Destinator

unexpected

New member
Destinator

יש לי Pocket Pc מסוג Dell Axim X5 ו GPS CF האם אני צריך להשקיע עכשיו מחיר של 2250 ש"ח + מע"מ עבורת תוכנת ה Destinator? מה הם נפלו על הראש? או אולי אני לא הבנתי משהו? מה קורה פה?

מחיר הדסטינטור

חבר יקר, המחיר של תוכנת הדסטינטור נגזר משיקולים כלכליים ישירים. אם תבחן את הנושא תגלה שבמדינות מסדר גודל של ישראל (כמו קפריסין למשל) אין בכלל מפות ניווט דומות וככל שמדינה גדולה יותר מחיר המפות יורד (לדוגמא מפות צפון אמריקה כולל תוכנה יעלו רק 938 ש"ח כולל מע"מ) הסיבה היא שהייצרנים השקיעו הרבה כספים שיש להוון אותם בתמלוגים ויש כמות מוגבלת של לקוחות פוטנציאליים שמשלמת את ההחזר והרווח. כלכלה פשוטה... לסיכום: ישראל היא מדינה קטנה והכנת מוצר כל כך יחודי כרוכה בעלות גדולה ובתמלוגים גבוהים. אני מבטיח לך כי שרשרת השיווק של הדסטינטור בישראל לא "עושה" יותר כסף מאלו בחו"ל. ולגבי העניין שלך, אוכל לתת לך הנחה על תשלום מזומן וזה אולי יקל על גודל ההוצאה, לחילופין ניתן לפרוס את התשלום אם זה יעזור. בברכה בועז ארדר

Or Jacob

New member
לא מדוייק ... שחכת שבארה"ב יש הרבה

יותר שטח למיפוי ! שדורש עבודה הרבה יותר קשה וממושכת. נכון שיש גם יותר לקוחות אבל השטח שצריך למפות ולהכניס לתוכנה הוא עצום !!!! הסיבה שבארה"ב תוכנת מפות זולה היא בגלל שיש שם תחרות ועוד חברות שמייצרות תוכנות דומות . בארץ הדסטנייטור הוא מונופול . אז למה להם לקחת 500 ש"ח אם הם יכולים לקחת 2200 ש"ח ? הרי מי שצריך את זה יקנה את זה בסוף מהם כי אין אלטרנטיבות. אור.

זה רק היבט חלקי

זה נכון אבל הסיבה להיווצרות מונופול של חברת מפה (במפות) ולאחר מכן של מוצרים מתחרים היא שלא כדאי לאף אחד להיכנס לתחום מבחינה כלכלית... כי כפי שאמרתי... השוק קטן. אם תרצה להמשיך בדיון אשמח לנהל עמך דיון כלכלי במייל.

Or Jacob

New member
יש המון מונופולים שלא נשברים וזה

לא בגלל אי כדאיות להכנס לתחום . כמו שהחברה שהוציאה את הדסטנייטור מרוויחה הרבה גם חברה מתחרה שתכנס תוכל להרוויח . אין לי מושג למה עדיין אין מתחרה אבל אני בטוח שתהיה מתישהו . אני לא כל כך מבין בתחום אבל מפות ישראל קיימות בכל מקום . זה לא שהיתם צריכים לטוס עם מטוס קל ולשרטט מפות חדשות . אתר המפות של וואלה למשל מכיל מאגר מפות מפורט כמעט כמו של הדסטנייטור (טוב אולי לא כמעט אבל ההבדל לא כל כך גדול). והאתר מוצע לציבור בחינם . כך שעלות איסוף המפות כניראה לא כל כך גדולה . כתיבת התוכנה עולה כמו כתיבת כל תוכנה אחרת לפוקט. והתוכנות האחרות עולות 20 דולר בערך . שוב , אני לא מבין בתחום , אז יכול להיות שתוכל לתקן אותי . אור.

על מונופולים

אבקש את סליחת מנהל הפורום - רק תשובה קצרה: יש שני סוגי מונופולים: כאלו שנכפים על ידי ממשלה (למשל חברת חשמל) בכוח הזרוע (החוק) המקומי וכאלו שנגרמים כתוצאה מאיכות יוצאת דופן או אי כדאיות להתחרות (לדוגמא קוקה קולה שמייצרים כנראה את הקולה הכי פופולרית). כל עוד אנו עוסקים במקרה השני אין שום טענה לגיטימית נגד העניין. אם אתה רוצה להפסיד כסף אני מציע לך לנסות לפתח תוכנה כמו הדסטינטור לישראל... (גם החברה שפיתחה את הדסטינטור היתה חברה ישראלית במקור והגיעה לסוף דרכה הכלכלית).

Or Jacob

New member
קוקה קולה היא לא מונופול.היא החברה

המובילה בתחום אבל יש לה מתחרות רבות. ואני חושב שכן תהיה חברה שתתחרה בדססטנייטור מתישהו . הנושא הזה חדש יחסית. ואמח אם תתחיס לחלק השני של ההודעה הקודמת שלי לגבי העלויות לחברה : מה כל כך יקר בהפקת תוכנה כזו ? אור.

roberto3950

New member
דיי להתבכיין מי שרוצה שיקנה ומי שלא

החברים קבעו תג מחיר וזאת זכותם. והם לא חייבים דין וחשבון . א זה לא מוצר חובה , זה לא תרופה זה מוצר מותרות ואכן הוא יקר.

Or Jacob

New member
אני ממש לא מתבכיין ואני מכבד את

זכות החברה לקבוע את המחיר . באמת שאין לי בעיה עם זה . אבל המחיר גבוהה ולא מוצדק . בגלל שהחברה היא מונופול . לא בגלל שהשוק קטן . אור.

למעלה