do paramedics look for a special ba

do paramedics look for a special ba

do paramedics look for a special badge or other piece of information about a person's allergic reactions to meds? is such a thing common in israel? and where can i find out more info about it, such as where to purchase a default to the reaction "diskit" thanks have a nice day...

תודה על התשובה וגם...

היי רציתי לדעת איפה חובשים או פראמדיקים בדרך כלל מחפשים את הדיסקיות האלו והאם מד"א מפיקים את הדיסקיות האלו? כמה זה עולה ואם שכחתי משהו בנושא? תודה...

orend123

New member
לא

לא, מד"א לא מייצר אותם. אפשר למצוא אותם באגודות השונות, לשכות הבריאות וקופ"ח. בד"כ זה צמיד או תיליון, הצמידים הנפוצעם הם כאלה שמצד אחד יש את סמל הרפואה, מצד שני שם המחלה. נתקלתי פעם בתליון אשר מוברג חוצה פתק עם פרטי החולה, המחלה וטלפון לשעת חירום.

paradan

New member
לא יצא לי להיתקל אף פעם

למרות שאני יודע שזה קיים, לי אישית לא יצא להיתקל בזה אף פעם. לכולנו ידוע שזה קיים אבל בארץ כנראה שזה לא כל כך נפוץ וחבל.

orend123

New member
אלרגיות לא

צמידים לאלרגיות ורגישיות שונות בד"כ לא תמצא על הבנאדם, אלא וכן הוא ממש אלרגי לחומר מאוד מסויים. אבל בד"כ אנשים חולי אפילפסיה, איידס ועוד מחלות נושאים על עצמם סימן מזהה, שכפי שאמרתי בד"כ זה צמיד או תיליון. יש הנושאים תעודה בארנק אבל לנו פשוט אסור לגעת בארנק או בחפצים האישיים ללא אישור מפורש מן האדם,או אישור משטרה (ואז השוטר יחפש) תוך כדי שהוא רואה מה אנחנו עושים, שכן כבר האשימו אנשים בגניבה. אפילו אם נמלא את כל הטפסים על אלמוני פלוני, לא ניגע בתיקו/ארנקו של האיש.

וואלה תודה על התשובה

אני אבדוק בקופת חולים או משהו אולי מדא יודעים נרים להם טלפון יום טוב

orend123

New member
לא!! בחיים לא!!

אתה יודע לאן אתה מכניס ידיים?? אולי יש לו משהו בכיס? איזה בקבוק קטן או מזרק נחמד... לא חבל להידקר מכל מיני דברים שאולי יהיו לו בכיס ומי יודע מה הם מכילים? וכבר היו מקרים מעולם! במקרה כזה אל תיגע בשיכור! תזמין משטרה, אם אתם והשוטרים לא מוציאים ממנו משהו מינימלי אין סיבה אפילו לקחת אותו לבית חולים. אתה לוקח מישהו שכרגע שיכור, אין לך שום פרטים מזהים שלו, בטח שהוא לא ישלם את ההתחייבות, מי יודע כמה שעות יקח לו לברוח מהמיון ומאיפה אתה יודע שהוא לא אלים?? לפני 3 שבועות מתנדבת מהתחנה רכנה לעבר שיכור כדי לשאול אותו שאלות הוא מצידו הסתובב ועם אלת ברזל שהחזיק ביד הניף לעבר הראש שלה, גם נתן לה מכה הגונה והוא גם עשה לה וואחד שריטה. אז אל תחשוב שזה לא מציאותי.

amitp

New member
אורן-

אתה (וכאן אני מתכוון אליך כמייצג את מד"א) - תפנה כל שיכור שרוצה להגיע לבית חולים, או שמצבו הרפואי נראה לך לא תקין. נקודה - בין אם יש עליו תעודות ובין אם לא. הסייג היחידי - במידה והבחור אלים (לא במידה ואתה חושב שהוא עשוי להיות אלים, כי הרי הוא שיכור, ושיכורים הם אלימים) - כשאז בד"כ נעזר במשטרה. (דרך אגב, גם חולים "רגילים" יכולים להיות אלימים, וכבר חטפנו מכות פעם מפצועי תאונת דרכים). "אם אתם והשוטרים לא מוציאים ממנו משהו מינימלי אין סיבה אפילו לקחת אותו לבית חולים" - מצטער, אבל זה לא מקובל עלי - גם שיכורים חולים מדי פעם, אתה יודע. אני מבקש ממך לקרוא את הקישור המצורף (מאתר איגוד הפארמדיקים, נלקח במקור לפי דעתי מן ה-EMS Magazine - לא אני המצאתי...) עמית

orend123

New member
עמית...

אני לפני כמה חודשים כבר קיבלתי אגרוף משיכור והוא היה גם שיכור וגם היה מעורב בת.ד. וזה היה חתיכת אגרוף ובמקום לא כל כך נעים. מאז אני נזהר פעמיים ושלוש עם שיכורים. אני לא מסכיפ לפנות שום שיכור ולא הקל ביותר ללא ליווי משטרתי.

amitp

New member
סבבה-

קודם כל אני מקווה שהכל בסדר עכשיו (אחרי האגרוף, אני מתכוןן).. חוץ מזה - מקובל, וכמובן שאין לי שום בעיה שתזמין ליווי משטרתי בשביל שיכורים במצב קל. כן תהיה לי בעיה אם תמתין עם שיכור במצב קצת יותר בעייתי בשטח עד שהמשטרה תגיע, ושנינו יודעים כמה זמן זה בד"כ לוקח... (בלי שום כוונה לפגוע במשתתפי הפורום ה"כחולים"). ובקשר לנוהל - אורן צודק בכך שבעקרון אסור לנו לחטט בכיסי החולה/פצוע, לא כל כך בגלל קטע בטיחותי אלא פשוט בגלל העניין של צנעת הפרט וכדומה.

MoonShield

New member
רגע

אז מה עושים "לפי הספר"? חייבים לפנות - זה כן אבל מותר לחפש תעודות?

יש לי חברה

שיש לה צמיד כזה (טוב הוא נשבר אז עכשיו הוא תליון...) בכל מקרה הוא בעל סמל רפואי מצד אחד ומצד שני כתוב שהיא אלרגית לפנצילין וסוג הדם אם אני לא טועה... דני למה אתה לא עונה???

למעלה