dinosaur jr

aviv_b

New member
חלק גדול מידע אישי

כמעט כל דיסק שאני קטנה כל להקה שאני נכנס אליה אני קורא את הביוגרפיות עליה. זה מדהים לפענים אתה מבין כל כך הרבה על הלהקה ועל הדרך שלה, שהשירים שלהם מקבלים משמעות אחרת לפתע

aviv_b

New member
dinosaur jr

הדינוזאורים היו אחראים, הפיקסיס גם, על הכנסת גיטרה מובילה לעולם האינדי-רוק, הם שילבו בין רוק אלטרנטיבי של שנות השמונים לבין רעש גיטרה פשוט. לאורך הקריירה של הלהקה היא התפתחה כבסיס לכתיבה ולניגון של J. Mascis´. בהקלטות הראשונות שלהם בשנות השמונים בחברת התקליטים SST, הלהקה נשמעה אחרת לגמרי, המוסיקה נוגנה והמילים הושרו ברגעים שקטים (לשם השוואה איפה הילד? בארץ). המוסיקה הזאת היתה הבסיס לדינוזאורים שהכרנו בתחילת שנות ה90, אך עם כניסתה של נירוונה לזירה, הסיכוי שלהם להצליח היה קטן יותר. אך לפני שמסכמים צריך להתחיל מהתחלה: J. Mascis (b. Joseph D. Mascis שאחראי על הקולות ועל הגיטרה הקים את dinosaur ב Amherst, Massachusetts. וזאת לאחר שהלהקה הקודמת שלו התפרקה (שמה היה Deep Wound ). הוא צירף אליו את חברו לספסל הלימודים (תסתכלו טוב מי יושב לידכם בשיעור) Lou Barlow שמנגן בבאס. בתחילה ניגן Mascis על התופים אך לאחר תקופה מסויימת הגיע Emmett "Patrick" Murphy וMascis עבר לגיטרה. ב1985 שיחררה הלהקה את הדיסק הראשון שלה ושמו היה dinosaur. ההופעות הרועשות של הלהקה יצרו לה קהל הדוק ומסור. אך ב1986 חל תפנית. להקה אחרת בשם dinosaur שהחילה בתוכה שרידים מJefferson Airplane תבעה את הלהקה וMascis החליט לשנות את השם לdinosaur jr. ב1987 הם חתמו בSST ושיחררו את You´re Living All Over Me שהפך להיט בסביבת האינדי של ארה"ב ואפילו להקה כמו sonic youth שיבחה את היצירתיות שלהם. ב1988 אולי היתה החזון לעתיד של הדינוזאורים הם שיחררו את הדיסק Freak Scene שמציין הכי באדיקות את מה שהולך להגיע מעולם האינדי. הדיסק הפך להיט בקולג´ים בארה"ב וגרם ללהקה להיכנס מהר לאולפן ולהקליט את Bug. אך ההצלחה עלתה להם קצת לראש Mascis וBarlow הסתכסו וממש לא דיברו אחד עם השני, ואז באחד הימים הוא הודיע שהלהקה התפרקה (מזכיר את הממשלות בארץ) כמה שעות אחרי זה הוא הקים אותה מחדש אך ללא הבאסיסט. מאותו הרגע לא היה באסיסט קבוע ללהקה. ב1989 הלהקה הצליחה להיכנס קצת למיין סטרים כאשר ביצוע שלהם לשיר Just Like Heaven של הCURE הצליח מאוד. Mascis פרש לתקופה מסויימת והשתתף בפרויקטים אחרים בזמן הזה עם סוניק יות´ ועם באפלו טום. ואז ב1991 בדיסק שהוקלט כולו לבד הוציאה הלהקה או Mascis עצמו את הדיסק Green Mind. לפני סיבוב ההופעות צירף Mascis את Mike Johnson כבאסיסט קבוע. בסיבוב הופעות השני הם שיתפו פעולה עם נירוונה, אך לאחר יציאת NEVERMIND הדינוזאורים נשארו בצל. וב1992 נכנסו לאולפן להקליט את האלבום הבא. Where You Been יצא ב1993 ושינה לגמרי את פני המוסיקה האלטרנטיבית האלבום נכנס לראשונה למצעד המכירות ישירות למקום החמישים וכלל את הלהיט Start Choppin´ בקיץ 1993 (התגייסתי אז) יצאה הלהקה בפעם השלישית להופעות בלולופולוזה (זה היה החלום הרטוב שלי בלילות בטירונות). וMascis הקליט את האלבום הבא של הלהקה בלי Murph שפרש ועבר ללמונהדס. וב1994 שיחררו dinosaur jr את Without a Sound הביקורות הפעם היו די פשורות אך MTV והלהיט Feel the Pain (קליפ ענק) הפכו את הבינוניות ליתרון. בסתיו 1995 שיחרר Mascis את מסע ההופעות האקוסטי הראשון שלו שהתבטא באלבום הסולו הראשון שלו Martin & Me. ב1997 חזר Mascis לdinosaur jr אבל הפעם הוא היה לבד, זה לא מנע ממנו להקליט את האלבום האחרון של הלהקה Hand It Over שהיה אחד מהדיסקים המושלמים ביותר, אך חסר את הלהיט שיביא אותו קדימה.

aviv_b

New member
השקעתי בזה שלוש שעות

לפחות שיעלה למעלה אולי מישהו יקרא את זה

Jagger

New member
פששששששש

פששששששש
כל הכבוד גבר

אחלה מאמר... ../images/Emo45.gif

אבל אני לא חושב ש- pixies, jane´s addiction, וה-melvins היוו פחות השפעה לגראנג´ מאשר דינוזאור ג´וניור. למרות שאני מעריך אותו מאוד...

gonishia

New member
ומכל מה שאמרת כאן

עולה לי רק בראש: ריספקט לפרי פארל על אירגון הלולפלוזה, מי יתן ותחזור עתרה ליושנה!!

aviv_b

New member
אם יהיה לי זמן אני אוסיף היום עוד

מאמר או שניים.

למעלה