DOCTOGO נ´ QUICKSHEET...

eligrt

New member
DOCTOGO נ´ QUICKSHEET...

כבר זמן רב שאני מחפש תוכנה שתוכל למלא את מקומם של קבצי הEXCEL שיש לי מחשב (ויש לי הרבה... תאמינו לי
) לאחר חיפושים רבים בפורומים שונים ובאתרי פאלם שונים המליצו לי על תוכנות רבות כמון TINYSHEET וכו אך תוכנות אלו פרימיטיביות וממש לא יכולות להחליף או למלא את מקום ה EXCEL שלי כשבאמת צריך אותו (הם סתם יכולות להיות נחמדות בתור גליו אלקטרוני פשוט על הפאלם ולא יותר
) מה שנשאר הן שתי תוכנות: Doc To Go ו QuickSheet. נתחיל מזה שפעם היה לי את ה QUICKSHEET (כשעוד מכרו אותם רק לבד ולא כחבילה... QUICKOFFICE) אך החלטתי לעבור לגרסה החדישה והורדתי את ה DEMO של ה Quick Office. ה EXCEL עבד נפלא אך ה WORD אבוי (רבות דובר על כך בפורום אך יש צרות עם ההתקנה של התוכנה הזו - היא פשוט "מזמברת" את ה WORD ועד שלא תסירו אותה (או תמחקו איזה שני קבצים
ה WORD שלכם מת !!!) יהיו אלה שיגידו לכם שזה קורה כך רק על Office 97 ולא על 2000 (או להיפך)זה לא נכון, אני אישית התקנתי את התוכנה על Office 97 ועל Office 2000 (כזה שמותקן עליו Language Pack ואחד שלא) ובשלב זה או אחר ה WORD מת !!! בקיצור, החלטתי לחזור ל QuickSheet הבודד שיש לי (לא זה שמהווה חלק מחבילה...) אחלה, הכל עובד עברית, אנגלית, נוסחאות (חלקם, ולזה אני תיכף מגיע) גרפים ועוד. הבעיה היא כזו: מתוך הבנה שאני מתעסק עם מסדי נתונים שאמורים להיות מוצגים על גי מסך קטנטן החלטתי לבנות באותו קובץ גליונות נוספים וקטנים וזאת במקום לבנות בסיס נתונים גדול ומאסיבי, כך שפאלם כל גליון יוצג על "עמוד" נפרד. - עובד נחמד חוץ מזה שפונקציות שהפעלתי על חלק מהגליונות (חיבור/חיסור וכו´) מופיעות עד ששינתי משהו ואז - ERROR !!! כוס אמק FUCK !!! בדקתי גם את Doc To Go ואבוי תשכחו מעברית (ואמנון, ניסיתי TAHOMA ויש עם זה צרות לפעמים
) אבל מה, הפונקציות בין הגליונות עובדת !!! נכון להיום החלטתי להשתמש ב DOC TO GO, החלטתי לוותר על שני אלמנטים (שלא כל כך חשובים לי על גבי הפאלם - עברית וגרפים) בניתי את הבסיסי נתונים שלי משמאל לימין (כפי שמופיעים בפאלם) באנגלית, הגדרתי פונק´ בין גליונות והכל עובד סבבה. בקיצור ולסיום מה בוחרים? אם הגליונות פשוטים (מבחינה מתמטית/פונקציונלית) אז אחלה לעבוד ב QUICK SHEET, יש עברית, יש גרפים הכל פצצות
אך אם הגליונות מורכבים יותר מתמטית (נוסחאות ושילוב בין גליונות) אני ממליץ לוותר על העברית והגרפים, לבנות גליונות רבים אך קטנים ולעבוד עם DOC TO GO תהנו. ומשהו קטן אמנון, אמנם DOC TO GO מזהה עברית בגליון עצמו, אבל אם שם הגליון כתוב בעברית, הוא יופיע בג´יבריש. בנוסף לא פעם ולא פעמים סנכרון DOC TO GO שכתוב בו בעברית "מחרבש" את כל הקובץ המקורי ומניב סימני שאלה בכל הקובץ חברים יקרים....

eligrt

New member
any time... כמו כן במה את משתמשת ?

ויש לי עוד שאלה שאני כבר הרבה זמן חייב לשאול
איך הגעת ל nick name המיוחד הזה ? (אני מקווה שאני לא ישיר מידי...

כרגע לעיבוד תמלילים אני משתמשת

ב wordsmith על כל מגבלותיו ולגבי אקסל ב DOCTOGO בגירסה 3 היציבה יותר מבחינת עברית לטעמי. ולגבי הניק, כל מה שאני יכולה להגיד ובזאת אסיים, זה שהשם עלה בעקבות לילה יצירתי במיוחד.. יום טוב לך האובדת

eligrt

New member
אני כבר ממש ../images/Emo9.gif אבל למה...

יש כאן רק התייחסות שלך

avibo

New member
Quick Office

בהמשך לסקירה - אני משתמש כבר זמן רב ב Quick Office הכולל למעשה את Quick Sheet ו Quick Word ומאד מרוצה. מסמכי וורד עוברים חלק כולל העברית וכולל שם הקובץ בעברית. קויק אופיס מוסיף ממשק המאפשר לסנכרן מסמכי וורד ואקסל ללא צורך בפתיחת המסמכים הללו ויתרון נוסף הממשק מאפשר ליצור קשר קבוע בין מסמך וורד או אקסל לפאלם כך שאם הוא מתעדכן על הדסקטופ הוא יתעדכן אוטומטית !! על הפאלם (בסנכרון הבא כמובן). למי שיש מולטי מייל יכול לשלוח קובץ אקסל לדואל ולקבל קובץ מוסב לפאלם.

eligrt

New member
צודק בהחלט אבל...

כמו שכבר אמרתי האפשרויות הפונקציונליות ב QUICKSHEET לא מספקות

QuickOffice - הערות להערות:

1. אני עובד מערכת הפעלה מילניום + אופיס 2000 ללא Language Pack, והתקנתי לפני כחצי שנה קוויקאופיס בלי שום בעייה (טפו טפו), ומרוצה מאד מהתוכנה ומסכים עם כל מילה שלך. 2. ביחס להערות של eligrt: את ההערות על קוויקוורד אני דוחה (ראה הערה מס´ 1). אולם התייחסותו לתוכנת QUICKSHEET נכונה בחלקה: אם הגיליונות מורכבים (שילוב בין גיליונות) יכולות להיות בעיות ונפילות. מניסיון של כחצי שנה בעבודה על גיליונות פשוטים עם נוסחאות שונות ומשונות התוכנה עובדת נהדר. לסיכום: מחוסר אלטרנטיבה מוצלחת יותר ללכת על קוויקאופיס בעיקר בגלל העברית.

למעלה