double tone - פרק שלישי

johnny d

New member
מצחיק

כי אצלי זה קצת הרבה ההיפך, ראיתי במקרה הרצאה על הסיפור לפני כ-10 שנים.
בזמן שהמרצה ניסה להראות כמה זה לא מסתדר עם הגיון ותרבות מערבית (הסיפור המקורי, לא הסרט הדבילי הזה) אני דווקא מצאתי המון הגיון במעשים.

בקיצור הם תרמו להרגשת הבטחון החברתי והסדר של מי שנשאר בחיים.

johnny d

New member
אגב מי שנשאר בחיים.

לא למדתי את הנושא לעומק, אבל הרושם שהתקבל אצלי זה שכל שאנשים שחיים בצורת להקים משפחה ולמות מביטים עמוק יותר אל העתיד ככל שהם מתבגרים.
במיוחד כשמגלים שעומדים למות הילדים הם לכאורה המפתח שלך לעתיד.

אני לא חושב שזה מוזר שאחרי השוק הראשוני של אני עומדת למות, היא תתחיל לחשוב אך ורק על הילדה שלה.
אם רק הילדה הזו לא הייתה כזו מעצבנת

mishel s

New member
זה לא שהיא מעצבנת

כמו פשוט לא אמינה.
או שהיא דביקה מדי או שהיא מעצבנת מדי אבל אין לה את האמצע.
היא פשוט כלי בידי התסריטאים.

herouth

New member
אז זהו, שיש כאן תסבוכת זמן.

לא רציתי לכתוב על זה כדי שאלה שעוד לא צפו לא יפספסו את הפואנטה של הפרק...

השאלה היא באמת - מה פתאום מתאבדת? סבבה, היה לה רע בנישואין, אבל זו לא סיבה להתאבדות. מכסימום לגירושין.

אם לשפוט לפי הסיבתיות ההפוכה, יש סיכוי שהיא בכלל לא תתאבד רק בגלל שהיא ראתה שהיא אמורה להתאבד בחלום. אבל אז יש כמה אפשרויות.

1. האיש המסתורי נמצא שם כדי לוודא שקו הזמן לא ״יתקלקל״ יותר מדי. כלומר, הוא ידאג לעזור לה להתאבד (כמו שעוזרים לזקנה לעבור את הכביש גם כשהיא לא ממש רוצה...).

2. היא בסוף לא תמות, ונקאנו תתעורר בבוקר, תרים טלפון לבחור, והבחור לא רק שלא יכיר אותה, גם ישאל מה היא נטפלת אליו, הוא גבר נשוי. ואז היא תדע שהמשימה הושלמה והיא באמת הצילה את טאמורה.

3. יתברר שיש לה דווקא סיבה להתאבד. אולי יתברר שהיא ובעלה בעצם אחים או משהו...

johnny d

New member
אני לא אוהב את 2

1 נשמע יותר מידי קשוח לסדרה קלילה כזו.
3 נשמע לי אפשרות נהדרת לסיום.

אבל עדיין לא יצרו תסבוכת זמן משמעותית, אני מקווה שלא יכנסו לזה...

mishel s

New member
יש אפשרות שלא חשבת עליה...

2א. היא בסוף לא תמות, ונקאנו תתעורר בבוקר, תרים טלפון לבחור, והבחור לא יכיר אותה, אבל במקום לשאול מה היא נטפלת אליו, כי הוא גבר נשוי, יזרום איתה... כי זה שהוא נשוי לא אומר שהוא... נשוי.

אבל זה מעבר לסדרה הזאת כנראה :)

innocence

New member
זה מה שחשבתי כל הזמן

מישהו (האיש המסתורי אהםאהם) כנראה יעזור לה להתאבד.

innocence

New member
גם אני!

אומג, הדייט שלהם מתנהל בבית הקפה הצפוף בעולם.
הם אמורים לשבת בבוטקה כזה של 4 מקומות, אבל אני מתקשה להבין איך מכניסים אליו 4 אנשים בלי לשבת אחד על השני @_#

והדירה של נקאנו ממש יפה, לפחות ממה שזה נראה.
ואיזה כיף שהצלצול של השעון המעורר הוחלש בצרה משמעותית!!

סוף סוף לנקאנו יש בגדים חדשים, מזל טוב!
אבל מוזר לי שהוא מציג אותה בפני הילדה כל כך מוקדם ביחסים. רוב הגרושים/אלמנים מעדיפים לא להציג בני זוג לילדים עד שזה כבר סופר רציני וקבוע.
מצד אחד אי מבינה את נקאנו ויודעת שהיא עושה את זה בשביל טאמורה, אבל זה מרגיש לי קצת ניצול כואב של יוהיי. הרי היא לא מעוניינת בו בכלל, והיא סתם משלה אותו כדי להוציא מידע...

ועכשיו אנחנו רואים שלמעשה אפשר לשנות את ההווה בעזרת מה שהיה עם העבר. מעניין איך זה יעבוד עם כל הקטע הזה של המוות שלה, כי הרי אם היא לא היתה מתה, הם לא היו מופיעות בכלל בחלומות האחת של השנייה, ויוהיי בכלל לא היה מכיר את נקאנו

אוף, כמה הילדה מעצבנת אותי!!! הציור הזה כל כך.. נו באמת. היא הכינה לך המבורגר כמו של אמא שלך, אז את מציירת אתכם כמשפחה??
מעניין מה טאמורה חושבת על זה.

התאבדות? למה יש לי הרגשה שזו לא התאבדות אלא רצח במסווה?

innocence

New member
לגמרי אין תקציב!

אם כי בפרק האחרון כן נתנו לנקאנו בגד חדש, לכבוד הדייט עם המשפחה ;)

גם אי חשבתי לעצמי שזה בטח היה מעליב אותי אם היו אומרים לי שזה מפתיע כמה נקי פה XDD מצד שני, לכאורה היא מודעת כבר למצב שלהם בבית ושהוא עובד הרבה שעות וכאלו, ועכשיו כבר אין לו אישה קטנה לעשות את עבודות הבית... אנחנו בכל זאת מדברים על גבר שמאכיל את הבת שלו רק אוכל מוכן כבר שנתיים.

johnny d

New member
יש בארץ לא מעט הורים

שמאכילים את הילדים שלהם רק אוכל מוכן.

אוכל מוכן = עוד שעה מול הפייסבוק :)

למעלה