double jointed

ailag

New member
double jointed

(cross posting בין פורום פיזיותרפיה ואורתופדיה) אני "double jointed", אבל לא נראה לי שזה מפריע לי במיוחד בריאותית. וכן, אני יודעת שזה לא אומר שהמפרקים כפולים אלא רק שיש גמישות / רפיון של השרירים
אתמול סתם שוטטתי בנט וראיתי אתרים לאנשים עם סימפטומים כמו שלי אבל להם יש גם כאבים בפרקים או arthritis וכאלה, דברים שאין לי אבל לא יזיק לדעת את הסיכוי שיהיו.. הרופאים שלי די ידעו על הבעיה משנולדתי (זה לא קשה, רואים לפי העמידה) ולא אמרו כלום מלבד המלצה לשחות כשהייתי קטנה, אבל שוב, לא תזיק דעה שניה. והסימפטומים.. הניסוח הכי פשוט יהיה שאני עוברת את המבחן הזה ממש טוב - יש לי הכל חוץ מאולי עניין המרפקים (לא בטוחה אם שלי נחשבים). כשאני לא זוכרת במודע לעמוד נכון אני עומדת "כמו סימן שאלה", עם הקשת בכפות הרגלים שטוחה, הברכיים מכופפות אחורה (בצורה שאחרים לא יכולים), הגב מעוגל והעורף מקוצר (הו, כמה אסתטי), זה מקצר לי את הגובה בכ-10 ס"מ - בדוק. מלבד הדברים שמפורטים ברשימה שם, האצבעות שלי זזות הצידה (מסתובבות ב 90 מעלות לאחד הצדדים) והאגודל גם מתקפל הרבה אחורה ו"יוצא מהמקום", אני יכולה להוציא את הזרוע מהכתף ויש "טריקים" בפנים שאני יכולה לעשות שאולי קשורים (הרעדת האישונים, יצירת צורה דומה לקמץ בלשון ועוד קצת). נדמה לי שזהו. (תודה מראש)

ailag

New member
האם יש סכנות במצב ואילו?

הרי אם העצמות הולכות לכיוונים לא נכונים, מפרקים אולי יכולים להשחק, משקל הגוף עלול להיות מאוזן בצורה לא נכונה ולהחליש חלקים בגוף, האיברים הפנימיים אולי קרובים מדי - אני ממש לא מבינה בזה, אלו רק ניחושים "באוויר". אז למה צריך לשים לב? מתי להתעקש על בדיקה למרות שאומרים לי תמיד שהכל בסדר? אלו כאבים עלולים להראות סתם מציקים אבל יצביעו על בעיה רצינית? בהזדמנות אוסיף עוד שאלה: האם פיזיותרפיה או משהו דומה יכולים לעזור? רופא פעם אמר לי שאם הייתי שוחה יותר כשהייתי קטנה המצב היה טוב יותר, אבל עכשיו אין מה לעשות. צדק? הרי חלק מהבעיה זה שאני עומדת בצורה לא נכונה. מתישהו הגב יכאב לי, בינתיים אני סתם נראית נורא מוזר אבל אני שוכחת לעמוד נכון, גם אחרי שנים של שיעורי יציבה כילדה. אגב, חלק מהשיעורים היו אצל פיזיותרפיסטית וגם היו טיפולים פרטיים (אחרי תאונה קלה), לא עזר במיוחד.

למעלה