DELL XPS M1330

zbuvi

New member
DELL XPS M1330

שלום עשיתי בירורים ונראה לי שזה המחשב הכי טוב בקטגוריה של הניידים הקטנים והקלים. עדיין יש לי כמה שאלות: 1. מה ההבדל האמיתי בין המעבדים השונים: T7250, T7500, T8100, T8300, T8500,T9300 ? 2. עד כמה משנה סוג המסך (LED או רגיל) והאם זה קריטי גודל מסך "13.3 (מבחינת גלישה באינטרנט, משחקים - קצת, קריאת מסמכים)? 3. האם ניתן להריץ משחקים עם הכרטיס מסך הסטנדארטי (מובנה INTEL X3100) או שצריך את ה-NVIDIA 8400GS 128 MB? או שאולי שניהם לא מספיקים? תודה

zbuvi

New member
שאלה נוספת

מישהו יודע מה קורה עם האחריות של המחשב - אם מביאים אותו מארה"ב

RoyBO

New member
תשובות

* אל תקנה את הנייד הזה למטרות משחקים= אל תתקרב לכרטיס מסך 8400GS= תכנון לקוי של מערך הקירור ב1330 עבור ה8400GS= התחממויות והישרפות הצ'יפ= החלפות של לוח אם כל חצי שנה לערך, תקנה רק עם X3100. שוב זה לא נייד למשחקים. *מסך LED, מאוד נוח, בהירות גבוהה יותר, צריכת חשמל נמוכה יותר, המסך לטעמי בגודל טוב מאוד לא קטן מידי ולא גדול מידי. * המעבד, רכוש את המעבדים מסדרת T8XXX, T9XXX פחות מתחממים, צורכי פחות חשמל, מתקדמים יותר. *אחריות= NBD, אם לא תרכוש כזו אחריות , לא תקבל אחריות מלאה בארץ, קרי שירות מעבדה+חלקים, כל אחריות אחרת= אחריות חלקים ולא שעות מעבדה. ניתן לרכוש אחריות זו רק תחת קטגוריה "עסקים קטנים". *משחקים = מחשב נייח או מחשב ייעודי לדוגמא XPS 1730 = $$$$.

redyoyo

New member
אחריות דל

במהלך התקופה האחרונה(ימים ) היו שינויים בכל מערכת ההזמנות של דל, מטרת השינויים היא מטרה שיווקית טהורה. ואכן, כאשר מסתכלים על מחשבים בקטגוריית הבית אין ציון לNBD ואילו בעסקי כן. מצורפת תשובה של דל לנושא: So, the warranty on all of our xps systems is an in home warranty with next business day service and 24x7 tech support. After you speak with a Dell technician on the phone they will set up a service call for the next business day if your case requires service. Please just let me know if you are ready to purchase and I can help you finish everything up. לסיכומו של עניין גם בבית האחריות היא NBD פשוט מצוינת במילים אחרות. מה שכן במידה ומתבצעת רכישה רצוי להתקשר ולוודא אל מול הנציג שבחשבונית הסופית יהיה מצוין Next Business Day. פשוט שיווק טהור, מי אשר ישוטט קצת באתר יוכל לבנות את אותו מחשב במספר מקומות והמחיר יהיה שונה....

yaelgro

New member
נראה לי שכל אחד מאיתנו מקבל תשובה שונה

אני במבלך שבוע שעבר שאלתי את אותה השאלה, ונאמר לי שדרך הקטגוריה הביתית כבר לא ניתן לקבל אחריות NBD, למרות שבדף האחריות(בזמן הזמנת המחשב), כתוב שזה בדרך כלל יום או שני ימי עסקים. אני חושבת שהגיע הזמן שנקבל תשובה מדוייקת, בין אם מדל ישראל, או מדל ארה"ב. גם אחרי תשלום מע"מ לאלו מאיתנו שיצהירו על המחשב, עדיין הוא יוצא יותר זול מבארץ(שלא לדבר על מי שלא מצהיר, ואז בכלל...). אני עכשיו מתכוונת לכתוב לדל ארה"ב מייל, יש מישהו שמוכן לקחת את האחריות על מנת לקבל תגובה רשמית של דל ישראל?

