dropdownlist בתוך Gridview

dropdownlist בתוך Gridview

אני רוצה לשים dropdownlist בתוך gridview . במצב רגיל שרק יראה את הערך (סטטוס הזמנה) וכשהשורה במצב עריכה, שגם יאפשר פתיחת הרשימה, בחירה ועדכון. אני מנסה לעשות לפי הדוגמאות של הבחור GridViewGuy.com , וחסר לי פרט אחד. בגריד הוספתי TemplateField ובתוכו dropdownlist . בארוע RowDataBound אני ממלא את הקומבו בערכים. מה שחסר זה רק איכשהו לעשות bind , כלומר, שהערך הנכון, זה שקיים ברשומה, יהיה זה שנבחר ב dropdown . רעיון?

תודה, אבל...

הבעיה היא שאני מנסה לקבוע selectedvalue עוד לפני שניקבע datasource, ולכן אני מקבל את השגיאה המפורסמת: ddl1has a SelectedValue which is invalid because it does not exist in the list of items. Parameter name: value עשיתי על זה גוגל, ומסתבר שרבים קיבלו את השגיאה הזו לפני. זה קורה מפני שבשונה מהדוגמה אצלך, אני לא נותן רשימת ערכים קבועה, אלא קורא מטבלה. וזה לא עובד. ישנן דוגמאות רבות, אבל עוד לא מצאתי דוגמה של קריאה מטבלה, וגם הצמדה לערך. (שזה בעצם הדבר הכי סביר לעשות ביישום אמיתי) אגב, גם אצלך <asp:DropDownList> לא מכיר בתכונה selectedValue ? אולי זה בג באינטליסנס, כי אין על זה שגיאת קומפילציה, אבל זה לא מופיע ברשימה.

pintyo

New member
לינק שאולי יעזור

דוגמא מעולה לשילוב dropdownList ב grid , שים לב שלמה יש לינק לקוד המלא

24sharon

New member
לא הבנתי את הבעיה

דוגמא שעובדת אצלי מצוין
<asp:TemplateField HeaderText="שם משתמש"> <ItemTemplate> <asp:DropDownList Enabled="false" ID="userID" runat="server" DataValueField="userID" DataTextField="OrdName" DataSource='<%#userDataSource() %>' SelectedValue='<%# Bind("userID") %>'> </asp:DropDownList> </ItemTemplate> </asp:TemplateField>​
וחוץ מזה בלינק שהבאתי לך, בקטע למטה יש אפשרות של קריאה מטבלה. בהצלחה, ואולי תציג קוד יותר רלוונטי יהיה יותר קל 'לעלות' על המקור לבעיה.

למעלה