דלני & בוני
הם הגשר שבין ה-R&B לסול, גוספל ורוק דרומי רך. דלני & בוני אולי לא יצרו את המוזיקה הכי טובה שיש אבל אי אפשר לטעות באנרגיות ובהתלהבות שלהם בהופעות החיות שלהם ולא פלא שהם סחפו איתם את אריק קלפטון, ג'ורג' האריסון, דווין אולמן, גרג אולמן, לאון ראסל, ג'ו קוקר, קינג ק'רטיס, בילי פרסטון, ליטל ריצ'ארד, טינה טרנר, סטיב קרופר, גראם פרסונס ועוד. אפשר להגיד שחבר הביא חבר.כל החבורה הנכבדת הזאת ניגנה עם דלני & בוני על הבמה ומחוץ לבמה. את הפירוט לאלבומי האולפן תוכל למצוא
כאן. אני אמליץ על שלושה בוטלגים מהופעות חיות מתחילת שנות ה-70 (ואין כל כך הרבה הופעות חיות מוקלטות שלהם וזה חבל). הבוטלג הראשון שהוא הכי מפורסם של דלני & בוני זה ההופעה חיה באולפני A&R בניו יורק סיטי ב-22 ליולי 1971 ששודר ברדיו המקומי. במשך השנים עשיתי כמה פעמים upgrade לבוטלג הזה עד שלפני שנתיים-שלוש מצאתי את העותק שיניח את דעתי. ההופעה נפתחת בשלושה שירים אקוסטיים, רק דלני & בוני ביחד עם דווין אולמן ונגן כלי ההקשה סם קלייטון. הסט האקוסטי נפתח ב-Come On In My Kitchen של רוברט ג'ונסון (אפשר למצוא את הקטע הזה באנתלוגיה של דווין אולמן), דווין אולמן על סלייד. בשיר השני Goin' Down The Road Feelin' Bad כבר מתחילים להיכנס לגרוב ולהתלהבות של החבר'ה, לקראת הסוף של השיר הקהל נכנס לאקטזה במחיאות כפיים קצביות ודלני & בוני ממש נכנסים לטירוף בשיר הזה. לקראת ה-electric set הקריין של התוכנית קורא לללהקה לעלות ומציג אותם אחד אחד. גרג אולמן על אורגן ההאמונד הוא גם חלק מההופעה. איך שהקריין מקריא את שמו של King Curtis הבן אדם צועק "Yeah, I'm IN", וכמובן כל ה-horns section וחטיבת הקצב. ממש לפני שהסט החשמלי נפתח פתאום דווין רץ לשירותים להשתין ודלני מודיע בשידור חי ברדיו שהוא לא מתחיל לנגן עד שדווין לא חוזר לבמה. דווין חוזר לבמה ואז מתחיל סט חשמלי סוער. כמו שאני תמיד אומר - music for your ass. הבוטלג השני הוא ההופעה החיה בפורט צ'סטר שבניו יורק מה-23 בינואר 1971. ההופעה הוקלטה ע"י שני אנשים מהקהל והאיכות היא ממש מעולה לאותה תקופה עם slight hiss ברקע. האחים אולמן פתחו לדלני & בוני באותו לילה. ההאורחים שמנגנים בהופעה הזאת הם שוב דווין וגרג אולמן וג'ם גורדון (שלמרות היותו מתופף הוא מנגן בהופעה הזאת על קלידים וסקסופון). ההיילייט מההופעה הזאת היא ביצוע של כמעט 30 דקות לשיר Comeing Home וביצוע מאד נדיר לשיר Turn On Your Lovelight כשגרג ובוני שרים קול מוביל עם קטעי סלייד יפים של דווין אולמן. ממש פנינה נדירה וחומד של הופעה. הבוטלג השלישי הוא מההופעה החיה בפילמור ווסט מתחילת 1970. ממש לפני ה-tour באנגליה והקלטת האלבום ON TOUR WITH ERIC CLAPTON. אריק קלפטון וולאון ראסל מנגנים בהופעה הזאת. בוטלג באיכות מעולה והגיע הזמן שבאמת ייצא לאור באופן מסחרי. ההייטלייט מהופעה הזאת היא Pour Your Love Over Me (שמזכיר מאד בלחן את Keep On Growing לדעתי) שמסתיים בג'ם ועובר ישירות בלי הפסקה ל-Just Plain Beautiful. אי אפשר להישאר אדיש על המקום ששומעים את הטראקים האלו. וקשה להעביר גם במילים את החוויה מהאזנה להופעה הזאת. וכמובן יש את Video Compilation שמתעד שתי הופעות בגרמניה ודנמרק, ג'ורג' האריסון ואריק קלפטון מנגנים שם, ואם אני לא טועה אז Maria Muldaur מתארחת שם בשירה למרות שאני לא כל כך בטוח כי הרבה זמן לא צפיתי בהופעות האלו. הייתי כותב עוד אבל עייפתי...