DT50

gadyf1

New member
DT50

במזל טוב קניתי DT50 משהו יכול להגיד לי איזה שיפורים אני יכול לבצע בו על מנת להפוך אותו לחזק יותר ( גם על חשבון מהירות וגם על חשבון אורך חיי מנוע ) האופנוע מיועד לנסיעת שטח בלבד תודה מראש גדי

זאביקDR

New member
השאלה באיזה מחיר

אתה יכול להחליף את הצילינדר לצילינדר של 90 סמ"ק ובכך להוסיף כוח למנוע אפשרות נוספת היא להחזיר את המשתיק קול שהורדתו מורידה כוח מהמנוע ובתמורה לכוח אתה מקבל רעש לא חיוני הגדלת הגלגל שיניים האחורי במידה אחת סיבוב קל של בורג בדלק בקרבורטור לכיוון הפתיחה לא יותר מרבע סיבוב (נותן כוח נוסף אבל יש בלאי מועץ למנוע) יש עוד כל מיני שטויות אבל אני לא ממליץ לך לעשות כלום חוץ מלהחזיר את המשתיק המקורי זאביק

STIVENZ 426

New member
../images/Emo45.gif ועוד...

רשמתי הודעה קודם, משום מה היא לא עלתה.. אז ככה: היות והדיטי הוא ה- כלי (ב ה´ הידיעה) מבין ה 50 סמ"קים אשר מציע מגוון רב מאד מאד של שיפורים, וכמעט לכל חברות השיפורים קיימים קיטים להגדלת נפח, אגזוזיפ וכו´.. בקשר להגדלת הגלג"ש האחורי- אל תעשה את זה.. זה לא יוסיף משמעותית כח.. מה שכן, אם |הדגשתחליף את הגלג"ש הקדמי לבעל שן אחת פחות הדבר יורגש משמעותית.. הגדלת הגלג"ש האחורי יותר נפוצה באופנועי שטח בעלי כח מינימלי, דבר שב 50 סמ"ק אין.. כך שרק החלפת הגלג"ש הקדמי לחלופי, בעל שן אחת פחות, ייתן הילוכים יותר קצרים, טווח כח יותר קצר בסל"ד, אך יותר חזק (משמעותי יחסית..) אני ביצעתי את השיני הנ"ל בסוזוקי TS\W והשיפור היה משמעותי, אך ניכרת ירידה במהירות.. אצלי למשל לפני השינוי הוא היה נוסע 110, ואילו אחריו הוא נסע 80, אבל היה לו יותר כח.. וד"א- זאביק צודק בקשר למשתיק.. גם שלי עם המשתיק נסע יותר טוב, אבל גנבו לי את המשתיק, ימח שמם וזכרם.. מקווה שעזרתי סטיב

MexMex

New member
צר לי, אבל אני חולק על שניכם...

אולי לא בדיוק חולק, אבל מתקן (אם תרשו לי כמובן)... בורג דלק בקרבורטור? מה זה בדיוק? ישנו בורג האויר, לבורג זה ישנו כיוון אחד נכון. לא פחות ולא יותר... השפעת בורג האויר על ה"ביצועים" זניחה לחלוטין, ובעצם משפיעה רק על סל"ד הסרק ועוד קצת. בטח שלא על מצב מצערת מלאה... גלגלי שיניים? קדמי או אחורי? הכל עניין של העדפות... נניח שהיום יש 15 שיניים קדימה, ו35 שיניים אחורה. יחס העברה הסופי הוא 1:3. מה שאומר, שכל שינוי של שן בגג"ש הקדמי, שקול לשינוי של 3 שיניים באחורי. אז מה מחליפים? את מה שרוצים...כל עוד לא מגזימים בקטן-קדימה (פחות רדיוס לשרשרת, יותר בלאי...), גדול-קדימה (אין מקום...), גדול-אחורה (בולט יתר על המידה, וחשוף לפגיעה מסלעים...) אין שום בעייה לבחור... מסכים לחלוטין לגבי המשתיק, רק וודא כי הינו נקי למהדרין. כל השאר הוא עניין של קיטים שונים ומשונים... אדיוס

omriCR

New member
לרוב..

שיפורים כאלו כמו הרחבה באופנוע זה (DT) נגמר במוות טרגי של המנוע. טני אומר זאת מנסיון לאחר שחברים שלי שבקו להם אופנועים אשר היו מורחבים ל65 ול70 יכול להיות עם צעד זה יהיה מלווה בצעדים נוספים דבר הדבר הנ"ל לא יקרה אבל דבר כזה ניתן להגיד רק מנסיון עמרי

OmriZ

New member
דעתי האישית היא, לא לשפר אופנוע 50

לעשות רק את המינימום של התיקונים, לא כדאי לתקן, זה ביזבוז כסף.... בהתחשב בזה שזה רק אופנוע 50 ולא איזה CR. חבל תחסוך את הכסף לקנית ציוד שטח טוב... ואולי בעתיד לקנית אופנוע יותר טוב. אבל אם יש לך כסף... אז שיהיה בהצלחה!

למעלה