dojazdow

יעקב 1948

New member
dojazdow

אדמונית 50 זה נשמע בפולנית כמו משהו הקשור לנסיעות.האם את בטוחה שזה שם המקום? אנא פרטי קצת יותר וגדודי הקרקובאים בפורום ייחלצו לעזרתךץ יעקב רוזן

talia olav

New member
קיים מקום בשם זה סמוך לקרקוב

- כ-15 ק"מ צפונית מזרחית לעיר. מהו המידע בו את מעוניינת?

dojazdow

אבי תמיד סיפר על חייו בקרקוב וכעת כשנברתי בניירת מצאתי תעודת לידה ושם רשום שנולד בdojazdow וכמו כן גם אחים הגדולים ממנו,איך אוכל לדעת האם האמא נסעה ללדת שם וחזרה לקרקוב או שגדלו בdojazdow וכשבגרו הגיעו לקרקוב??? כך זה היה עם הורים ניצולי השואה לא ספרו כלום על ילדותם כאילו שלא היתה להם ילדות והיום אני מחפשת את ילדותם....

יעקב 1948

New member
dojazdow

בתחילת המאה ה20 הייתה הגירה מסיבית של יהודים מכפרי הסביבה לקרקוב אבל המשפחות נשארו בכפרים.היה נהוג שלקראת הלידה חזרה האם ההרה לכפר להיות בצד הוריה או הוריו וגם להשתמש במיילדת של המשפחה. אם תסגירי את שם המשפחה בה מדובר נוכל לסייע יותר.ללא שם משפחה ספציפי נישאר ברמת ההכללות. יעקב רוזן

talia olav

New member
האם את מכירה את הרישום הבא

על נישואי סבא וסבתא? 108 (Banns - JHI) (S_Ref 528) 1908 KOPECZ Jozef - - - Abraham Rozalia - Luczanowice ad. Kraków - 108 (Banns - JHI) (S_Ref 528) 1908 WEITZENBLUM Ruchel - - - Szaja Ite - Modlnica ad. Kraków - מצויינים ברישום הכפרים בהם נולדו - לוצ'אנוביצה ומודלניצה. ישנם גם רישומים על עיסוקם של שלושה אנשים בשם יוסף קופץ מ-1929 - יתכן שזהו אותו איש, ועוד רישומים שונים על משפחת קופץ' - וויצנבלום - הכל באתר שרשים.

יעקב 1948

New member
המרחק בין dojazdow ל luczanowice

הינו כשני קילומטר.modlnica נמצאת באותו קו רוחב אבל צפונית מערבית לקרקוב והמרחק הוא בסביבות 20 ק"מ. אני ממליץ על המתווה ש talia olav מציעה. יעקב רוזן

יעקב 1948

New member
אביך מילא 3 דפי עד

אדמונית, אינני יודע כמה נסיון יש לך בחיפוש במאגר המקוון של "יד ושם".זה אוצר בלום אם כי יש שם לא מעט מהמורות. אביך מילא 3 דפי עד:לאביו יוסף קופץ,לאחיו זלמן קופץ ולאחותו בלומה פלאום.לאימו רחל לבית ויילצנבלום לא ראיתי דף עד.ייתכן ולא מצאתי,או שנפטרה לפני המלחמה או שאולי ניצלה. כדאי שתדפיסי לך הדפים ותתעמקי בהם. יעקב רוזן

דפי עד משפחת קופץ'

ראיתי את דפי העד חסר לי הרבה חומר ויתכן שאמצא אותו באתר שורשים רק הבעיה ששם מבקשים תשלום דרך האתר האם מכיר או אולי אתה נעזרת בתמורה לתשלום באתר שורשים??

פתחו לך כאן המון דלתות ללא מנעולך

הלוואי עלי אחרי כל כך הרבה זמן פתיחת דלתות כזו. כעת עלייך להמשיך לתור בחדרי הבית ולגלות מי היו גרים שם. כאן עזרו לך מאד. ומנעולים? זה כל "הכיף" במחקר הזה שתפצחי בעצמך את מנעולייך, בהצלחה, לאה

talia olav

New member
מנעולים -

אם אמנם יש לך משפחה עניפה באזור, תמורת 40$ כל המנעולים יפתחו. זו עסקה מצויינת!

יעקב 1948

New member
אתר SHORESHIM

המידע הבסיסי חינמי.ירידה לרזולוציה גבוהה יותר מחייבת מנוי שנתי של 120 ש"ח.למי שחוקר קרקוב ובנותיה באינטנסיביות זה בהחלט מומלץ.אני מנוי בכיף.האתר מתופעל על ידי ד"ר ג'וליאן שמרוט, רופא מין ועור ירושלמי.האתר מתעדכן בקצב משביע רצון ועזר לי באחת ההבקעות שלי. יעקב רוזן

talia olav

New member
כנ"ל - מה עוד שאתר זה עשיר מאד

במידע, נדיב מאד במידע חינמי, וגובה סכום נמוך מאד בהשוואה לאחרים.

למעלה