deep purple guitarists

ganooov

New member
הממ... לא ממש. ../images/Emo13.gif

בלקמור אולי יותר טוב מקנופפלר, גילמור וקלפטון, אבל לא יותר מפייג' וסאטריאני.

bralon1

Member
ד"א האם purple הופיעו בפסאיבל ג'אז?

רשום באתר שלהם שכן.

מאדמאן

New member
כן הם הופיעו כבר מספר פעמים

בפסטיבל הג'ז של מונטרו בשוויץ וגם בפסטיבלים של ז'נבה ופעם גם בפסטיבל ג'ז ביריד ליד פאריז. במונטרו הם הוזמנו כמה פעמים באירוע המרכזי למרות שהם לא מנגנים ג'ז - אבל הם אורחי הכבוד. ובקשר לפייג' וסטריאני - אל תצחיקו אותי -- בלקמור עולה עליהם גם בוירטואוזו - גם בקשת הצלילים - גם בסכמות הסגנונות וגם באטרקטיביות, בלקמור- הוא אליל במה - כריזמטי ומדהים... אבל קצת משוגע.. (אולי לא קצת).

לצחוק זה בריא

וסתם להוסיף את חמש החמש סנט שלי לויכוחון הזה, אני חושב שמעל רמה מסויימת, אין ממש הבדלים ברמה אלא בעיקר בסיגנון

נכון!

ממש כמו פייג' או קלפטון או הנדריקס או זאפה או דווין אולמן, למשל. כולם יחידים ברמתם ואיכותם ולא ניתן להשוותם האחד עם השני (אגב יש עוד כמה כאלה, אולי יום אחד אכתוב את המאמר המסכם על הגיטריסטים הגדולים שבעקבותיו תעיפו אותי סופית מהפורום
)

SickAgain

New member
מאדמאן, יש בעולם עוד וסיקאים חוץ מ.

דיפ פרפל :)...אולי אתה מודע לקויימם של עוד מישהו חוץ מהם, זה בטוח...אבל יש סיכוי לראות הודעה אחת שלך בלי דברי שבח גרניוזיים וכוללים לDP? תמיד המתופף\זמר\אלבום\קלידן שלהם הוא הכי הכי הכי הכי אצלך :) ד'חיל ראבק!? גם אני אולי מטורף על ג'יימס בראון בוא נאמר, לא יכול עכשיו לנסר את השכל כל שניה שהוא הזמר הכי טוב בעולם כי אין לזה שום טעם. אמרתי את זה גם פעם שכל פעם שאתה נותן מחמאה מאד גדולה כזאת, הערך של המחמאה יורד כי כולם כבר רגילים לשמוע כמה כל דבר שאתה מתאר גדול ו'ענק'. וכמו שאמר ניבלוגים, כל כחד ברמה הזאת הוא יחיד במינו!

מאדמאן

New member
אחרי כ"כ הרבה שנים של האזנה הגעתי

למסקנה והיא ברורה לגמרי. אז אולי זה משעמם אותך אבל שמע לי... - אל תזלזל בכל זאת יש ליקצת ידע ועם ספריה של מעל ל1,000 וינילים ועוד איזה 350 סי די - יש לי מה למכור לך. בעיני ההרכבים של פרפל הם תמצית הרוק הכבד. אני חובב גם של בלוז וגם של פרוג - אני נהנה להבדיל, ממך לקרוא כעל דבר שכתוב פה, אני גם לומד כאן ולא מזלזל באף אחד. נכון שאני חוזר על איזושהי מאנטרה ולפיה זפלין מדורגים בארץ הרבה יותר ממה שמגיע להם - זו תופעה שבחו"ל שינתה מגמה וגם אנחנו עם השנים , כמו תמיד באיחור, נלמד שהם היו אומנם מהטובים אבל לא הטובים ביותר. אצלי זה לא ויכוח ילדותי גם אם נדמה לך. אצלי זו מסקנה. אני שומע כל דבר שאתה שומע (כמעט אולי - כי בכל זאת... אולי יש דברים שלא) ואני מרגיש שחשוב להכיר לאנשים כאן את מה שאני אוהב, לא כדי להכריח אותם, כי זה טיפשי, אלא כדי שיהנו, לא נהנו, חבל לי - נהנו: הרווחתי !! אז כך את זה כמו שזה בא ! אני קורא מה שאתה כותב, אני קורא אחרים, אני ממליץ פה כבר כמה פעמים על אומנים אחרים חוץ מדיפ פרפל, אבל אף אחד לא מכיר, וזה חבל אולי תנסה לשמוע ואז תחליט אם זה נכון שאני מקשיב רק לפרפל. הנה המלצות: טוני מקאלפין, למשל, ניקולו קוצב למשל, אחרי שתאמר לי את דעתך אני אמשיך ואתן לך - או לאחרים שמות שלא ראיתי כאן. ואלו : ד.א. = אגדות רוק. שניהם.

ganooov

New member
אתה יודע מה באמת ההבדל? ../images/Emo13.gif

נדיר בהרבה למצוא גיטריסטים שיכולים לנגן כל תו של סאטריאני וסטיב ואי, לעומת האלה שיודעים לנגן כל פיפס של גילמור, בלקמור וקלפטון (אפ'חד לא מוציא קנופפלר
). יש הרבה אלילי במה, אבל יש סיבה טובה שאני לא מת על הופעות.

