AceMagician
New member
Doctor Strange: The Sorcerer Supreme - ביקורת
בדיוק סיימתי לצפות בסרט האנימציה החדש של ד"ר סטריינג' מאת בית היוצר של מארוול. הביקורת תתחלק לשלושה חלקים: סיפור, ביקורת-אנימציה/ביצועים (משחק, בימאות, תסריט וכד') ולבסוף סיכום.
Doctor Strange: The Sorcerer Supreme
הסיפור
הסיפור מתחיל עם הצגתו של סטפן סטריינג', מנתח ניורולוג מוכשר בעל כישרון, אשר מפנה את יכולותיו רק לאלה שיכולים לשלם בכסף ובפרוטקציות כלפיו וכלפי בית החולים בו הוא עובד. אך כאשר הוא נתקל בתופעה בלתי רגילה שגורמת לילדה אחת להכנס לקומה לא מוסברת, הוא מגלה שאותה אנומליה מילאה את כל אגף התרדמת בבית החולים שלו. כאשר הוא בוחן מקרוב את הילדה, הוא מקבל הבזק - חיזיון, ובו הוא רואה פרצוף בוער, ענקי ומאיים. באחד הימים שלפני אותה תקרית עם הילדה, סטפן סטריינג' נוסע במכוניתו כאשר הוא, וכל העיר איתו, שמים לב לגל של הרס המלווה בסופות טורנדו ובפיצוצים בלתי מוסברים; הוא פתאום תופס הצצה למה שנראה כמו רוחות באויר, אך מתברר כאנשים בשר ודם. אלה מתגלים כשומרים, שתפקידם להדוף את הקסם האפל של דורמאמו אשר מתחיל לפעפע שוב לעולמנו לאחר שנלכד במימדו לפני שנים ע"י מנהיג השומרים, The Ancient One, הוא גם בעל התואר Sorcerer Supreme. דורמאמו שולח יצורים ושאר ירקות אשר תפקידם להשליט טרור בעולמנו תוך שהוא מנסה לעבור בין ההגנות שהוצבו בפניו לפני שנים רבות. לילה אחד אחרי שסיים לעבוד, ד"ר סטריינג' שלנו נוסע חזרה לביתו במכוניתו המפוארת. כאשר הוא נוסע בדרך הגובלת עם צור, הוא שם לב לניצוץ דרך המראה ברכבו שהופיע מאחורי מכוניתו, ולפני שהוא עיכל מה ראה, קהל שלם של ילדים, למרות שהיו שקופים כרוחות, עמד על דרכו של רכבו. במאמץ להציל את עצמו ואת הילדים, הוא מאבד שליטה על רכבו ומהר מאוד מוצא את עצמו בתחתית הצוק. מהר מאוד הוא מגלה שעם כל המוניטין שלו ועם כל הכסף שהיה לו (ונגמר לו לבסוף) שום אדם בעולם, גם המוכשר שבמוכשרים במנתחי הידיים, לא יכל להציל את ידיו של סטריינג'. סטריינג' נותר חסר כל, ובנוסף גם עם ידיים שבורות ומנותצות. לפתע, מייד לאחר שקפץ מן הגשר לתוך הנהר, הוא מוצא עצמו חזרה על הגשר, כשמולו עומד אחד מאלה שראה באחד הלילות האחרים - הוא מציע לו הזדמנות לרפא את פצעיו. כל שעליו לעשות הוא להגיע לטיבט, ושם לעקוב אחר מפה מיוחדת אשר אותה קיבל מאותו איש מסתורי. מפה, גורלו של סטריינג' מקבל תפנית חדה, והוא מקבל הזדמנות להוכיח את עצמו כלפי העולם, וכלפי עצמו. עכשיו הוא מקבל הזדמנות לתת, כשכל הקריירה שלו הוא היה רגיל רק לקבל - כשגורל העולם, ועולמות רבים אחרים מוטלים על הכף, הוא היחיד שנותר להצילו.
הביקורת
נתחיל בתסריט ובבימאי - עבודה לא רעה יש להגיד. כן ישנם חלקים עם קלישאות וחלקים שאני אישית הייתי מסדר או עורך אחרת כדי לתת יותר דרמטיות או יותר מתח, אבל בכללי נעשה עבודה לא רעה בכלל בנושא הזה. הבימאי עשה עבודה טובה, ולכל אורך הסרט הוא שמר על חזות מושלמת של סיפור אוריג'ינס מתפתח ומסקרן. מה שלא אהבתי, היה האנימציה - כלומר, אני אולי רגיל לאנימציה של אנימות, אשר שם קצת הפריימים לשניה הינו כנראה גבוהה יותר, כך שהאנימציה יותר חלקה; בניגוד למקרה זה ולעוד סרטי מרוול אחרים, בהם האנימציה לרוב די גסה ואיטית. קשה לפעמים לראות את תנועות השפתיים של הדמויות כאשר הן מדברות וקיימים מקרים אחרים (במיוחד בקרבות) שהאנימציה לא מספקת את מלוא החוויה כשם שצריך. יש כל מיני דרכים בסרט הזה לפצות על האנימציה הרגילה תוך שימוש בCGI, למרות שרוב הפעמים זה פשוט לא מצליח... יש קטע שסטריינג' כרופא מחזיק צילום רנטגן של מוח של אחד החולים; הצילום נעשה בCGI בעוד כל שאר חלקי הסצינה בנויים מאנימציה דו-מימדית רגילה, וזה פשוט לא עובד. יש עוד הרבה דוגמאות כאלה - אבל אני שמח לפחות להגיד שקיים שיפור מינורי באנימציה ביחס לסרט של איירון מן שיצא לפני כחצי שנה בערך (שם האנימציה פשוט מזוויעה... והסיפור גם לא כל כך מבריק כדי לאזן את הכף). קיימות גם צורות אחרות של אנימציה בסרט שדי הטרידו אותי, כדוגמת דורמאמו - אשר מורכב בעיקר מאש ומהצללה של שלד "רשע". וכשהוא מתגלה, פשוט יש אפקט של גלים לפעמים על פני הדמות שלו (מה גם שהיא רוב הפעמים לא בפרופורציות...).
לסיכום
אז ככה, בכללי נהניתי מאוד מהסרט. כן, האנימציה ממש לא משהו, אבל עדיין קיים שיפור מגמתי ביחס לאיירון מן (מארוול החלה בשני הסרטים הללו לשלב באופן יותר פעיל גם אנימצית דו-מימד וגם תלת-מימד יחד), אז יש למה לצפות מהם בעתיד, אני מקווה... הסרט מתגולל יפה, ולמרות שהרוב די צפוי בעלילה, וכך גם הסוף, הסרט מאוד קליל, מהנה ומלא בקלישאות נחמדות כאלה ואחרות. אני די ממליץ עליו לכל מי שמוכן לראות, סך הכל שעה ורבע וזה נגמר ויוצאים גם עם מוסר השכל קלישאתי. תהנו
בדיוק סיימתי לצפות בסרט האנימציה החדש של ד"ר סטריינג' מאת בית היוצר של מארוול. הביקורת תתחלק לשלושה חלקים: סיפור, ביקורת-אנימציה/ביצועים (משחק, בימאות, תסריט וכד') ולבסוף סיכום.