General Zod
New member
Dragonball Z
מה שיפה בסדרת טלוויזיה זה האופן שהיא מפתיעה את הצופים שלה כל פעם מחדש. משום שאם העלילה חוזרת על עצמה, עם כמה שינויים כל פעם, הרי הכל נהיה דיי מציק ומשעמם אחרי עונה או שתיים. אך דרגון בול זי היא סידרה מלאת הפתעות וזה מה שאני אוהב בה. ממהתחלה ניתן היה לראות זאת אחרי הקרב עם ראדיצ הרי שזה היה נראה כי הכוח שלו כל כך גדול שרק בהקרבה אישית (של גוקו במקרה הזה) אפשר לנצח אותו. אך לאחר כמה פרקים באו שתי סאיינים יותר חזקים מראדיצ. אם אתם זוכרים היה פרק שקראו לו Napa The Invincible (השם אומר הכל) שבו נאפה נראה כבילתי מנוצח אך כאשר גוקו הגיע הוא נראה כמו משחק ילדים. אחרי נאפה גוקו נחלם בוויג´יטה שגם נראה בילתי מנוצח אך לאחר קרב ארוך ומתיש הטובים ניצחו (כמו תמיד). כך גם בסגת נאמק כאשר לא ניתן לשער שיש רמה יותר גדולה מזאת של פריזה הרי שגוקו (כסופר סאייני) ניצח אותו בקלות. ואם נעמיד את גוקו עם ככוחו בסאגה הזאת מול ווג´יטה שנראה אז חזק בצורה מדהימה הרי שהתוצאה הייתה ברורה. כשלא היה ניתן לשער לאן עוד אפשר להתקדם וחשתי לעצמי שזהו, הסדרה מיצתה את עצמה, הופיעה טראנקס (לאחר סאגת גארליק ג´וניור) וניצח את פירזה ואת אבא שלו (קינג קולד) בצורה פשוטה שלא היה ניתן לתארה. שוב ניתן היה ליראות כי הסדרה מתחזקת ושיש עתיד ועניין לראות. אותו סיפור חוזר בסאגת האנדרואידים כאשר נוכחתי לדעת שהם יותר חזקים מסופר סאיינים!!. מה הלאה, חשבתי לעצמי. והנה סל (Cell) מופיע עם עוצמה אדירה וכך בהתאם הנלחמים בו. כאשר גוקו הופיעה, והמחשבה היא שזהו הכל הולך להיגמר הוא בטוח מנצח את סל שוב טעיתי כי סל היה שווה בכוחו לזה של גוקו. סאגת סל הייתה סאגה מלאה הפתעות וכמו יין טוב השפתרה עם הזמן, עם סוף מפיעה עוד יותר. ואם כל זה היה מספיק ואני (לתומי) אמרתי שזה לא הגיוני שמפה אפשר להשתפר אלה רק להדרדר, נוכחתי (לשמחתי) לראות שטעיתי. סאגת בו (Buu) כמו קודמיה היא גם סאגה מלאה בהפתעות שכל הזמן משתפרת. דוגמא לכך היא כאשר גוטנקס (Gotenks) פיקולו ובו (Buu) נתקעו בחדר הזמן (Hyperbolic Time Chember) ולא תיארתי לעצמי כיצד הם יצאו משם, משום שאין כוח חזק מספיק כדי לעבור דרך מימדים, נוכחתי בטעותי. אלה הם רק טיפות של דוגמאות מתוך ים שלם של סאגות. כמו כן ישנם עוד הרבה שלא הזכרתי. לאורך כל הסדרה אני חושב לעצמי שלא "שווה" לראות את הקרב האחרון שראיתי כי הקרבות רק משתפרים וכי הקרבות הקודמים רק ישעממו אותי. אז מה שעושה את דרגון בול זי לסדרה כזאת מעולה ומוצלחת היא העובדה שהיא כל הזמן מגיעה לשיאים חדשים! וכל הזמן מפתיעה את צופיה!