Deadwing של Porcupine Tree

WinterZ

New member
Deadwing של Porcupine Tree

למישהו יצא לשמוע ? אני חייב להגיד... סטיבן ווילסון רק משתפר מאז "אין אבסנטיה" אני כל כך שמח שהכרתי אותו דרך Opeth. אכן משהו מרענן, אני אשמח לדעת אם יש גם בכל מקרה אנשים בני 14-16 באיזור חיפה שמעוניינים לנגן אני מתופף =] נא ליצור איתי קשר אם יש כאלה בכל מקרה.

WinterZ

New member
אני מתחבר אליו לאט לאט יותר ויותר..

הממממ היצירות שלו מורגשות מאוד בלהקות שונות.. אני אישית אוהב מאוד את העבודה שלו באופת', בלאקפילד [קצת פחות] ובעיקר בפורקיופיין טרי.

Rudess

New member
שיר צודק בהחלט בקטע הזה

Deadwing זה בהחלט נפילה, אבל אני מאמין שהאלבום הבא יהיה יותר מוצלח.

אכן DEADWING חלש יותר...

האמת - בפעם הראשונה ששמעתי אותו נרשמו נחירות קשות באזור ר"ג. מאז, קצת שמעתי אותו עוד כמה פעמים, ולשמחתי הרושם השתפר טיפה, אבל, פאק, זה עדיין לא זה. סה"כ DEADWING מדשדש באותה רמה של IN ABSENTIA שבפני עצמו היתה הנפילה אחרי LIGHTBULB SUN המושלם. טוב, אני לא רוצה לחזור על עצמי, אבל כבר כתבתי כאן כמה פעמים שלא ברור לאן מתדרדר סטיבן ווילסון בזמן האחרון, ולי ברור שמהחיבור עם גפן הוא בצד של המפסידים.

FourthWay

New member
אכן כן....

בכלל, לדעתי האישית די קשה למצוא אלבום שהוא באמת טוב מתחילתו עד סופו אצל PORCUPINE TREE. LIGHTBULB SUN מכיל אומנם מספר קטעים נהדרים (כמו RUSSIA ON ICE) , אבל לא ממש מייצר תחושה של יצירת מופת שכיף לשמוע מהתחלה עד הסוף. כמובן שהמצב חמור יותר ב-IN ABSENTIA ובאלבומים המוקדמים. אולי שני האלבומים הכי מוצלחים מהבחינה הזאת (אחידות של איכות כתיבה) הם SIGNIFY, והאלבום שהכי אהוב עלי, אם כי הוא לא ממש "פרוגרסיבי": STUPID DREAM. אני בכלל מעדיף את סטיב וילסון כשהוא שר וכובת שירים איטיים יחיסית. כשהו מנסה להתחפש ל-"מטאליסט פסיכדלי קשוח" זה יוצא קצת משעמם. לרוב האנשים, כדאי פשוט לקנות את האוסף הכפול של שנות ה-DELIRIUM שנקרא STARS DIE, ובנוסף לכך את STUPID DREAM, והם יהיו מכוסים באופן סביר בהחלט. דני

epitaph

New member
Well...

הרבה נוטים לשכוח את Recordings שלמרות שהוא אלבום בי סיידס (ואולי בגלל זה הוא לרוב נשכח) הוא אלבום מעולה. שירים מעולים מהתחלה עד הסוף שלמרות שאין הרבה חיבור בינהם לצלוח אותם אחד אחרי השני זה תענוג. חבל שהרבה אנשים מפספסים את האלבום הזה.

FourthWay

New member
לגבי RECORDINGS...

יש שם בהחלט פנינים. בוודאי BUYING NEW SOUL והגרסא הארוכה של EVEN LESS. אבל שוב, הוא לא "מחזיק" בתור אלבום... דני

epitaph

New member
בהחלט מחזיק...

בדיוק כמו בLightbulb Sun מחזיק בתור אלבום אז גם רקורדינגס מחזיק כאלבום, בשניהם מדובר באסופה של שירים שאין יותר מדי מה שמאחד בינהם, לא מודבר באלבומי קונספט או בקו כלשהו שמקשר.

meandmeandme

New member
In absentia לא נפילה בכלל

אומנם תפנית בסגנון, אבל החומר באלבום הזה פשוט מעולה. Sound of Muzak וHeartattack in a Layby וStrip the Soul וBlackest Eyes וTrains וGravity Eyelids ואין, זה אלבום גדול. Deadwing פחות טוב ממנו, והוא בטח שלא סטיבן במיטבו, אבל הוא חביב. אגב, מישהו יכול להסביר למה יש ביצוע לShesmovedon בסוף?

meandmeandme

New member
איפה הוא הצהיר את זה?

כמעט בכל אלבום שלהם מצורף עוד דיסק מלא בבונוסים. כשאני חושב על זה עכשיו אף פעם לא שמעתי אף אחד מהם.

Rudess

New member
ברור מאד

הקליטו את הקטע מחדש עם תיפוף של גאווין המתופף שהצטרף ב- IN ABSENTIA.

meandmeandme

New member
עד כמה שאני אוהב את גאווין

הגרסה הזאת נחותה בהרבה.. ואגב, זה עדין לא ברור
תאר לך שיס היו מקליטים מחדש את close to the edge עם patric moraz (אם אני לא טועה ככה קוראים לו, הקלידן שהצטרף ברילייר). זה שמחליפים נגן לא אומר שצריך להקליט משהו מחדש, ואם כבר, אז למה דווקא את shesmovedon?

ב - IN ABSENTIA..

יש כמה שירים מעולים, ובראש ובראשונה מבחינתי זה TRAINS המופתי, לא אמרתי שהוא עד כדי כך על הפנים. פשוט שלעומת LIGHTBULB הוא סוג של נפילה. למעט TRAINS אין שם שירים ברמה של LAST CHANCE TO EVACUATE... ושל RUSSIA ON ICE ו - HATESONG וכו'.

למעלה