E-330- הכי מסוכן !

טובה ב

New member
E-330- הכי מסוכן !

ברשימת צבעי המאכל מסומן התוסף הזה (חומצת לימון או חומצת מאכל) כחומר מסרטן הכי מסוכן. אבל כמעט שאין מוצר תעשייתי שאין בו E-330, אז מה עושים? מאז שהגיעה אליי הרשימה הזאת, ונעשיתי מודעת לנושא, אני פשוט לא קונה מוצר שברשימת הרכיבים שלו זה מופיע, יכול להיות שקצת התחרפנתי בעניין הזה בזמן האחרון, אבל ככה זה שפתאום נופל עליך מידע חדש ( אני כמו אדם הראשון שפתאום הבין שהוא לא לובש כלום וזה לא בסדר, וכל העולם התהפך עליו). בדרך כלל אני אוכלת לחם שאני אופה לבד , בשיטת הלחם- פרא, אבל מתעורר אצלי כרגע צורך בלחם מופחת קלוריות, לכן חיפשתי אתמול בסופר לחם קל ולא היה אף מוצר אחד ללא החומר הזה. מישהו מכיר אולי יצרן שמכין לחם קל בלי ה"רעל" הזה? אולי אי אפשר -קל -בלי זה?

כדאי שיהיה דף מודפס של כל ה-E למיניהם

ה-E הוא המסמל בקצרה רכיב מזוים ברשימת מרכיבי המזון נוצר בגלל שיצרני מזון לא רצו לומר מה יש במזונם והתירוץ שלהם היה אין מקום לרשום אז חייבו אותם לרשום כסימול שהוסכם על האות E ואחריו מגיע מספר שכך יידעו לדעת ולהבדיל מה זה כל דבר. אם זה מהחי החולני והלא מוסרי או אם זה מהצומח המעובד והלא בריא(לא כל הצומח תמים הוא,גם בצומח יש לא בריא ובעיקר אילו שמעובדים ואז גם מאובדים).

זה דיי פשוט מרעילים אותנו ואפשר בלי

אפשר לחיות בכיף מדברים לא מתועשים או לחילופין יש מספיק בחירה אם יודעים איפה לקנות מספיק אלטרנטיבות פחות מסוכנות נ.ב גם במוצרי היגיינה שמים הרבה חומרים . מה הרעיון בלחם קל? מה איכפת לך מצריכת הקלוריות ?

gs1234

New member
איזה שטויות! E330 לא מסוכן ולא מסרטן

זו חומצת לימון, מופקת מלימונים, ואין בה שום סכנה. אל תאמיני לכל שטות שמישהו כותב באינטרנט.

gs1234

New member
והנה מקור הטעות:

בעלון לא-מדעי שהופץ בשנת 1970 הייתה רשימה של חומרים מסרטנים כביכול, ושם היה כתוב ש-E330 הוא "החומר המסרטן הכי מסוכן". מהר מאד הסתבר שזו טעות, אבל יש כמה אנשים שעד היום לא התעדכנו. הסיפור המלא (בצרפתית) נמצא כאן: http://fr.wikipedia.org/wiki/Tract_de_Villejuif

טובה ב

New member
הי ג'י אס, תודה

אם תצליחי לשחרר לי את ההיתקעות הזאת על ה E 330, אני מאוד אודה לך, וההתחלה שלך כבר טובה. לא קוראת צרפתית כך שלא יכולתי להיעזר בקישור, אם כי אני זוכרת שראיתי פעם באינטרנט התייחסות לטעות ההיסטורית הזאת, אבל אחר כך גם ביטול הביטול, כך שיש עדיין אי בהירות לגבי מסוכנות החומר. בפורומים בריאות אחרים מצאתי מומחי תזונה שממליצים לא לצרוך מוצרי מזון שמכילים את החומצה הציטרית. בכל אופן הלכתי בכיוון שלך, חיפשתי ומצאתי את הרשימה הזאת, שאינני יודעת עד כמה מוסמכת, אבל היא לא מציינת את התוסף כמסרטן, רק כמטריד. בכל אופן אמשיך לחפש תשובה מוסמכת, אבל בזכותך אני כבר לא מפחדת מהלחם הקל וחומצת הלימון שלו. תודה

F a n t a 2

New member
שאלה שמטרידה אותי כבר כמה זמן בקשר לE משהו

בקוטג'ים (של תנובה לפחות לא יודעת מה לגבי חברות אחרות) המרכיב האחרון הוא E341 הבנתי שזה איזה תוסף סידן כלשהו אך מישהו יודע מה טיבו?האם הוא בריא או עדיף להמנע?

1winnie

New member
נכון, זאת תוספת סידן

זה Calcium phosphates וזה תוסף חיוני כי הגוף צריך את המלחים האלה. סוג המלח הזה מתקשר בגוף ישר לסידן, ולכן זמן הפעולה שלו הוא גם ככה קצר, ואין לו גם שום תופעות לוואי.

חחח רק חברות חלב ימכרו מוצר שאמור להכיל סידן

ויתספו אותו בסידן - חשבת פעם אם חלב ומוצרי חלב מקור כזה טוב לסידן אז למה מוסיפים עוד?!?

למעלה