בטח שאפשר../images/Emo13.gif
דינוזאור כחול חבוש קסדה בעלת קרניים הכה בזנבו והפיל בניין. אנשים רצו ברחוב אחוזי בהלה, צורחים בקול. "לעזאזל, זה אחד גדול הפעם." אמר הנער חום השיער שעמד על גג אחד הבניינים בידיים שלובות. "קטן עליי." אמרה המפלצת שלידו. זה היה יצור גבוה, דמוי אדם ולבוש בשריון חזה מבריק וכסוף. תחת לקסדתו, שכיסתה רק את החצי העליון של פניו והסתיימה במעין מקור כסף מעוקם מעט בקצהו, בצבצו אוזני שועל ארוכות ומחודדות שצבען כצבע גופו: גוון כלשהו בין כחול לסגול. זנב עבה ועליו רעמת קשקשים קטנה התפתל מאחוריו וכנפי עור קטנות היו על גבו. הוא זינק לאוויר והנחית אגרוף חזק על אפו מכוסה הקסדה של הדינוזאור. "כוכב אש כחול!" קרא השני וירק כדור אש כחול-תכול על תוקפו. כנפיו של היצור הקטן יותר נמתחו וכיסו את כל גופו, מגינות עליו מחום האש היוקדת. "קדימה, שינומון! סיים את זה!" קרא הנער בחיוך והניף את אגרופו. כנפיו של "שינומון" נפתחו והתכווצו שוב, חושפות את ידיו הצמודות שאוחזות בכדור ורוד מוקף ברקים סגולים. "תותח רוח!" הוא צעק וקרן אור ורודה עטופה בברקים פגעה בחזהו של הדינוזאור. הכחול הגדול שאג בזעם ועיניו התרחבו בכאב ותדהמה, כשעשרות אלפי, שאט אט הפכו למאות אלפי, חלקיקים קטנים ואדומים בקעו מהחור ההולך ומתרחב שבחזהו. שינומון נחת לצד הנער, והשניים צפו בדינוזאור הגדול מתפוגג. "גריימון כחול, אתה שלנו!" קרא הנער בניצחון. כדור-הארץ לא לבד. ישנם כדורי-ארץ מקבילים, וכולם מקושרים דרך העולם הדיגיטלי. העולם הדיגיטלי עשוי נתונים, ומאלה התפתחו צורות חיים מוזרות ומיוחדות לעולם זה בלבד: הדיג'ימונים. אבל, המחסום הדיגיטלי שמפריד בין העולם הדיגיטלי לעולמות האחרים שביר, ודרכו עלולים לחדור לעולמות האחרים דיג'ימונים מסוכנים. על-כן, מינתה המועצה העליונה של העולם הדיגיטלי שומרים, אחד לכל עולם. לכל שומר צוות דיג'ימון, שיעזור לו להגן על עולמו מסכנות העולם הדיגיטלי והדיג'ימונים האכזריים שחיים בו. זהו סיפורו של שומר כדור-הארץ, ריי אוסאקה, ושותפו, שינומון. "ריי? זה אתה?" שאלה אמו מן המטבח. "כן! חזרתי!" קרא ריי ומיהר במעלה המדרגות לחדרו. הוא זרק את התיק על המיטה, נעל את הדלת ופתח את דלת ההזזה של הארון. "סוף סוף." אמר שינומון ופסע החוצה, מתנשם. "למה אי אפשר למצוא מחבוא אחר? מחניק שם." התלונן. "היי, עד עכשיו המחבוא הזה הוכיח את עצמו. כשהוא ייכשל, נמצא לך מקום אחר." השיב השני. "כשהוא ייכשל, זה כבר יהיה מאוחר מדי." החזיר לו שינומון. "תפסיק להתלונן." אמר ריי. מכשיר אפור בעל צג ושלושה כפתורים צהובים, קטן רק מעט יותר מכף-ידו של ריי, החל לצפצף. "מה הדיג'יכלי רוצה עכשיו?" שאל הנער ובדק את המכשיר שעל שולחנו. שינומון רחרח את האוויר בציפייה וקפץ את אגרופיו, שהשמיעו קולות פצפוץ חזקים. "דיג'ימון חדר את המחסום." אמר. ריי עקב אחרי הנקודה האדומה המהבהבת על צג הדיג'יכלי בעיניו החומות. "נלך." אמר והרים את ראשו, אבל שינומון כבר נעלם. "הוא תמיד עושה לי את זה!" צרח השני בכעס. שינומון זינק מבניין אחד לאחר בדרך אל הדיג'ימון שהגיע לכדור-הארץ מעבר