Design patterns

tapas tapas

New member
Design patterns

רציתי לדעת עד כמה הנושא הזה דרוש וחשוב בפיתוח תוכנות מסובכות. אני גם מתכוון לקחת קורס בטכניון בנושא (תיכון תוכנה) ורציתי לדעת האם קורס אחד כזה ממצה את העיקר ומלמד את הפרנציפ שבנושא.

עידו פ

New member
זה בסיס טוב

לאנשים שרוצים להרחיב את הידע שלהם בפיתוח תוכנה ולהפוך לא רק לתוכניתנים שיודעים לכתוב קוד, אלא גם למעצבים שיודעים לתכנן קוד יעיל ונכון. הנושא לאו דווקא קשור לתוכנות מסובכות, אלא יותר לתכנון נכון של תוכנה (כל תוכנה) כך שהיא "תשרוד" יותר זמן ותהיה גמישה לשינויים ולתוספות.

מממממ......./images/Emo26.gif

הקורס הספציפי הזה (236700?) לא ממש מתמקד ב-Design Patterns... הוא פחות או יותר חצי UML וחצי מגוון נושאים - ביניהם Design Patterns. יש עוד קורס על OOP שכולל DP (בחשמל: 046271). בגדול - כל ההרצאות בנושא מבוססות על הספר של ה-GOF (מספר מערכת בספריית הטכניון: 2163845) לשאלותייך: כן, הנושא חשוב אם אתה מתכוון לעסוק בתכנות/הנדסת תוכנה/פיתוח/design ושאר ירקות. הקורסים נותנים "טעימה" מאוד קטנה, מי שלא מכיר את הנושא מלפני - קצת קשה לתפוס את הכל בלו"ז הקצר של הקורס - זה נושא שלוקח לו זמן "לשקוע". צריך להצמד לספר לאורך זמן + להתנסות בפועל ב-patterns כדי להבין אותם.

tapas tapas

New member
כן, זה הקורס

למה קראת לספר GOF? ומה זה UML? הקדם של הקורס הזה זה תיכנות מונחה עצמים של מדמ"ח.

תשובות../images/Emo26.gif

GOF זה The Gang of Four - מתייחס ל: Erich Gamma, Richard Helm, Ralph Johnson ו-John Vlissides. UML זה Unified Modeling Language - אוסף של כלים, דיאגרמות וקונבנציות המשמשים לצורך מידול מערכת. הקורס העיקרי בפקולטה שמתמקד בנושא הוא "שיטות בהנדסת תוכנה" (234321). בגדול הקורס מדבר על כל התהליך של פיתוח מערכת/תוכנה. בתרגולים לומדים גם UML.

מומלץ מאוד.

שני סייגים: 1) זו הדעה שלי - אבל אני מניח שתשמע גם לא מעט דעות הפוכות. 2) בדרך-כלל הקורס הזה דורש הרבה עבודה (יש מיני-פרוייקט) רווי מסמכים שצריך להגיש. 3) אני לא לגמרי מעודכן - לקחתי את הקורס הזה לפני 5 שנים - כדאי להתעדכן עם מישהו שעשה את הקורס לאחרונה...

למעלה