DILEMA

222chris

New member
DILEMA

shalom anashim!!! pam rishona sheli ba forum ve mamash nehmad po. ani karega be hufsha be holland ve ani hozeret be yom shishi la aretz. yesh li efsharut laavor lagur be holland ezel aba sheli ve ani be dilema mamash kasha mi zad ehad ani mamash oevet et a arez yesh li ta chaverim shei she mamash kef li itam ve yesh li et ima ve et achi she u ba zava achshav aval mi zad sheni akol achshav mamash mesubach ezli mi kol a bchinot ve meod kashe li latzet mi kol ze az aiti rotza leatchil akol me chadash. a beaya i she af echad lo yachlit bishvili az ani tzricha laasot et ze levad ve ze lo kal. be chol mikre ani choshevet she a hachlata a sofit tiye laavor le holland lamrot she ani oevet et a aretz ve be mikre she lo iye li tov ani tamid yachola lachzor.

אני מסכימה איתך וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

תנסי... תראי איך שם מבחינת לימודים וחברים כי תמיד יש לך את האפשרות לחזור... אבל מצד שני.. יש לך גם תמיד את האפשרות לנסוע... בקיצור אני לא רוצה להחליט בשבילך תעשי מה שאת חושבת לנכון... תחשבי על כל הבחינות שזה לא קל בלי אמא אבל תלוי מה מצב היחסים ביניכן. יש לי שאלה... ההורים שלך גרושים או שאמא שלך נשארת בארץ בגלל אחיך? כי יש לי חברה שעוברת ל******** (לא משנה בינתיים...) ואמא שלה חשבה על לשלוח אותה ואת אחים שלה למקום הזה שהאבא גר בו (הם לא גרושים, הוא עובד שם) ולהישאר עם אחותה בצבא... אבל בסוף אחותה לא עושה צבא וכולם נוסעים... בקיצור זאת היתה השאלה שלי...:) מקווה שיהיה לך רק טוב ותהני בהולנד עד כמה שאפשר!!! ברוכה הבאה!
מואהההההה

אהלן...

תסבירי באמת למה ההורים שלך לא גרים ביחד... ומה אמא שלך אומרת על המצב שלא תגורי איתה?? בכל מקרה אני חושב שאם את כבר נוטה לרצות לעבור להולנד אז תעשי את זה... תמיד טוב להתחיל מחדש, במיוחד כשצריכים את זה... כשאני עברתי מהארץ אז באמת הייתי צריך את השינוי הזה ולעשות סוויץ´ בחיים... ונכון, תמיד יש את הגעגועים למשפחה בארץ אבל בסופו של דבר את רואה עולם ומכירה תרבות חדשה ומשתלבת בה ולפי דעתי זה מעולה...

אוקי..היי..אבל ההורים שלך גרושים

או משהו? אם את רוצה להתחיל חיים חדשים,או שאת קשורה לאבא שלך יותר מדיי,תעברי. בהולנד את גם תימצאי חברים,אומנם זה יהיה עצוב..אבל לא תשארי לבד. אם את רוצה לעבור-אז נכון שזו החלטה מאוד קשה בהתחשב שאמא שלך ואח שלך בארץ,אבל אם זאת ההחלטה שלך אני בטוחה שהקרובים שלך יתמכו בך. אבל קחי בחשבון שלחיות בלי אמא זה קשה (מאוד קשה..) ועם אח שלך..לא קשה כל כך..חח סתם..לפחות אם אני יחיה בלי אח שלי זה יהיה אחלה :) אם ההורים שלך לא גרושים אבל אבא שלך רוצה לעבור ואמא שלך לא..או שאבא שלך הולך למשלחת או משהו..כדאי שתנסי לשכנע את אמא שלך. כיח בכל זאת לא נעים להישאר בלי אמא..

