dermatomyositis ???

suli63

New member
dermatomyositis ???

אני סובל בזמן האחרון מכאבים בשרירים ברגליים ידיים וכתפיים לפעמים עד חוסר כח . בבדיקות אחרונות שעשיתי הוברר כי רמת ה cpk היא 309 מה שלא היה לי אף פעם (בדיקה קודמת לפני חצי שנה היתה 174 ) הייתי אצל רופאה ראומטולוגית והיא שלחה אותי לבצע בדיקת e.m.g לשרירים, כמו כן אמרה כי לפי התוצאות תחליט באם לקחת לי ביופסיה משריר הסובך, הרופאה הסבירה לי שיכול להיות שיש לי דלקת בשרירים או שיש לי מחלת שרירים מולדת שמתפרצת בסביבות גיל 40. שאלתי רופא מה זה יכול להיות המחלה הזו והוא אמר לי שיש מחלה שנקראת dermatomyositis . עכשיו אני אתן לך רקע רפואי שלי : אני בן 41 סובל מפסוריאסיס 25 שנים, לפני שנה וחצי עברתי m.i ומאז אני מטופל ב:קרטיה,קורדילוק,סימבסטטין,וטריקרדיה. כמו כן יש לי בצקות קלות ברגליים ... (לא יותר מידי לגילי ??? ) אודה לך מאוד אם תוכל לשפוך קצת אור על מה שעובר עליי. אם זו אכן דלקת איך מטפלים בה.ואם זו המחלה הנ"ל אז מהי? האם יש קשר לפסורואסיס? וכל מה שתוכל להאיר את עיניי בתודה מראש

כאבי שרירים

דרמטומיוזיטיס הנה מחלה המתבטאת בחולשת שרירים,לעיתים מלווה בכאבי מפרקים וסימפטומים אחרים אפשרים. יחד עם זאת - בדרך כלל רמות הCK גבוהות בהרבה מן המצויינות כאן- קיים הסבר אחר סביר יותר למיחושיך ולעליה בCK - יתכן קשר עם הסימבסטטין אשר גורם לעיתים לתופעות אלו. בשלב זה- רצוי להתיעץ עם הרופאה לגבי האפשרות להפסיק את הטיפול בסימבסטטין ולעקוב אחרי ערכי CK ותלונותיך. תרכיש טוב !

suli63

New member
תודה ושאלה

רמת ה c.k עלתה דווקא בחודש בו הפסקתי את הטיפול בסימבטטין לצורך בדיקת בעיות של תפקודי כבד שנגרמות ממנו . לכן אני חושב שאין קשר לתרופה זו, האם יש לדעתך אפשרות אחרת? תודה שוב על עזרתך

רמות CK וסימבסטטין

רמות הCK אינן יורדות מידית עם הפסקת הסימבסטטין ותריך לחכות זמן מה עד שנצפית ירידה - יש אופציות נוספות- כדאי לבדוק פעילות של בלוטת התריס, להשלים את האמג, להשלים בדיקות מעבדה לכיוון של דרמטומיוזיטיס ואם יהיו עדיין ספקות לגבי האבחנה לבצע ביופסית שריר

למעלה