Design Patterns

avihil

New member
Design Patterns

שמח אם מישהו יכתב רשימה של הסוגים המוכרים לו עם הסבר ודוגמא, או לחלופין לינק לנושא שאפשר לקרוא בשעה, לא איזה ספר, זה יש לי.. (על כמה וכמה סוגים) Factory,Wrapper,Command,Strategy,FlyWeight,Decorator, ועוד ועוד...

עידו פ

New member
בנוסף ללינקים

תכנס למאמרי הפורום ושם ניתן למצוא מאמר בעברית המכסה את כל ה-patterns המוכרים של ה-GoF

ססילי

New member
../images/Emo92.gif בשמחה,

הקישור הזה הוא חלק מספריית הפרוייקטים של איתן, שלדעתי הוא פרוייקט נפלא, ועולה על רוב אתרי ההדרכה בעברית שנתקלתי בהם. האתר מתאים יותר לפורומים אחרים כמו שפות תכנות או בוני אתרים, אבל יש בו גם עניינים הקשורים להנדסת תוכנה. הרושם שלי מן האתר הוא שהמדריכים לא אחידים ברמתם (מה שטבעי היות ומדובר באוסף פרוייקטים) וכן שברוב המקרים מדובר בחומר למתחילים. ברור גם שמתכנתים קוראים חומר מקצועי בעיקר באנגלית, אבל לי אישית נח לפעמימ לקרוא בעברית, מה שמאפשר לי רפרוף מהיר על כמות גדולה של חומר. כנראה שהם עומדים לשנות את פני האתר מה שמסתבר פה.

avihil

New member
לא הבנתי כ"כ את ההבדל בין

Factory Method ל Abstract Factory אשמח אם מישהו יסביר לי.

ייוניי

New member
הרעיון דומה מאוד

ההבדל הוא ביישום. Abstract Factory מדבר על ממשק שיש בו מתודה שמחזירה אובייקט התומך בממשק מסויים. כך שיכולות להיות לך מספר מחלקות Concrete Factory שמיישמות את ממשק ה Abstract Factory וכל אחת מהן תחזיר Concrete Product מתאים. Factory Method זה pattern הרבה פחות גמיש שמדבר על מחלקה אבסטרקטית בעלת מתודה אבסטרקטית (או וירטואלית) פרטית (protected) שמחזירה אובייקט התומך בממשק מסויים. המחלקה האבסטרקטית תקרא למתודה מתי שתזדקק לאובייקט וכל מחלקה concrete-ית תדרוס את המתודה על מנת להחזיר אובייקט מתאים שתומך בממשק המבוקש. בבחירה בין השתיים הייתי ממליץ על Abstract Factory כמעט בכל מצב...

למעלה