מאדמאן

New member
אולי זה נכון

שאפשר לנגן קטעים של בלקמור גילמור ופייג' ואולי קשה מאוד לנגן את הפיפסים של סטריאני וואי - אבל שני האחרונים מעולם לא הליחו להלחין קטעים קלאסיים ברמה של שלושת המוסקטרים שהזכרת ובודאי שלא הצליחו להלחין קלאסיקות דומות לשל בלקמור בכל מה שנוגע לקירבה שלהם ליצירות אלמותיות של המלחינים הגדולים של המוזיקה "הקלאסית" המוכרת. ד.א. אני גם לא חושב שואי וסטריאני מסוגלים לנגן קטעים מסוימים של בלקמור. יש לי למשל בוטלג של סטריאני עושה דיפ פרפל כשהוא החליף את בלקמור במסע ההופעות - ואפשר לומר בהחלט שהוא ניגן אותו טוב, אם כי יש קטעים שלסטריאני חסר את החלקה של בלקמור ממקצב חמקצב והמעבר אצלו חריף מידי לטעמי. בקטע הזה - מורס עולה עליו ובכלל - מורס הוא באמת גיטריסט יוצא דופן באיכויות שלו. גם בעניין הזה - זה באמת עניין של טעם - למשל, דה אקסטריניסט עבורי - הוא האלבום הטוב ביותר של סטריאני - עבור הקהל - סרפינג וו'יז דה אליינ - הוא האלבום. אין מחלוקת שמדובר בוירטואוז. אני חוזר שוב וממליץ לכולם כאן על טוני מקאלפין - מה דעתכם לנסות לשמוע ?

ganooov

New member
אמממממ.. ../images/Emo13.gif

אז הנה - יש קטים שסאטריאני חלש בהם, ןקטעים שבלקמור חלש, אז מי טוב ממי?
הכל עניין של סגנון, אמר הניבלונגים
. וחוצמזה, ואי וסאטריאני הלחינו בלדות גיטרה מדהימות, כל אחד לחוד, שעולות ברמתן על כל סולו של בלקמור, לטעמי לפחות. לגבי מורס, אני לא מבין מה אתה מוצא בו "מיוחד". הבנאדם גיטריסט מעולה, אבל כושר ההמצאה שלו? לפי בננות, לא משהו. ועוד משהו - תזכור מי התפרסם לפני מי. זאת נקודה מאוד חשובה בעסק הזה
. טרי פראצ'ט גם יכול לומר לך משהו על מגלי ארצות, אבל זה משהו אחר
.

מאדמאן

New member
למה ? בננות בעיני הוא כולו כיף

הוא לא נועד לתצוגת וירטואוזו - קח קטעים כמו איי גוט יור נומבר או דואינג איט טו נייט - תגלה גיטריסט חזק מאוד שם ובכלל בננס השיר - לדעתי מגלה יכולות של וירטואוז - אבל האלבום לא בא לחשוף יכולות את היכולות של מורס עם פרפל אפשר לגלות בהופעה החיה באולימפיה - רק לשמוע את הביצוע של וו'ין א בליינד מן קרייז - של מורס, זה מספיק או טד דה מקאניק או היי סיסקו - שווה בדיקה. דבר נוסף - מה עם טוני מקאלפין שמעת כבר או שאני אחזור על זה לנצח ?

ganooov

New member
לגבי זה אתה צודק. ../images/Emo13.gif

זה אלבום שכיף לשמיעה, אבל לדעתי הוא לא שווה הריסה של דימוי דיפ פארפל המקורי. יש שם קטע שמתקרב לרמה של בלק נייט? אגב, קונטאקט לוסט הוא לדעתי הקטע הכי חזק באלבום
. (אני שומע את בננות כבר 30 פעם רצוף
) לא, לא שמעתי. תיתן המלצות ספיציפיות ונחשוב עליך
.

מאדמאן

New member
יש שם קטעים טובבביייםםם!

תראה כדי שקבע יהפוך לקלאסיקה צריך בכל זאת זמן - אני חושב שהפתיחה של סילבר טאנג היא מדהימה, גם וולק און יש לו פתיחה טובה ואני מאוד אוהב את המילים של דואינג איט טונייט ואתפיקטו'ר אוף אינוסנס. אז כדי שנאמר יללא יש כאן בלאק נייט חדש או לייזי חדש או פרפקט סטרנג'רס חדש צריך שהזמן יעבור ונתגעגע לפתיח ו/או קטע כזה או אחר. מה שכן בהילט בעיני קטע קלאסי זה הפתיחה הדרמטית של סאן גוייז דאון שמזכירה סרט אימה והפזמון נכנס לראש עד שאתה מזמר אותו. הסולו גיטרה מתאים מאוד והאלבום מתנגן לו שוב ושוב ושוב ולא נזנח... חכה קצת. זה שאני לא מניח אותו מהפלייר זה מחזיר אותי לימים טובים...

ganooov

New member
אבל... ../images/Emo13.gif

בקטעים היפים אין חדשנות. יש קטעים טובים בסילבר טאנג, כן, אבל חדשנות? שמעת פעם את פטרוצ'י מנגן? אוטתו דבר - יותר מהר
. זה גם אלבום די פופי
.

מאדמאן

New member
לא כל דבר חדשני הוא דווקא יפה

אני מסכים שפרפלדיקיולאר היה חדשני ומעיז יותר. אבל בננס הוא יותר נעים, יותר סטייל גילאן עם הרבה (טונות) של חוש הומור וקטעי מוזיקה ברמה גבוהה מאוד וגם ערבים לאוזן. זו הסיבה שהוא הופך להיט ואחרי 35 שנה להביא להיט זה כשרון. אם הוא פופי אז ברמה שלו - אני חותם על פופ. מכיר את פטרוצ'י - לפעמים אוהב לפעמים שגרתי מידי - אסור להפוך את הוירטואוזיות לאישיו .. אם אתה מבין מה אני אומר... עיין ערך מרמלסטיין.

למעלה