Down Time

notre dam

New member
Down Time

לא פעם כשמשחקים יש Down Time. שחקן חושב על מהלך ואחרים מחכים לו. כולם עושים זאת לפעמים, מי יותר ומי פחות. מה דעתכם, הוספת אלמנט של שעון (שעון חול כי זה חמוד) יכולה להוסיף או לגרוע ? שעון קטן שיזכיר לשחקן שאחרים מחכים והלילה קצר. מצד שני, זה מלחיץ ולעיתים החשיבה היא הכרחית. אפילו יכול לגרום לחוסר נעימות. אז אתם בעד או נגד ?

דרגורן

New member
לפעמים מוסיף, ולפעמים גורע

יתרונות - מקצר זמנים מתים, יכול להפוך משחקים ארוכים לקצרים, ומכניס אלמנט של אקראיות חסרונות - מלחיץ, שחקנים לא מנוסים/חדשים יסבלו "עוד יותר", יכול להפחית מההנאה במשחק, ויכול להפוך את המשחק לארוך הרבה יותר זה יכול להשתנות מאד בין משחקים בהם כולם "מתכננים" ביחד, למשחקים בהם לכל אחד יש תור. לפני כחצי שנה קניתי את Robo Rally. המשחק מגיע עם שעון חול (כמו בתמונה, רק אדום), ובחוקים כתוב שאפשר להשתמש בזה כשכל השחקנים מסיימים את ההכנה של התור שלהם, ונשאר שחקן אחד. כמו כן יש תסריטים של המשחק בהם משתמשים בשעון חול בשביל להגביל את כל השחקנים בזמן ההכנה של התור. כשאנחנו משחקים עם חברים שלא מכירים את המשחק, וגם כאלה ששיחקו פעם/פעמיים - אין שעון חול. בפעמיים ששיחקנו תסריט שבו יש חצי דקה בשביל לנהל את התור (עם חברים ששיחקו את המשחק לפחות 4-5 פעמים), היה בלאגן וצחוקים בלוח.

sonde

New member
לפעמים

פעם אחת, כאשר שיחקנו Chinatown היה שלב של משא ומתן שלקח כמעט חצי שעה. מאותו יום הגבלתי את זמן המשא ומתן ל- 10 דקות מאותו רגע לא קרה מקרה שהמשא ומתן עבר את 5 הדקות שכן כאשר יש מסגרת יש התמקדות. מצד שני יש משחקים שדורשים חשיבה ואני אוהב לתת לאנשים להפעיל את הגלגלים החורקים שבמוח. במשחקים בהם שחקן יכול לתכנן את התור שלו בזמן שאחרים משחקים, בעדינות, אני מזכיר לו לעשות זאת. בסוף הם מתרגלים לחשוב גם בזמן של שחקן אחר ואז המשחק נהיה מהיר יותר. במשחקים בהם אתה לא יכול לתכנן כלום לפני התור שלך זו לפעמיים בעיה.

Gameologist

New member
טעות גדולה בעיני.

וההוכחה היא בדיוק התוצאה של מו"מ ב-5 דקות - כשעיקר המשחק אמור להיות המו"מ... הגמישות המוחלטת של המו"מ במשחק היא מה שעושה אותו מעניין. במיוחד במשחק שמזמין מו"מ אינטגרטיבי (win-win): לוקח זמן לחשוב על עסקאות יצירתיות ולשקול אותן.

sonde

New member
עיקר המשחק הוא משא ומתן

כאשר הוא ענייני, ולא הופך למריחת זמן שבה מרוב הצעות מאבדים את הראש. ברגע שיש מסגרת זמן שחקנים נושאים ונותנים לעניין ולא כל מיני סיפורי סבתא.

חצי שעה

מזמן הייתי אבדת סבלנות האמת שיש משחקים שזה יכול להועיל בBGA - אפשר להגדיר מהירות משחק (מהיר, רגיל, איטי) היה טוב להחזיק 2 שעונים כאלה בבית. ככלל אנחנו משחקים ללא שעון - אבל כן מזכירה מידי פעם לתכנן לפני שמגיע התור.

הליגה

New member
בקבוצה שלנו

היו מקרים ששחקן שיחק בשני משחקים בו זמנית אבל לא תמיד מהסיבה הזו.... בכל מקרה, כן לפעמים זה מבאס שצריך לחכות הרבה זמן אבל יש משחקים כמו שאמרת שאי אפשר לתכנן מראש. אצלנו לרוב אנשים חושבים מהר יחסית ולא נתקלתי במקרה זמן חיכייה (??? - נסיון תרגום קלוקל) ארוך מדי. הייתי משתמשת בשעון חול לשחקן שבאופן קבוע לוקח יותר זמן מהרגיל...

liquidlogic

New member
אני אישית מאלו הסובלים בזמן החיכיה...

מנסיון, שעון חול בדרך כלל לא מתקבל בעין יפה על ידי אלו הנוטים לעכב את המשחק. מה שכן, בהרבה משחקים אנחנו מעגלים מעט את החוקים על מנת לאפשר לשחקנים לחשוב בזמן תורות של שחקנים אחרים. לדוגמא: בקרקסון, שחקן מרים (מבלי להראות לאחרים) את האריח של התור הבא, מיד לאחר שהוא מסיים את התור הנוכחי (למעט בתור האחרון בו לא יישארו מספיק אריחים), בפורטו ריקו ודומיו, אנחנו מאפשרים להניח במקביל במידה ואין התנגשות והבחירה מובנת מאליה (לדוגמא, בזמן המכירה או קניית בניין וכו'), במשחקים בהם אין ממש אינטראקציה בין השחקנים בזמן התור (כמו שלבים מסוימים בשנת הדרקון נניח) אנחנו פשוט מבצעים את הפעולות במקביל. זה דורש אמנם אמינות מסוימת, אבל מצד שני אנחנו לא כל כך נוטים לשחק עם שחקנים המתבררים כלא אמינים במיוחד באופן עקבי :)

למעלה