design patterns

yaishb

New member
design patterns

איפה אפשר למצוא ברשת חומר על הנושא הזה? ניסיתי בגוגל ולא מצאתי שום דבר סביר. ברק.

ihovav

New member
לגבי הרשת אני לא יודע

אבל יש ספר מצויין בשם הזה - ושווה לך לקרוא אותו

אלדד26

New member
אוקיי,

יש ספר שלוקח את ה - design patterns מהספר של ה - GOF (הספר הכי מפורסם, ת´כלס) - ומיישם את כל ה - patterns בשפת JAVA. הספר נמצא על הרשת. שם הסופר הוא Bruce Eckel, והספר נקרא Thinking in patterns with Java. אתה יכול למצוא אותו ממש כאן. גם אם אתה לא יודע JAVA, זה ספר מצוין. יש תרשימי UML, דוגמאות בלי סוף, וסה"כ זה לא סיפור להבין את הקוד אם אתה יודע ++C. בהצלחה!

philips

New member
הממ...

לגבי ספרים: קיימים כמה ספרים טובים בתחום: ביניהם זה שציין אלדד26.. קיים גם ספר שנקרא UML &design patters וקיים גם ספר של MSPRESS העוסק ב VB וב Design patterns.. ברשת: המומלץ ביותר הוא האתר EEA בכתובת http://martinfowler.com/isa/index.html אך גם באתר של SUN ניתן למצוא שפע חומר בתחום-http://java.sun.com/blueprints/ אם אתה צריך משהו יותר ספציפי, פנה אלי במערכת מסרים..

אז ככה

יש ספר, קצת ישן, שנקרא בקיצור GOF. חלק מהדברים שם פרקטיים וחלק לא - תלוי באיזו שפה אתה מתכנת. כן, כן, DESIGN PATTERNS *אמורים* לא להיות תלויי שפה. ואלביס לא מת. תתחיל מהספר הזה. אני מחזיק אותו ביד עכשיו, אז קח את ה-ISBN שלו: 0201633612 אבל את תשכח שאתה תצטרך קצת יצירתיות ותושיה בשביל להפוך את מה שאתה קורא שם למשהו פרקטי...

הספר לא ברשת

ו-ISBM זה המספר החד-חד ערכי שמייצג כל ספר בעולם. אפשר לחפש לפיו במנועי חיפוש של ספרים. אפילו ב MITOS. השם המלא שלו הוא: Design Patterns - Elements of Reusable Object Oriented Software כתבו אותו: Erich Gamma Richard Helm Ralph Johnson John Vlissides ומכאן הכינוי "Gang of Four" או GOF....

אלדד26

New member
הספר דווקא כן ברשת

הספר כן ברשת, אפשר למצוא אותו כ - eBook. איפה? אין לי מושג
לי יש אותו גם כ - eBook. בכל אופן - לדעתי, למרות שהספר הזה מצוין, אם אתה תוכניתן JAVA כדאי לך להשתמש בספר שאני המלצתי עליו - הוא גם כולל את כל ה - patterns מה - GOF וגם מראה את היישום שלהם ב - JAVA, בניגוד ל - GOF שנותן דוגמאות ב - ++C.

למעלה