Dr. Remy Presas Live Seminar Videos

ננדין

New member
תודה רבה! במיוחד על הסרטון השני...

לגבי הסרטון הראשון - מעניין אם זה עבודה שמאפיינת א"ל פיליפיניות בכלל או רק ארניס מודרני... כי לי זה נראה שמקור עבודת הבריחים המפותחת בארניס מודרני הוא מSMALL CIRCLE JUJITSU של וולי גיי (הוא ורמי היו מתאמנים ביחד הרבה...)

לא לבלבל... הראשון הוא לא רמי...

זאת אומרת, הוא כן, אבל הוא לא **ה**רמי פרסאס, מייסד הארניס המודרני. השני, עד כמה שאני מזהה, כן.

א"ל פיליפיניות ובריחים

א"ל הפיליפיניות, כפי שתורגלו במאות האחרונות וכפי שאנו יודעים לזהותן, אינן מפורסמות או בולטות דווקא בהתמחותן בבריחים, הטלות ובעבודת קרקע. זה נכון שיש את הדומאג - ההאבקות הפיליפינית, אבל יש הטוענים כי כמו ה"פנאנטוקאן" (האיגרוף הפיליפיני) מדובר בתוספות מאוחרות - של המאה העשרים. פרופ' פרסאס אכן שאב את עיקרי תורותו ב"דומאג" מהג'ו-ג'וטסו במעגל הקטן של פרופ' וולי ג'יי - חברו לאימונים, כך מעידים תלמידיו הישירים: בראם, אנדרסון, זלנסקי, בארבר ואחרים - תחתם היה לנו הכבוד ללמוד וגם להאזין לסיפוריהם. צריך רק להעיף עוד מבט בסרטונים של הפרופ' (לא עשיתי זאת כבר כמה שנים) כדי להיזכר איזה גאון היה האיש ... אגב, גוטמן צודק: בסרטון הראשון זה לא רמי...

ננדין

New member
בדיוק!

אותי מדהים הקטע שהרבה מאנשי הארניס המודרני בעולם(וא"ל פיליפיניות בכלל...) מחפשים להיקשר הרבה פעמים לשיטות פליפיניות פופולריות בארה"ב (כאלו עם פרסום ושיווק ממש טוב...) כאשר הם שוכחים מה יש (ובעיקר היה) להם מתחת לאף... גם אני חוטא בזה לפעמים, מזל שאתה וגיא מזכירים לי...

למעלה