביר לאורתופד שזו כבר הפעם השביעית שאני פורקת את המרפק, עקב העובדה שאני מחזירה את המרפק למקום לבד, לא מאמינים לי שזו באמת פריקה, ואומרים שלא יכולה להיות פריקה בלי קריעת רצועות - שוב תוך התעלמות מהעובדה שיש גמישות יתר ברצועות ולכן יכול להיות שהן לא נקרעות. בנוסף, נאמר לי שאין דרך לדעת אם הרצועות קרועות או לא - מה שהתברר שלא נכון ושיש אפשרות לעשות אולטראסאונד במרפק ולראות. הכאבים מחמירים מיום הורדת הגבס.. אשמח לכל תגובה או הפניה למומחה שמכיר את הבעיה כי עד עכשיו נתקלתי רק ברופאים שלא מכירים את התסמונת.. תודה!

EDS ובעיות מפרקים

שלום, EDS היא מחלה נדירה, עם היארעות של מקרה אחד ל 400 אלף, ובה קיימת בעיה במבנה הקולגן ויצירת רקמת החיבור. המחלה יכולה להשפיע על כלי דם, על מפרקים וגם על העור ומתבטאת בגמישות יתר של הרקמות. ידועים כיום למיטב ידיעתי 11 סוגים למחלה זו, אך זהו בהחלט לא התחום שלי. מבחינה אורטופדית מתבטאת המחלה בגמישות יתר של המפרקים ופריקות חוזרות שכפי שתיארת, בד"כ ניתנות להחזרה בקלות ע"י החולה עצמו בשל הגמישות הרבה ואי היציבות. איני ממליץ על רופאים בפורום. המלצתי אלייך היא לפנות לרופא המשפחה ולבקש ממנו הסבר מקיף על המחלה והפניה למומחה בתחום. לגבי הכאבים במרפק לאחר הפריקה - יתכן קיים נזק גרמי במרפק, נדרשת בדיקת רופא אורטופד שעשוי להמליץ על בדיקות דימות נוספות (צילום, CT וכו'). בברכה,

chensa1

New member
תודה אבל..

קודם כל תודה רבה על התגובה. אני חשה תסכול כבד עם העניין שרופאים לא מכירים את הבעיה. רופאת המשפחה שלי לא הכירה את התסמונת לפני שהגעתי אליה וחקרה על הנושא. מבין האורתופדים שביקרתי אצלהם, לא היה אחד שמכיר את הבעיה. את הידע שלי על המחלה צברתי ממחקרים באינטרנט ומעט ממה שהסבירה לי רופאת המשפחה. הבעיה היא שכל אחד אומר לי משהו אחר לגבי סוגי המחלה ונדירותה. לא שזה רלוונטי אך גם מבחינת הפתרונות המוצעים לי יש ניגודים, למשל לגבי פעילות גופנית - יש שאומרים לי שלא לעשות (הייתי רקדנית בלט כ8 שנים והפסקתי בעקבות המלצת רופאים) ויש שאומרים שפעילות גופנית מחזקת את השרירים ותקטין את תדירות הפריקות. אני זקוקה לשם של רופא שיוכל לעזור לי...

EDS

איננו ממליצים על רופאים בפורום. במקרה זה גם לא מוכר לי רופא שתחום בתמחותו המחלה הזאת ומכאן המלצתי לביקור חוזר אצל רופאת המשפחה והמשך עבודת המחקר יחד איתה. בברכה,

למעלה