Delete,

Delete,

שרשרתי לך תשובה לשאלתך/הערתך (בדף הקודם) ומשום מה השרשור לא קפץ לדף הנוכחי. ההודעה שלי נקראת: "לדלית - על בחירת טכניקות לתלמידים..." או משהו בדומה לכך. אם יש לך תגובות, אני מציע שתפתח הודעה חדשה בעמוד הזה, כדי שלא אצטרך גם אני לרוץ אחורה... פשוט לא ידעתי שזה לא יקפוץ לכאן. שלך, בן

לבן, על קפיצות ובעיטות

בהמשך לדיון על קפיצות ובעיטות: הודעה קופצת למעלה כל פעם שמישהו חדש משרשר הודעה עם תוכן. אחרת, היא נבעטת אחורה...
אז אם ההודעה כבר בעמוד הקודם, וכבר הגבת להודעה הזו, אולי כדאי פשוט לפתוח הודעה חדשה... אריאל.. פתאום מרגיש שימושי!

לבן, תודה - אני הולך לראות אותה

אחרי שאקרא, אלמד את החומר, אפנים ואשנן, אחזור אליך במידה ויהיו תגובות. בכל אופן תודה על ההתיחסות לנושא.

קראתי, התלהבתי, מסכים עם הנושא ../images/Emo13.gif

האמת, נראה לי שאנו באים מהשקפות שונות מדי כרגע, ולכן עדיין לא הפנמתי את שיטת הלימוד שלך - בשיטתנו, כשתלמיד חדש מגיע יש "תכנית לימודים" די ברורה שמאפשרת לתלמיד להתאמן ביותר מקבוצה אחת בלי לפגוע בהתקדמותו. כמובן שאם הוא מתמיד בקבוצה אחת, בד"כ המדריך באותה קבוצה יוכל לפתח "שפה" ברורה לתלמיד, וכך כל תלמיד (למרות שכולם לומדים אותו חומר) מקבל דברים בצורה המותאמת לו. שיטתך מעט שונה, אם הבנתי נכון - אתה עוזר לתלמידים לבחור לבד מה יילמדו, מתוך (או אולי לאחר?) בסיס מסוים. אך תלמיד מתחיל יודע מה לשאול? אם לימדתי אותו את הבסיס של השיטה (רק את הקאטה ועקרונות יציבה/נשימה ללא משמעות עדיין של טאי צ´י) מניין ידע לבוא ולשאול על שינג אי או צ´ינה או הסדרה השנייה של הצאן צ´ואן?

אהלן delete! מה נשמע?!

אכן, אתה צודק, אכן נראה לי קצת בעיה להסביר את זה בלי להבין את שיטת הלימוד שלי, אבל אני אנסה!!! תחשוב רגע על שיטת הלימוד שאתה מכיר אצלך... אני חושב שבהקבלה למקרה שאתה מתאר, זה כאילו כל הקאטות או הסדרות או הטכניקות או התנועות או מה-שלא-יהיה שלפיו מאורגן אצלך החומר, מועברות לתלמיד בהתחלה בצורה שטחית (ולא מוקפדת) כחלק מ"בסיס רחב" - ואחר כך הוא בוחר מתוך הכמות הזאת להתמחות ולהתמקצע בתחום מסויים מתוך החומר או הידע הזה, כרצונו. ואת התחום הצר שהוא בחר - הוא לוקח ברצינות ומפתח בו רמה גבוהה של מיומנות. כלומר, בהתחלה הוא מחוייב ללמוד הכל בשטחיות רבה (להיחשף להכל, לכל החומר) - ואחר כך הוא מתבקש להתמקצע ולהתמחות. ואם באמצע הוא מתחרט, או קופץ לתחום אחר, או מגדיר מחדש את התחום להתמחות, או קופץ מקאטה לקאטה - מותר לו!!! אז מקסימום יקח לו יותר זמן לפתח כך מיומנות, כי הוא לא מחליט... זה הכי גרוע שיכול לקרות לו. אבל לא מופעל עליו שום לחץ והוא פשוט יכול לעשות מה שהוא רוצה. ותחשוב שתוך כדי התמחות זו (בתחום צר של החומר) הוא גם אמור לקחת כמה נקודות מתוך אותו חומר ולפתח אותן לכיוונים חדשים... ואולי הוא יעשה את זה גרוע, אולי הוא יעשה את זה טוב, אבל זה חלק מההכשרה שלו... ותחשוב שאת מה שהוא מפתח, הוא לא מפתח בחלל הריק עם עצמו, אלא בסיוע מנחה שחלק מההכשרה המקצועית שלו היא לעזור לאותו תלמיד לפתח דברים חדשים... ולחקור... אני חושב שאם תדמיין את כל זאת, תקבל איזו שהיא תחושה שדומה קצת לשיטת הלימוד שלי, גם אם זו עדיין טעימה שטחית וחסרה, כמו שראיה של תלמיד טאי צ´י היא שטחית וחסרה אם יש מאחוריו רק 2 שיעורים... הוא עדיין לא מבין מי ומה ולמה (ויקח עוד הרבה מאוד זמן עד שהוא יבין...). טוב, אני באמת סקרן עכשיו לדעת מה הבנת! ההסבר שלי היה מאוד חלקי ולקוי, אבל אולי בכל זאת...? תגיד לי בבקשה מה דעתך! שלך, בן

