Die-Macher

ymdv

New member
Die-Macher

עד היום דירגתי רק 4 משחקים בציון המושלם - 10. היו אלו: TTA , קיילוס, Struggle of Empires (שלצערי כנראה פחות מוכר בארץ, מעולם לא שמעתי עליו כאן- אבל על זה בפוסט אחר) וכמובן Die Macher.

דה מאכר הוא משחק גרמני ישן למדי (אני חושב שהוא יצא לשוק בשנת 1986) והינו המשחק בעל המספר הסידורי 1 ב BGG, ייתכן משום שהוא נחשב בעיני רבים לאב הרוחני של משחקי היורו המודרנים.
מדובר במשחק ארוך, אבל אחד המעניינים והמהנים ביותר ששיחקתי בהם.
התמה הינה הבחירות בפדרציה הגרמנית, בעיני חלק מכם אולי תמה "יבשה" במקצת, ברמה האישית, אני מעדיף "תמה" ריאלית ו"רצינית" יותר כגון זו, מאשר חייזרים, חלליות, ומבוכים...אבל כאמור זו שאלה של טעם אישי.
המשחק ארוך, אבל לטעמי אינו מסובך, בכל סיבוב יש שלבים קבועים ופשוטים, כגון מכרז על משהו מסוים, קניית סמני תקשורת, או הרכבת קואליציה, הצבת סמנים וכולי. בניגוד למשחקים מורכבים אחרים, אין חוקים מיוחדים, יוצאים מן הכלל, ותהליכים מורכבים, כל שלב בפני עצמו פשוט וקל להבנה, זה לא אומר שהאסטרטגיה פשוטה או קלה להבנה, וזה למעשה מה שהופך את המשחק לכל כך טוב.
בנוסף, האינטראקציה בין השחקנים גבוהה מאד, אם בדרך עקיפה, כשכל אחד מנסה למצב את עצמו גבוה ככל שאפשר, ואם בהתנגשויות ישירות.

המשחק אינו תלוי שפה, הלוח חף מכל כיתוב (אולי פרט לשמות המדינות, אבל ניתן בנקל להתגבר גם על זה).
מצד שני, חוברת החוקים עבה ועשויה להיות מאיימת, לאור האמור לעיל תרגמתי את חוברת החוקים כמיטב יכולתי, ואף הוספתי תמונות להמחשה (בעיקרון כפי שמופיעות בחוברת המקורית), בכדי להגדיל ולו במעט את קהילת שחקני המשחק המצויין הזה בארץ.

האם מישהו התנסה במשחק, מה דעתכם עליו?

הליגה

New member
אני שיחקתי לפני שנים חצי משחק

מהזכרון באמת מאוד נהנתי מהתהליך אבל מכיון שלא הגענו לסוף המשחק....אני לא יכולה לומר יותר מזה. חצי המשחק הזה ארך לפני זכרוני 3 שעות אז בפעם הבאה שיהיו לי 6 שעות פנויות ברצף אשמח לנסות שוב. אני זוכרת שאפילו ברוב תמימותינו סימנו מה היה המצב של כל שחקן כשעזבנו אותו....

regex

New member
תודה - זה יעזור לי כדי לשכנע אנשים לשחק אותו

ודרך אגב - אני נגד עגבניות מרובעות :)

ycyclop

New member
אחד המשחקים שאני רוצה לשחק

אבל לאור האורך שלא, לא יוצא לי להביא אותו לשולחן. יש לי אותו כבר כמה שנים ועדיין לא שיחקתי אותו, אבל אני לא מוכן להיפרד מהמשחק.
השאלה הגדולה האם הוא טוב עם 3 או 4 שחקנים?

ymdv

New member
האם הוא טוב עם 3/4 שחקנים?

האמת? לא יודע.
שיחקתי רק בחמישה.
אני מניח ששלושה שחקנים זה מעט מדי למשחק שכזה, לא הייתי מנסה בכלל. ייתכן והמשחק טוב גם בארבעה. 70% מהמצביעים ב BGG חושבים שהוא מומלץ גם בארבעה שחקנים, אבל הרוב המוחלט חושב שהוא במיטבו בחמישה.

אני מקוה שגם לך וגם לגדי יהיו יותר אפשריות כעת להעלות אותו לשולחן. אני מניח שקבוצה סבירה צריכה 5 שעות להשלים את המשחק (אפשר בערב ארוך...) הסיבוב הראשון בדר"כ איטי, עד אשר כולם מתרגלים, לומדים מה צריך לעשות ומה הם השלבים. לדעתי הבחירות הראשונות לבדן לוקחות כשעה. ולכן ל"הליגה" ייתכן ושיחקתם רק מחצית מהלוחות וחשבתם שזו מחצית המשחק, אבל למעשה הייתם בתחילת השליש האחרון שלו.
בהמשך המשחק הזמן מתקצר לכל סיבוב בחירות מתקצר עד לכ- 40-45 דקות לסיבוב. כך שמדובר על עוד משהו כמו - 3 עד 3.5 שעות לחמשת הסיבובים הנותרים, והסיבוב השביעי למעשה אינו סיבוב בחירות של ממש, כך שאפשר לסיימו בכמה דקות, ועם ספירת הנקודות, עוד חצי שעה, משמע חמש שעות. (=מ.ש.ל).

למעלה