diplomacy

Crichton

New member
diplomacy

אני שוקל לקנות את המשחק, אבל האתרים לא מספיק מספיק מידע עליו. קודם כול, אם אני קונה אותו בפריק אז זה בגרסא עברית ? שנית, איך סיבוב משחק הולך בדיוק ? כי לפי מה שהבנתי, השחקנים מנהלים משא ומתן ביניהם וזה למשך זמן מוגבל, ואז מזיזים את הכלים בלוח המשחק. אבל איך בדיוק השחקנים אמורים לנהל משא ומתן, ולתכנן בגידה נגד שחקן אחר כאשר הוא מול הפנים שלהם ? תודה מראש.

Diabolic

New member
עברית?!

איפה את חי? בקושי יש משחקים בעברית ו-DIPLOMACY בהחלט לא בעברית ואתה יכול לקרוא על המשחק ב: http://www.boardgamegeek.com/game/483

backdoorslam

New member
כן, בעברית!

קודקוד הוציאו בעבר גירסא מתורגמת, אם כי היו שם כמה אי-דיוקים ברמה מזעזעת - גם על הלוח וגם בספר החוקים. אביזר מעניין שהגיע היה חבילת דפים לרישום. לא אופייני.

ycyclop

New member
עברית חסרת חשיבות

חוץ מחוברת החוקים אין שום משמעות לעברית, ואם יש שגיעות אז לא כדי להתקרב. אבל נחמד לדעת שמישהו בארץ מסתכל על הכיוון הזה של משחקים

IirionClaus

New member
דיפלומטיה

ראשית כל, קיימת גרסה בעברית. אני לא יודע אם היא עדיין מודפסת, אבל בזמנו שיחקנו בלוח עברי עם חוקים בעברית. אישית לא זכורים לי שגיאות בתרגום. מהזכרון הרעוע שלי, חוקי המשחק עצמם מאוד פשוטים- ראשית, יש סבב דיפלומטיה; בשלב הזה קבוצות של שחקנים (בד"כ 2-3 שחקנים) פורשים לחדר אחר או למקום מרוחק משאר הקבוצה, ורק אז מנהלים את הדיון ביניהם. לדוג', יובל פונה לגדעון בתור הראשון ושואל אותו אם הוא רוצה לדבר, והם עוברים לחדר אחר (לפעמים לוקחים איתם העתק של המפה). אח"כ הם חוזרים, ויובל פונה לגלית ומזמין גם אותה- ואז יובל וגלית יוצאים, וגדעון נשאר. כך ממשיכים הדיונים בין השחקנים, ואין אפשרות לדעת על מה הם דיברו. מנסיוני שלב זה יכול לקחת 45-60 דקות. לאחר מכן כל השחקנים רושמים על דף את הפעולות שהם רוצים לעשות- קיימות שתי פעולות, תנועה ותמיכה (כאשר תנועה משמשת גם בתקיפה). לאחר סיום הרישום, מעבירים אותו לשחקן משמאל, והוא מבצע את הפעולות שכתבת. למעשה, כל הפעולות מבוצעות במקביל, ורק לאחר שכולם סיימו להזיז את הפעולות שהם קיבלו מתחילים "לפתור" קרבות ומהלכים. אני חייב לציין שאני *אישית* לא אוהב את המשחק. כשמו כן הוא, המשחק מאוד מבוסס על דיפלומטיה, מה שהופך אותו למאוד "לחוץ" ופרנואידי. מצד שני, חברים שלי מאוד נהנים לשחק בו. הערה אחרונה: המשחק דורש הרבה שחקנים (שש או שבע, אם אני לא טועה). כמו כן הוא אורך זמן רב (המשחקים שאנחנו ערכנו לקחו חמש שעות).

למעלה