אוקי..היי..אבל ההורים שלך גרושים

או משהו? אם את רוצה להתחיל חיים חדשים,או שאת קשורה לאבא שלך יותר מדיי,תעברי. בהולנד את גם תימצאי חברים,אומנם זה יהיה עצוב..אבל לא תשארי לבד. אם את רוצה לעבור-אז נכון שזו החלטה מאוד קשה בהתחשב שאמא שלך ואח שלך בארץ,אבל אם זאת ההחלטה שלך אני בטוחה שהקרובים שלך יתמכו בך. אבל קחי בחשבון שלחיות בלי אמא זה קשה (מאוד קשה..) ועם אח שלך..לא קשה כל כך..חח סתם..לפחות אם אני יחיה בלי אח שלי זה יהיה אחלה :) אם ההורים שלך לא גרושים אבל אבא שלך רוצה לעבור ואמא שלך לא..או שאבא שלך הולך למשלחת או משהו..כדאי שתנסי לשכנע את אמא שלך. כיח בכל זאת לא נעים להישאר בלי אמא..

222chris

New member
ken a horim sheli grushim../images/Emo11.gif

ve aba sheli gar be holland kvar 10 shanim. ani choshevet she ima sheli tekabel et ze beseder chutz mize i lo achat a sibot she biglalam iye li kashe laazov lamrot she lo iye li kal ledaber ita al ze. echad advarim she iye li kashe laazov ze et a chevre ba arets bichlal a chevra be holland shona legamrei. ani garti sham kama shanim aval kshe aiti ktana ve lo aya li kolkach kef ki le kol makom ze lalechet im a horim. achshav ani bat 17 az ze lo iye kacha aval adain en sham et a chofshiyut she yesh ba arets ve gam en ta keta shel listalbet efoshu ba yam ki rov a shana kofet lecha a tzura ve ata maadif kvar lishaer ba bait. aval gam be holland lo chaser dvarim tovim yesh sham sheleg,christmas,silvester,amsterdam, gras bangim balaganim.....bekitsur ani tsricha lachzor kodem la arets ve az ani yachlit.

אמ...התשדלתי להבין מה שרשמת

אולי פעם הבאה שאת רושמת תירשמי את זה באנגלית אמיתית ולא באנגלית-עברית? כי פשוט אנחנו מסתבכים כאן...:) אני לא ידועת אם הבנתי..אבל היית גרה בהולנד? ומה בדיוק החברה שונה שם? האמתי שהייתי בהולנד,ולא ממש התלהבתי מהכל. הדבר היחיד שאהבתי זה שיש בתים באמצע נהר או משהו..ואין להם שמה מכוניות,צריכים לשוט עם הסירה מבית לבית....זה מגניב :))) אם את רוצה..אז אני מציעה לך לעבור,ומתי שתירצי תחזרי-יש לך פה משפחה,ואני בטוחה שהיא לא תתנגד שתחזרי. מה אכפת לך..לכי לניסיון..שנה-שנתיים..את בת 17 אין לך מה להפסיד...אבל מה עם צבא ד"א? ומתי את רוצה לעבור אם את עוברת? אם אצלי זה היה ככה..אני חושבת שהייתי עוברת,ואם הייתי מרגישה רע,הייתי חוזרת..אבל איך שאת מחליטה..אני מקווה שהחחלטה שלך תיהיה טובה והחלטתית! החברה שם ממש לא כמו כאן..אבל זה לא כזה גרוע..לכי בקרי בית של אנה פרנק..חח :) היית שם...עשו מהבית שלה מוזיאון..חשבתי ישאירו את הבית כמו שהוא..אבל זה לא נושא לשיחה..חח אני ניסחפת פה!! :))) ומתי את חזורת לארץ? אה כן..ותירשמי לנו באנגלית..ולא בעברית-אנגלית. כי זה יהיה יותר קל ופשוט ולא ניצטרך להתאמץ לפנח את המילה! שלך,מורן

222chris

New member
o.k

well the israelies are more open. holland is a country of imigrants so everone has his one group. there are alot of muslims in the plase that my father lives (and in many other places) so its dificult to comunicate whit them they arent open to other colturs and like you know they dont realy like us... the duch people are o.k but i dont have a lot of things to talk about whit them. about the army if im going to live in holland im gona get a duch "ezrahut" so its not gona be a problem only if i stay in israel till 18 or something then they can make problems so if i want to go without problems i should do it now

למעלה