Draught of living death

PigmyPuff

New member
Draught of living death

ובעברית - שיקוי המוות החי (?) לא בטוחה אם העלו את זה כבר וקרוב לוודאי שהזכרון שלי דפוק, אבל.. מה אנחנו באמת יודעים על השיקוי הזה? למיטב זכרוני השיקוי הזה מוזכר בספר הראשון וכן גם בספר השישי כאשר בשום מקום לא ניתן לו הסבר מפורט כפי שניתן לשיקויים אחרים. יכול להיות שאיכשהו השיקוי הזה מתקשר למותו של דמבלדור? או שבעצם עליי לומר "מותו" של דמבלדור?

PigmyPuff

New member
למה שאלות קטנות ונצל"שים?

אני התכוונתי לפתוח דיון על אם המוות של דמבלדור מתקשר לזה שאולי הוא שתה את השיקוי הזה, מספיק גדול, לא?

מוזכר בקצרה..

יש לו עוד שם שאני לא זוכר כרגע, ונאמר עליו שהוא שיקוי שינה חזק כל כך עד שהוא ידוע בכינוי שיקוי המוות החי

mjlk

New member
מתי לכל הרוחות...

הספיק דמבלדור לשתות את השיקוי כדי להיות מת חי? ז"א, אם הארי היה בא ומצא את דמבי מת.. ניחא, אפשר לחשוב, אולי הוא שתעה וזה... אבל הארי ראה וכולם ראו, ודמבלדור לא לקח שום שיקוי, אלא אם הוא עשה עצירה באמצע הנחיתה שלו מהמרפסת להפסקת תה, או שעלילי לומר הפסקת "שיוי מוות חיי" ??? האפשרות היחדיה, והפחות סבירה היא שסנייפ פשוט "ירה" את השיקוי מהשרביט שלו (כמו שאפשר להוציא מים , הוא הרי מורה לשיקויים) מתוך השרביטו שלו בזמן שאמר "אבדה קדברה" אבל עשה לחש אילם שיוציא את השיקוי מהשרביט. זה נשמע קצת יותר מדי מופרח, אבל .. >< מה זכן, זה באמת חשוד שלא הזכירו כלום יותר מדי על השיקוי הזה ><

PigmyPuff

New member
עכשיו כשקראתי את התגובה שלך,

אולי השיקוי הזה היה הנוזל שהגן על ההורקרוקס שהוחלף?

mjlk

New member
לא נראה לי...

א-הוא היה אמור להרדים את דמבלדור מיד. אם זה שיקוי כל כך חזק, הוא היה אמור להירדם תוך שניות. ב-מאותה סיבה, הוא לא היה מצליח לטוס את כל המרחק הזה ג-פשוט היו שמים לב שהוא נושם... לא? ז"א, השיוקיו מרדים חזק, אבל לא מבטל את דפיקות הלב, והנשימה, נכון??? ד- אם זה נכון, זו פשוט תאוריה מפתיעה ומעניינת

PigmyPuff

New member
לכי תדעי,

רולינג יכולה בשנייה להפליץ לנו איזה הסבר הגיוני איך השיקוי הזה עובד (הרי אלו פרטים שלא נמסרו עד עכשיו) וכולנו נחשוב שזה מאוד חכם ומגניב :) פשוט זה נראה לי מאוד חשוד שבקושי יש פירוט על השיקוי הזה שמופיע תמיד לצד שיקויים דומיננטיים אחרים כמו Felix Felicis, Polyjuice potion וכל אלה..

skaramoosh

New member
מממ האמת היא..

שאני מאמינה שסיריוס ודמבלדור מתים כי רולינג בפירוש אמרה שהיא רוצה ללמד אותנו שאי אפשר להחזיר את המתים בדרך נכלולית כלשהי... אז אם דמבלדור בסוף לא מת, אז אנחנו נבין מזה (בתת מודע, לפחות ככה רולינג אומרת) שאפשר להחזיר את מה קרה- ורולינג רוצה שנקלוט שמוות זה סופי ואין מה לעשות, שם בספרים וגם בחיים האמיתיים. ^ זאת דעתה של רולינג ואמת שאני מסכימה איתה
(כאילו שיש דבר שבו אני לא מסכימה איתה
)

../images/Emo2.gif מעניין...

יש מצב שהשיקוי יקח חלק חשוב יותר בשביעי (כמו שמשל אבן הבזואר) אבל ךא הבנתי איך לקשר את זה למוות של דמבלדור.

מכיוון שכל הדברים

שסנייפ הזכיר בשיעור הראשון של שיקויים חזרו אז יש המניחים שגם לזה היה חלק ואיכשהו בעזרת השיקוי הנ"ל זייפו את מותו של דמבלדור.

כל השקויים במה??../images/Emo122.gif

אפשר הסבר מורחב? סורי, אני לא מאלה שעולים על תיאוריות מדהימות או שמים לב לכל הפרטים.. אנא הרחב את דברייך חמי!

בספר הראשון

בשיעור שיקויים הראשון, סנייפ שואל את הארי כל מיני שאלות על דברים שהוא לא יודע, כל מה שהוזכר שם הוזכר מאוחר יותר שוב חוץ משיקוי המוות החי ולכן מצפים שגם בו היא תשתמש, ויש המשערים שכך זייפו את מותו של דמבי, ואם להשתמש במילותיו של ג'ק ספארו, סאוי?

למעלה