dungeoneer מישהו מקיר

Jade888

New member
dungeoneer מישהו מקיר

אני חושבת להזמין את dungeoneer ורציתי לשאול אם מישהו שיחק בו ויכול להרחיב קצת עליו.

jack of hearts

New member
יש לי אותו

אחלה משחק. בגדול, כל שחקן משחק גיבור עם יתרונות וחסרונות. המטרה היא להשלים קווסטים כשבדרך אוספים ציוד וקסמים. היופי האמיתי של המשחק (לפחות לדעתי) זה שהוא מאוד פתוח לוואריאציות. אפשר להאריך את המשחק בזה שהמטרה תהייה יותר קווסטים. אפשר לשחק עם המון חוקים וצורות משחק כדי לבחור מה שבא לנו. להרחיב יותר ? ממש להכנס לפרטים ?

Jade888

New member
כן אם אפשר

החוקים שלו קלים ללמידה לא צריך הרבה זמן כדי להסביר אותם? הבעיה בקבוצה שלי שלא כולם יודעים טוב אנגלית האם זה מאוד יפריע?

jack of hearts

New member
Dungeoneer - לגזור ולשמור

האמת היא שהחוקים שמצורפים קצת מבלבלים והכי טוב ללמוד ממישהו שמכיר. זה בערך 20 דקות של הסבר. אני אנסה להסביר בקצרה. יש כל מיני סוגי קלפים במשחק: קווסטים, גיבורים, קלפי "אקשן" (בלית ברירה זה השם שנתתי להם) וקלפי מפה. בתחילת המשחק כל אחד לוקח קלף גיבור ושמים את השאר בחוץ. לכל גיבור יש ניקוד לחימה, ניקוד קסם וניקוד מהירות. יש כמות מקסימלית של חפצים וכמות מקס' של קסמים וכוח מיוחד. קלפי הקווסטים הם בדיוק זה. רשום בהם את המטרה, הפרס והמיקום למילוי הקווסט. על כל קלף מפה מתואר חדר או מעבר, הכניסות עליו ואם יש בו מלכודת. קלפי האקשן הם הכי מגוונים. יש קלפי ציוד. קלפי קסם טוב (Boon), קלפי מפלצות וקלפי קסם רע (Bane). היופי של המשחק הוא שכל שחקן משחק גיבור ואת "שליט המבוך" נגד שאר השחקנים. לכל שחקן יש ניקוד תהילה וניקוד סכנה. שניהם נאספים במהלך תור הגיבור. כשאני מתחיל את התור, אני שליט המבוך נגד שאר השחקנים ואני משחק קלפי מפלצות או קסם רע ומשלם עליהם בניקוד הסכנה של השחקן אותו אני תוקף. (ככל שהשחקן אוסף יותר נקודות סכנה, אפשר לתקוף אותו יותר או עם דברים יותר חזקים. (הניקוד עולה ויורד. כמו כסף). בעזרת נקודות התהילה שלי, אני רוכש (משחק מתוך היד אל השולחן) ציוד ומפעיל קסמים. תור מחולק למספר חלקים: 1. שליט מבוך - לפני שאני משחק את הגיבור שלי, אני מפריע לאחרים. משחק מפלצות וקסמים רעים. 2. בנייה - כאן, אני שולף קלף מפה אחד ובוחר איפה לשים אותו (תחת מגבלות מסוימות) 3.גיבור - עכשיו אני משחק את הגיבור שלי. לפי ניקוד המהירות שלי, אני מקבל Action point שבהם אני משתמש לפי ראות עיני. אני יכול לזוז, לבחור לפתוח קלפי מפה נוספים, לנסות להשלים קווסט ועוד דברים במקרה ואני נמצא בחדרים מסוימים. 4. סיום - זורקים קלף אחד וממלאים את היד חזרה לחמישה קלפים. רוב הקווסטים מעלים את הגיבור בדרגה ומשפרים את הניקוד שלו וככה יותר קל לבצע קווסטים אחרים. דברים שצריך להביא שלא מגיעים עם המשחק: ק6. כמה שיותר - יותר נוח. לפחות שתיים לכל שחקן זה מינימום לדעתי. סמנים - גפרורים, אבני זכוכית, אסימונים קטנים. גם פה כדאי כמה שיותר. לא חייבים את הדברים האלה (חוץ מקוביה אחת) אבל זה הופך את המשחק ליותר נוח. יתרונות: 1. משחק גמיש מאוד 2. עובד טוב בכל כמות שחקנים (אבל כמה שיותר, יש יותר בלאגן) 3. אפשר לקנות איזה סט שרוצים ולהוסיף לו אחרים אחר-כך. כולם משתלבים עם כולם. (מומלץ להתחיל עם אחת מהחפיסות הגדולות - של ה110 קלפים) 4. זול. לפחות יחסית. 5. משחק מהיר ומלא אקשן. 6. Packs small. חסרונות: 1. כמו כל משחקי הRPG, אורך החיים שלו הוא משוואה של רמת הגיוון בקלפים. אחרי שראית את כולם, זה הופך לקצת פחות מעניין. 2. יש קווסטים בעייתים כמו קווסטים של תגיע מנקודה A לנקודה B. כי אם יצא שנקודה A וB ממש קרובות, הקווסט מאוד קל. יש קווסטים שעובדים על מזל שבהם נגלגל מספר קוביות ונרצה להוציא 3 זהים או משהו כזה. יכול להיגמר בשניה או לקחת את כל המשחק. (אפשר להוציא אותם או לעשות חוקי בית בנוגע אליהם). 3. חוקים מבלבלים לעיתים (יש כמה דברים שגם אני לא בטוח בקשר אליהם). לא צריך לדעת אנגלית ברמה גבוהה בשביל לשחק, כי רוב מה שצריך לדעת רשום באייקונים או מספרית. אבל צריך מספיק כדי להבין את הקווסטים וכוחות מיוחדים של ציוד, קסמים וכו'. מקווה שעזרתי, ואני אשמח ללמד את המשחק למי שרוצה בהזדמנות.

ycyclop

New member
ביקורת לשימוש?

אפשר לקחת את הקטע ולהוסיף אותו כביקורת או תיאור באתר האיגוד?

למעלה