אהלן, בט"ש ../images/Emo6.gif טוב, תודה

ללמד את כל הקאטות הקיימות? וואו, זה יהיה בעייתי. א) כי אני לא יודע אותן. ב) כי ללמוד את הקאטה הראשונה בלבד בצורה שיטחית ביותר (בלי להתעכב כלל על דיוק בתנועה או אפליקציות לחימה) לוקח מספר חודשים. מבין את הבעיה? כדי ללמד כמו שאתה מתאר, יש מספר מצומצם של אנשים בעולם (בשיטתנו) שאני יודע עליהם - ניר מלחי, מאסטר וונג וג´יביקי (דוד, יש עוד? אריק יודע את כל השיטה?) - שיכולים ללמד. וייקח מספר שנים ללמוד את כל החומר בצורה שיטחית. כלומר לאחר כ 8 שנות לימוד, התלמיד יעשה כל קאטה מאוד לא מדויק, בלי הבנה והפנמה, ובלי כל יכולת לחימה שנובעת מהשיטה (כפי שאני מבין זאת). בלי קשר, האלמנטים השונים בשיטתנו לא נועדו לעמוד בפני עצמם, זוהי שיטה מאוד אינטגרטיבית ולימוד כל פן בה משלים ומחזק ידע קודם. אני לומד שינג אי כדי לעשות את הטאי צ´י טוב יותר (ואני כנראה עושה שינג אי מעט טוב יותר מאשר לו התחלתי ישר משינג אי בלי לעבור קודם דרך הטאי צ´י), ואני עושה טאי צ´י כדי לעמוד נכון יותר בסאן צ´ואן ולהיפך. האם אצלך זה לא כך? האם חלקים שונים ב"בסיס" לא תורמים לכלל ההתפתחות של האדם בשיטה? זה מסקרן, ומעלה שתי תהיות 1) נתח, הסבר, הדגם ונמק מדוע...
2) למה כל מה שנמצא בבסיס נחשב כחלק מאותה שיטה (מדוע מתייחסים לזה כשיטה אחת), ואיך אתה מלמד חלקים מהבסיס בהם לא התמחית (כשאני מניח שכדי ללמד היטב דבר כלשהו, זה עוזר אם המורה מבין אותו דבר לעומק). ברצינות, כיצד אתה יכול לחשוף בפני תלמיד חלקים מהשיטה (האמנות) אותם אינך מכיר היטב, כך שבחירתו במה להתמקצע תהיה חסרת פניות? הרי מעצם זה שאתה מכיר חלקים מסוימים טוב יותר מחלקים אחרים, נראה לי סביר שאפילו אם אינך עושה זאת במודע עדיין תסביר אותם טוב יותר או ליותר לעומק או עם קצת יותר התלהבות מאותם חלקים בהם לא נגעת כלל מאז הכשרתך הבסיסית. ואולי השאלה נובעת מחוסר הבנה מוחלט של דרך הלימוד בשיטתך? כל תגובה שהיא תתקבל בברכה בשלב זה.

