DPI לבית דפוס

mluggy

New member
DPI לבית דפוס

ניסיתי להעביר קובץ מהאינטרנט להדפסה על עלון באיכות גבוהה. בית הדפוס דרש ממני קובץ ברזולוציה של 200 DPI לפחות. בעצת חכמים, לקחתי את קובץ האינטרנט להדפסה בסניף צילום, שם הדפיסו בלייזר על נייר מבריק. כעת המליצו לי לסרוק מחדש בסורק וברזולוציה גבוהה ואז להעביר לדפוס. עד כאן טוב ויפה, אבל נראה לי שההדפסה קצת השתבשה וריסקה כמה פיקסלים בדרך. צירפתי דוגמא של קובץ מוקטן (כפי שהבאתי אותו לחנות הצילום) והקובץ המודפס המוגדל. (רק דוגמא, אבל כך בדיוק נראית התמונה המלאה) - זה סביר? כך זה צריך להיראות?? מה אפשר לעשות כדי להגדיל באיכות מקסימלית?? תודה

oren*

New member
את מתכוונת לאלמנט המלבני האפור?

מה הבעיה לבנות אותו מחדש בתוכנה גרפית בכל רזולוציה שרק תרצי?

uri_a

New member
sorry.......

התשובה שלי לא תשמח אותך..... הגדלה כזו, גודל או רזולוציה, "ממציאה" פרטים שלא היו במקור, ובכך דופקת את האיכות. ולכן - עוד לפני שמתחילים עבודה צריך לדעת את הפרטים והנתונים שידרשו מאיתנו כפלט סופי, ואז לבנות את העבודה מראש ברזולוציה ובגודל המתאים. רק כך ניתן להגיע לאיכות מקסימלית. קבצים מהאינטרנט, הם לרוב (אלא אם אלו קבצים להורדה שעליהם מצויין hi-res) ברזולוציה של 72PPI, שהיא רחוקה כמה שנות אור מהרזולוציה האופטימלית לדפוס - פשוט אין שם מספיק פרטים. סליחה, אבל זה מה יש... אורי

למעלה