Derren Brown's The Heist

סלסרו

New member
not available in my area

אבל כשעברתי על הקליפים ביוטוב של העימות, גם עברתי על מספר ראיונות שלו לאחרונה ונדמה לי גם בBBC. מרשימים ונוגעים, האמת. הקרחת מתאימה לו. חבל מאד, הסיכויים שלו לשרוד קלושים. הפסד של העולם.

סלסרו

New member
אישית, אני סקפטי.

יש לי כל מיני תהיות לגבי השוד. למשל, למה הם הסתובבו עם האקדח בכיס? קשה להאמין שהם סתם כך הסתובבו עם אקדח כל הזמן, והשתמשו בו רק אז. שנית, מה הם עשו שם באזור? איך הם הגיעו לשם? איך גרמו להם ללכת דווקא ברחוב הזה? הם לא הופתעו לראות רחוב כה גדול שקט לחלוטין? לפני שהם נכנסו לרחוב, הם לא ראו משטרה שחוסמת את הכביש? ובאופן כללי, אם היה ניתן להשפיע על אנשים בצורה כזו, למה קמפיינים פרסומות הם לא כאלה אפקטיביים? פרסומות משפיעות, אבל לא ברמה שמתקרבת לזה. גם היפנוזה ישירה לא מסוגלת לגרום לאנשים להתנהג כך. לכן אני מניח שהביאו אותם למקום הזה, נתנו להם את האקדח, ואמרו להם שילכו לאורך הרחוב ואם יתעורר להם אימפולס לעשות משהו, שיעשו אותו. או משהו כזה. גם אם הם לא ידעו בדיוק מה עומד לקרות, נראה שהם ידעו שמשהו מצופה מהם. כשהם ראו רחוב ריק ורק רכב שמירה ירוק ושומר שבדיוק שהגיע לשם בדיוק כשהם הגיעו, הם קלטו שזה מה שמצופה מהם לעשות, והם עשו את מה שמצופה מהם. זה מסביר גם למה הרביעי, כשהגיע לסוף, אמר "אני אדם מוסרי" או משהו כזה. למה הוא התבטא כך, אם הוא לא היה אמור לעשות משהו מראש? אם אני הולך ברחוב ולא שודד אף אחד, לא עולה בדעתי שאני "אדם מוסרי", אלא אני סתם, הולך ברחוב. בקיצור, אפשר לעשות לאנשים קונדישיניג, אבל לא בכזו רמה. הגרמנים הראו שאפשר לגרום לאנשים נורמטיבים להיות נאצים, אבל בשביל להוביל אותם לכך צריך מערכת שלימה והיסטוריה ארוכה, לא כמה שעות בסמינר מצולם.

joojoo

New member
אני חושב...

... שיש לנו הבנה שונה של מה שקרה. לי היה ברור שהוא הציע להם לשדוד את הבנק. כל הנקודה היתה שבאופן נורמלי, בלי כל העבודה שהוא עשה, לא היה סיכוי בחיים שהם היו עושים דבר כזה. אבל איכשהו, בגלל הכל, הם כן עשו את זה. ככה אני הבנתי את זה בכל אופן.

סלסרו

New member
האירו את עיניי שבקליפ 4 הוא אומר למצולמים

שהם מגיעים לסשן אחרון, ועליהם להביא את האקדח. הרכב יוריד אותם בנקודה מסויימת, והם יצטרכו ללכת ברגל את כל השאר. זה מסביר חלק מהשאלות שלי.

אם זו אותה התכנית שהיתה כאן לפני כמה שנים

בהתחלת הניסוי הוא ניפה את כל מי שהיתה לו קצת חשיבה עצמאית. בכל מקרה, אני סקפטי לגבי כל התרגילים שלו (יש לו גם למצוא את המספרים הזוכים בלוטו ע"י קבוצה גדולה מספיק של אנשים ועוד כמה). אני לא חושב שרק בסדרה של סוגסטיות אפשר לשכנע כמה אנשים להתנהג באותה הצורה. אבל אם זה באמת נכון. זה די מפחיד.

למעלה