למחסום. הוא לא נזקק לדיג'יכלי כדי למצוא אותו, רק לאפו. בכל פעם שהריח דיג'ימון, מיהר לקרב מבלי לחכות והותיר את ריי מאחור. הוא נעצר עכשיו על אחד הגגות והשקיף אל כיכר העיר, שם השתולל דיג'ימון כחול וגדול, בעל בטן לבנה, כנפי עור אדומות וקרניים מפחידות. הוא נגח במשאית גדולה עם הקרן שעל אפו, הניף אותה באוויר והשליך אותה לאחור. זנבו המתפתל, שעליו הייתה כרוכה טבעת שחורה, הכה ברצפה, והעלה חתיכות סלעים וענני אבק לאוויר. גופו היה מלא צלקות, עדות לקרבות הרבים שעבר בחייו. "חרא." קילל שינומון. "איך אחד גדול כל-כך הצליח לעבור את המחסום?" "שינומון!" קרא ריי מלמטה. הוא עמד ברחוב והביט אל השותף שלו. "מה לעזאזל הדבר הזה?!" "זה דיג'ימון על, איירו וידראמון." "הוא חזק ממך?" שינומון חייך. "אין סיכוי!" והוא צלל מהגג והניף את אגרופו החזק. החבטה שנחתה על אפו של איירו וידראמון הפילה אותו על הרצפה, זעזעה והפתיעה אותו. הוא קם מיד ושאג בזעם לעבר הדיג'ימון שמרחף מעליו. שינומון הסתער בשנית, אך הדיג'ימון הכחול הצליף בזנבו ושלח אותו לאחור, מסתחרר באוויר. "תותח רוח!" קרא שינומון. איירו וידראמון עצר את ההתקפה בקרנו החזקה ושאג לעבר תוקפו. האחרון צלל שוב והחל להכות באיירו וידראמון, אלא שזה רק הדף את המכות וניסה לחתוך את שינומון בעזרת הלהבים שעל מרפקיו. הוא נופף בכנפיו ויצר רוח חזקה שהטיחה את השני באחד הבניינים. דיג'ימון העל נגח בבניין ומוטט אותו, אך שינומון הספיק להתרחק מספיק בשביל להינצל מקבורה. ריי מיהר אל הבניין וסרק בעיניו בחיפוש אחר פצועים. רוב האנשים ברחו כשהמפלצת הופיעה, אך תמיד ישנו הסיכוי שמישהו נלכד בפנים. לא פעם יצא לנער להציל ילדים ממוות, לא פעם יצא לו להיכשל. "שתוק כבר!" צעק שינומון לעבר אויבו השואג. זה שלח אליו את אגרופו וניסה לפגוע בו, אבל השני היה קטן ומהיר יותר, והצליח לתמרן בזריזות בין המכות המכוונות לעברו. "הוא באמת חזק." חשב לעצמו. "אני חייב להרוג אותו עכשיו, או שהוא יגרום נזק אמיתי לעולם של ריי." עיניו האדומות של איירו וידראמון התרכזו בו ואמדו את כוחו. היה אפשר לחשוב שאיירו וידראמון הוא רק דיג'ימון גדול וטיפש, אבל שינומון ידע שזה דיג'ימון חכם מספיק כדי להסתיר את כוחו האמיתי עד לרגע שבו באמת יצטרך אותו. וכרגע, כשדיג'ימון אלוף פשוט מרחף מעל ראשו, הוא ממש לא היה צריך אותו. "שינומון! מישהו לכוד מתחת לאבנים!" קרא ריי. שינומון הביט בו מעבר לכתפו. "אני לא יכול..." החל. אבל מאחוריו, איירו וידראמון החל להשתעמם. הוא הכה בידו והטיח את אויבו ברצפה, שם נותר תקוע ונאבק להישאר בהכרה. הדיג'ימון הגדול פרש את כנפיו האדומות והחל לנופף בהן. "מה הוא עושה?" שאל ריי את עצמו והתכופף כדי להתגונן מהרוח. איירו וידראמון הביט לשמיים, צרח בקול, ועף משם. "הוא בורח!" קרא הנער. שינומון הצליח להיחלץ מהרצפה באנקת מאמץ והתכוון לרדוף אחרי אויבו, אבל ריי עצר אותו. "חכה! עזור לי להזיז את האבנים!" קרא. "אם אני לא ארדוף אחריו, יהיו עוד נפגעים!" אמר הדיג'ימון. "אני צריך אותך כאן, שינומון! אתה לא הולך!" הבהיר ריי. "ועכשיו בוא לכאן ועזור לי!"