double tax

WhoTookMyUser

New member
double tax

יש דרך לחשב עצמאית כמה מס אני אצטרך לשלם לישראל, אם אני יודע מה יהיה גובה המשכורת שלי באנגליה ואת אחוז המס שאשלם שם?

תודה

republik

New member
לישראל ובריטניה יש אמנת כפל מס

כעיקרון אין סיבה שתצטרך לשלם מס בישראל, אלא אם לרשות המסים יש סיבה לחשוב שאתה עדיין תושב ישראל.
אתה תגור בארץ או באנגליה? יש לך משפחה? אם כן, האם הם יעברו איתך? יש לך נכסים בארץ? אם יש לך דירה למשל, עדיף להשכיר אותה למשך התקופה שלא תהיה
אלה שאלות שהרבה אנשים שעושים רילוקיישן זמני נופלים בהן בגלל שמבחינת רשות המסים הם עדיין תושבי ישראל (מאחר ו"מרכז החיים" שלהם עדיין בישראל).

תוכל לתת עוד פרטים על המקרה שלך?

בכל אופן, תדע שאם אתה עובר לבריטניה באופן זמני, שווה לקחת את הזמן ולהתייעץ עם יועץ מס מוסמך כדי שייעץ לך כיצד לנהוג על מנת להבטיח שלא תיחשב תושב.

בקר12

New member
האמנה היא למניעת כפל מס. הניסוח שלך מבלבל קצת

לפי האמנה (למיטב ידיעתי) בכל מקרה לא משלמים מס פעמיים אלא רק משלימים מס למקום בו המיסוי גבוה יותר.
בכל מקרה מסכים בהחלט עם ההמלצה לדבר עם יועץ מס שמתמחה בנושאים של מעבר לחו"ל

WhoTookMyUser

New member
thanks

זהו שאני הבנתי שיש סבירות שאצטרך להשלים מס בישראל.
חשבתי שאולי אפשר לחשב מראש עבור משכורת מסויימת כמה צריך להשלים.
כראה אצטרך יעוץ.
תודה

בקר12

New member
אפשר באופן גס להעריך.

יש מחשבוני שכר ומס לגבי הארץ וגם לגבי בריטניה והם זמינים באינטרנט. תכניס בשניהם את ההכנסה שלך ותראה כמה נשאר להפריש בארץ

Nobilis

New member
ומדגיש שוב

רלוונטי רק אם הוא עדיין נחשב תושב בישראל. אם הוא לא תושב בישראל - הוא לא צריך לשלם מס בישראל.

בקר12

New member
ואחדד עוד יותר את ההדגשה

מדובר בתושב ישראלי לצורכי מס

WhoTookMyUser

New member
תודה לכולם

בהנחת תושב ישראל לצורכי מס.
האם זה פשוט ההפרש בין אחוזי המס?

נניח מס הכנסה 20% באנגליה
ולפי דרגות המס בארץ יוצא לי פחות מ 20%
זה אומר שאני לא צריך לשלם מס בארץ?

NishMa

New member
ויש אפשרות לא להחשב תושב לצרכי מס?

מייד עם המעבר , או שצריך תקופה מסויימת ורק אז אני יכול להחשב תושב חוץ?
(אדבר עם רואה החשבון שלי, בכל מקרה אני עצמאי ולכן עובד קבוע מול רואה חשבון, אבל אדבר איתו ממש לפני המעבר , פה זה רק תהייה כללית..תודה)

republik

New member
זה לא רלבנטי מייד עם המעבר

למרות שמס מנוכה משכירים על בסיס חודשי, הוא מחושב על בסיס שנתי, ולכן זה רלבנטי לסוף השנה הכי קרוב למעבר.
המושג של תושבות הוא מאד נתון לפרשנות, וכאמור יש כמה אינדיקטורים שיכולים לעבוד לטובת ביטול התושבות- ריקון וסגירת חשבונות בנק, מימוש/העברת נכסים (במקרה של דירה- השכרה לטווח ארוך היא אינדיקטור טוב לכך שמרכז החיים שלך כבר לא בישראל).
אבל שוב, בעיקר בגלל שזה יכול להסתכם בהבדל של אלפי שקלים ויותר, שווה להתייעץ עם מישהו מוסמך בנושא.

למעלה