וואי, טוב, אתה צודק, זה ידרוש

באמת הסבר ארוך... ואני צריך עכשיו למצוא בית מרקחת בשביל תרופות לחומי (הכלב שלי...) וגם לעשות כמה קניות, אז... התשובה תגיע!!! שלך, בן

היי בן יש לך כלב????. ../images/Emo6.gif

איזה סוג????. בן כמה הכלב??? הכלב גם למד 17 שנים קונג פו????
ותגיד יש כזה דבר סיגנון החתול בקונג פו?? אני חושב שהזכרת את זה?? ואני יודע שיש זיגנון גמל שלמה, אבל האם גמל שלמה וחרגול הז אותו הדבר??? ודרך אגב גם לי יש כלב, אך שמו הוא שוגי....(כמו הקורנפלקס שוגי) טוב נתראה כבר, עידודו הלוחם

אה, כן, יש לי כלב, למרות

שהוא אצלי רק כמה חודשים. כינויו בישראל: "חומי". סגנון החתול הוא הראשון שתלמד אצלי (בין צהובה לכתומה). המורה שלי אומר שההבדלים בין הסגנון של גמל שלמה לבין הסגנון של החרגול הם מינוריים. אני למדתי סגנון לחימה שלם בשם "חרגול" (שאותו תלמד בשלב מתקדם), אבל עדיין - אני לא בדיוק יודע את ההבדלים. אני דווקא מבין שהחיות עצמן שונות מאוד, אבל בהן צידקי, פשוט לא יודע. אני עדיין מנדנד למורה שלי מדי פעם בשאלות הקשורות לצד החיצוני של לחימה החיות וההבדלים בין החיות השונות, בתפיסה של אמני קונג-פו שעובדים לפי "שיטות" (בניגוד לאופן העבודה שלנו). האמת? עדיין לא הבנתי בדיוק איך עובדת לעומק השיטה הזאת של לימוד לחימה בעזרת "שיטת לחימה". כאילו, מה, באמת לוקחים מכניזם קבוע וקוהרנטי לגמרי שהינו אוסף סופי של תנועות ולומדים להפעיל אותו, כמו שלומדים להפעיל מכונה מסובכת? או כמו שלומדים להפעיל משחק וידאו מסויים במחשב? זה פשוט לא הגיוני. אולי תיכנס לאיזה אתר אינטרנט ותבדוק את זה, אם בא לך נורא??? טוב, אולי אני סופסוף אלך לקנות לחומי את התרופות שלו??? שלך, בן

ירון-מ

New member
גמל שלמה

שלום לכולם/ן אם מענין אותך לקרא קצת על גמל שלמה דרומי יש לבית הספר אתר WWW.KUNG-FU.CO.IL אני לומד שם כשנה ונהנה מכל רגע נ.ב יש לי שאלה האם יש דרך להעלים כתמי שטפי דם (כאלה שקבלים ממכה שטחית שלא כואב אבל נראה רע) ? אודה לתשובה/תגובה בנושא ושוב שבת שלום

סילוק / מניעת כתמי שטפי דם!!!

יש מוצר הניתן להשגה בחנויות טבע, אשר עושה את הפעולה הזאת בצורה מושלמת ויותר מכך - בתנאי שמשתמשים בו בצורה נכונה. המוצר הינו שמן עיסוי עם ארניקה של חברת WELEDA (הבקבוק נמצא בתוך קופסת קרטון כתומה כזאת). המלה "WELEDA" כתובה על קופסת הקרטון החיצונית בצורה בולטת, באותיות לבנות על רקע כתום ומתחת אליה יש ציור ומתחתיו המלה "Massageoil". אם מורחים את העור מיד אחרי קבלת המכה החזקה (או בסוף השיעור, אפילו) ומספיגים אותו בשמן העיסוי הזה, המכה היתה כלא היתה! זה עוזר בצורה פנומנלית אפילו נגד חבטות לעצם השוק המפורסמת. במקום שתהיה נפיחות ורגישות וסימנים כחולים/סגולים במשך ימים ולעיתים אף שבועות, מריחת המקום שנפגע והספגתו בשמן העיסוי הזה - אם בוצעה סמוך מאוד לקבלת המכה - תמנע לגמרי מהמכה "להתפתח" והגוף כאילו לא קיבל מכה, אבל העצם (והשריר) כן מתחזקת!!! בקיצור, מאוד מומלץ - ומונע לחלוטין את תופעת כתמי שטפי הדם הלא ממש נעימה לעין (למרות שיש מתרגלים שמעדיפים להשאיר סימנים אלה, כי זה נותן להם הרגשה טובה - וגם זה נפלא, כמובן!). שלך, בן

ירון-מ

New member
אחלה-תודה

למען האמת בדרך כלל אין לי בעיה אם שטפי דם שכאלה זה מן קטע מאצ´ו שכזה הענין שאני יוצא לחול לנופש ולא רוצה להראות כמו ילד מוכה. קיצור אני אקנה את החומר זהז ואקווה שזה פועל גם אחרי שהכתמים הופיעו מה שלא יהיה אהבתי את זה שיש התיחסות לשאלה נתראה באימון הפורום ביי ירון

למעלה