Denny Doherty 1941-2007

John Barleycorn

New member
Denny Doherty 1941-2007../images/Emo16.gif

דני דוהרטי הצטרף הלילה אל שני חבריו ללהקת "האבות והאמהות" קס אליוט וג'ון פיליפס. דוהרטי נפטר ב- Mississauga שממערב לטורונטו בעקבות סיבועים שלאחר ניתוח כליה שעבר בחודש שעבר. לחובבי ההרמוניה של ה- Mamas & Papas, וסתם בעלי נדודי שינה: את השעה הראשונה מבין השלוש של תכנית הרוק הקלאסי שלו בקול ישראל הקדיש בני דודקביץ הלילה לשירי הלהקה. אני בטוח שמחר יעשה דני קרפל כמוהו ב"לא רוצים לישון אוליז". מאגדת האמהות והאבות נותרה רק Mama Michelle, שתזכה לחיים ארוכים.

melancholy man

New member
everybody's gettin' dead except

Mama Michelle עשית אותי עצוב ג'וני, האגדה של המאמאס והפאפס, שאגב, מסופרת הייטב כאן, היא אחת היותר מדליקות בעיני. היה משהו בהרמוניה הקולית שלהם, בסאונד המיוחד, ב look המשונה (שני גברים מזוקנים לא ממש אטרטיביים אישה שמנה סופר סקסית וילדת פרחים מושלמת) ובהתנהלות שלהם, שהייתה יותר כמו אורגיה בתנועה מתמדת מאשר להקת רוק בסיבוב הופעות, שהופך את הפאפס והמאמס לאחת הדוגמאות היותר מייצגות של הסיקסטיס, נכון, לא היה להם את הזעם המשיחי של ג'פרסון איירפלין, את המוסיקליות של הביטלס, או יכולת הביצוע של הגריטפול דד, אבל היה להם את התמהיל המושלם ואת הכישרון הזה לתפוס בדיוק את רוח הזמן. מהבוקר אני שומע את האוסף הנפלא All the Leaves Are Brown שמכיל את כל מה שהחברה שהקליטו ושווה שמיעה (שזה, כל מה שהם הקליטו כמעט), אין כמו בוקר מעונן ואפור בשביל מוסיקת השמש המעוננת הזאת, מעל הכל ומעל הקול, למאמאס והפאפס היה כשרון עצום לעשות נעים באוזן הפנימית של המאזין. מאמא קאס, הייתה האישה הגדולה באמצע, זו שפשוט מפאת גודלה והכישרון הבולט הענקי שלה, משכה את כל תשומת הלב, מישל פילפס, שהיופי המאוד מדויק ואסטטי שלה, בעיקר על רקע התפאורה של חבריה להרכב הפכה לסמל היופי של הסיקסטיס, ג'ון פילפס, נחשב ובצדק למוח שמאחורי האירגון והיוצר המוכשר האמיתי שם, ודוהרטי, שהסאונד של הגיטרה שלו והיצרתיות שלו אחראים לא פחות מהשאר להצלחה הבאמת יוצאת דופן של הלהקה איכשהו נשאר מאחור, כמו שאר חברי הלהקה, קרירת הסולו שלו לא הייתה בדיוק סיפור הצלחה, אבל כנראה שהשילוב המרובע הזה, היה כל כך מוצלח שאף אחד מהחלקים הבודדים בו, לא יכול להשתוות לו. עוד קצת על דוהרטי ומותו, אפשר לקרוא גם בכתבה מהלוס אנג'לס טיימס http://www.latimes.com/news/printedition/california/la-me-doherty20jan20,1,7948615.story?coll=la-headlines-pe-california

למעלה