yaelgro

New member
דרך אגב.. לגבי המחיר אתה יותר מצודק

לדוגמא: שדרוג לדיסק של 320GB 7200RPM עולה בקטגוריה הביתית 250 דולר, ואילו בעסקית רק 200. בקטגוריה העסקית נכון לשבוע שעבר, מקבלים כברירת מחדל כרטיס רשת אלחוטי שתומך בתקן G, כשבקטגוריה הביתית מקבלים כרטיס שכבר תומך בתקן N בקטגוריה העסקית תוקעים את הרישום ל-AOL ואת הרישום ל-VERIZON שאנחנו בתור קונים מחו"ל ממש לא צריכים, ומשלמים סתם אקסטרה (ודרך אגב... גם הקטע של ההנחה בצד זה טריק שיווקי. אנשים מסתכלים יותר על ההנחה שהם מקבלים, מאשר על מחיר המחשב עצמו, הרכבה של מחשב מאפס ללא הנחה תביא למחיר דומה, רק עם הרבה יותר אופציות של בחירה ברכיבים, מה שמאפשר לכל אחד לבחור מה שהוא באמת צריך).

LtYeruham

New member
ומה עם אחריות למחשבים מקטגוריות אחרות?

כלומר לא עסקים קטנים אלא אם אני למשל מזמין מחשב מקטגורית "בית", אין לי שום אפשרות לקבל אחריות NBD?

redyoyo

New member
נכון ליום שישי 19.7

זאת התשובה שקיבלתי ואכן בדף החשבונית שנשלחה אליי מצוין Next Businees Day. מודה שכדי לקבל תשובה מהימנה עברתי מספר נציגים עד אשר הגעתי ל"אחראי" אשר וידא זאת וחזא אליי כעבור כשעה שעה חזר עם תשובות ואחת מהן ציינתי קודם. ולכן ההמלצה באמת להתקשר או אפילו בצ'ט כך תהיה אסמכתא כתובה או באימייל. במחשבה שנייה נסו בצ'ט ואז תקבלו את האימייל של הנציגים וכך גם הכל יהיה כתוב. ואכן לפני שבועיים לא היה NBD לhome לפי מה שהבנתי זה השתנה השבוע, שים לב שגם האתר שינה קצת פנים וכל החלוקה בפנים.

redyoyo

New member
כדרך אגב בנושא הבנייה של המחשב

רכיב אשר אינו נמצא בעסקי אלא רק בביתי ולהיפך ניתן לפנות לנציג המכירות לשלוח לו את ההזמנה שלך והוא כבר יצרף את הרכיב שאתה מעוניין בו. הכל אפשרי(כל עוד זה ניתן להתאמה בדגם)...בשורה תחתונה הם רוצים למכור.

yaelgro

New member
תלוי דרך איזו אופציה ב-HOME

לי אמרו בדיוק הפוך ממה שאמרו לך.... שעד לפני שבוע היה NBD ב-HOME ועכשיו אין... אבל מה שאתה מציע הוא נכון! פשוט לעשות את הכל בכתוב דרך הצ'אט, ואפילו דרך המייל של הנציג(כי זה הדבר הראשון שהם נותנים על מנת להמשיך לעזור אם הצ'ט מתנתק), כדי שהכל יהיה כתוב וברור. והכי חשוב, כמובן לוודא באישור הקניה ששלוחים למייל שמצויינת אחריות NBD זה רק מחזק את מה שאמר לי הנציג האחרון איתו שוחחתי, יותר קל לעשות את ההזמנה דרך נציג, ואז להמשיך אותה באתר, מאשר לעשות אותה ישירות באתר. ד"א ,redyoyo, האם תוכל לשתף אותנו בדגם המחשב אותו קנית והקונפיגורציה (אפשר גם במסר כמובן)?

zbuvi

New member
אני מדבר על משחקים יחסית פשוטים כמו פרו

השאלה אם כרטיס מסך X3100 יכול לתת לי את אותה תוצאה למשחקים פשוטים כמו פרו אוולושן וכאלה? X3100 לא מתחמם יותר מדי? מה הכוונה מתחמם יותר מדי? כאשר מעמיסים אותו? או בכל מצב? אני מבין שלך יש מחשב כזה, אתה מרוצה מהתפקוד שלו במשחקים? ובכלל? מה הכוונה NBD? תודה!

RoyBO

New member
לא מתאים לפרו אבולושיין

גם ה8400 לא כזה טוב למשחקים אגב יש תקלה גורפת שNVIDIA לא מסגירה באיזו סדרה התקלה ככל הנראה בסדרה 8 , התקלה היא שהצ'יפ הגרפי מתחמם יותר ממה שהוא אמור (גם במשחק וגם בעבודה רגילה). לכן אני לא ממליץ לרכוש כרטיס של NVIDIA מסדרה 8. NBD= אחריות מסוג "יום העסקים הבא"= רק אחריות זו קבילה בארץ בתור אחריות מלאה (עבודה+חלקים).

למעלה