DOT NET AND SQL

• פותח הנושא rnan
  • פורסם בתאריך

rnan

New member
DOT NET AND SQL

בגירסאת התקנה של 2005 יש שם SQL זה המלא ? זה גרסאת EXPRESS או שכדאי להתקין את SQL SERVER בגירסא אחרת?? תודה

SQL EXPRESS

Visual Studio 2005 בא עם SQL EXPRESS שהחסרון שלו זה הגבלה של מסד נתונים ל4GB... אם אתה צריך יותר מזה, תצתרך לרכוש גרסה מלאה.

rnan

New member
../images/Emo189.gif שאלות חשובות בשבילי תודה

היי אני רק עכשיו התקנתי את 2005 מה לעשות שאהבתי את 2003.... אבל חייבים להתקדם. יש פה SQL כשאני יוצר טבלה הוא יוצר לי ב SOLUTION - קובץ MDF עכשיו השאלה : אני יכול לגשת אליו גם דרך הכלים שיש לי ב DOT NET או על פי קוד MANUAL - שבו השתמשתי ! SQLDATAREADER... SQLDATAADAPTER.... SQL CONNECTION האם זה בסדר איך שאני עובד ? כי אני רוצה מההתחלה לעבוד נכון. ומה ההבדל אם ה MDF נמצא לי ב SOLUTION או שאני צריך לקרוא ל DB כאילו הוא לא ב EXPLORER שלי... וחוצ מזה למה זה MDF בכלל ? אמרו לי שהסיומת של SQL זה SQL ...? אז למה MDF ? תודה לעונים

drbunsen

New member
לא הכל, לא לפי הסדר...

קובץ עם סיומת SQL הוא קובץ שאילתא (מכל סוג שהוא, אבל שאילתא). קובץ MDF הוא ה-DB עצמו. אתה יכול באותה מידה גם לעבוד עם SQL 2005 EXPRESS ו-MANAGEMENT STUDIO ולאו דווקא עם קבצי MDF ה"צמודים" אליך לפרוייקט. המלצה: אם אתה פרילאנסר (כמוני...) ולא רוצה לבזבז זמן על עבודה SQLית סיזיפית, תעבוד עם MYGENERATION (או כל ORM אחר, לצורך העניין.) לא יודע אם זהו הפתרון האידיאלי באופן כללי. אני בטוח שזהו הפתרון האידיאלי למפתח עצמאי לחוץ בזמן שמעדיף להתמקצע יותר בטכנולוגיות דוטנט ובאפליקציה עצמה, ולאו דווקא ב-SQL (מאז שגיליתי אותו - תודה לדוד גילי - חיי כמפתח השתנו לבלי הכר....)

rnan

New member
תודה ד"ר אבל

האם תוכל להיות יותר ספציפי לגבי ה MYGENERATION הזה ? לתת לי אולי את שמו המלא? ואני מבין שתפקידו יהיה ליצור טבלאות ?

../images/Emo45.gif

בשביל זה תפוז משלמים לי משכורת. http://www.mygenerationsoftware.com/portal/default.aspx

למעלה