Deadlifits

amitdd

New member
Deadlifits

למה לבצע תרגיל כ"כ קשה,מסובך,מעייף ומסוכן לשרירים קטנים יחסית שלא כ"כ רואים אותם? ומדוע מתאמנים מקצועיים מחשיבים אותו כאחד משלושת התרגילים המרכזיים במכון כושר(עם סקווט ולחיצת חזה)? בתודה עמית

DannyBoy19

New member
חחחח

אתה יודע כמה שרירים נוספים עובדים באותו זמן? אם הייתי עושה תרגיל אחד רק בחדר כושר הייתי עושה רק את זה. עובדים יותר מ 80% מהשרירים בגוף שלך ביחד. תרגיל שמערב כל כך הרבה שרירים והכי יעיל בהעלת מסה בזמן קצר.

amitdd

New member
אוקי השתכנעתי..

אני אתחיל לעשות את התרגיל -רק כמה שאלות: 1.באיזה אימון לעשות אותו(רגליים או גב)? 2.מהי התכניקה הנכונה לעשות את התרגיל? 3.אם אתם כבר עונים-אז איזה עוד שרירים משתתפים בתרגיל? תודה רבה עמית

ronen222

New member
דדליפט

יתכן ועמיתי וידידי אלי לא יסכים איתי אך האימון הטוב ביותר (וזו כמובן דעתי ודעתי האישית ועד כמה שאני מבין בספרות
) כדאי לעשות את התרגיל באימון בו יש עוד תרגילי רגליים ולבצע דדליפט ברגליים ישרות השרירים העיקריים הפועלים הם המסטרינג וזוקף גבי אחלה תרגיל תרגיל חזק בהצלחה ראה קובץ

תיקון

השרירים העיקריים במפרק הירך הם הגלוטאוס מקסימוס (ישבן) מסייע לו ההמסטרינג. הזוקפים עובדים במקרה הזה בכיווץ סטטי למנוע כפיפה בעמוד השדרה.

אלי ו.

New member
נכון, אני באמת לא מסכים

וזה בסדר, יש הרבה דעות ושיטות ולמרות שאני מעריך את רונן אני חולק עליו בנושא הזה. התרגיל שרונן נתן זה לא דדליפט רגיל אלא דדליפט ברגליים ישרות. תרגיל יותר איזוטרי מדדליפט בו יש באמת יותר עומס על ההמסטרינג והזוקף גבי. זהו תרגיל משלים שמתאים למתאמנים מתקדמים ולא מומלץ לרוב המתאמנים. זה גם תרגיל עתיר פציעות שדורש גמישות וטכניקה מושלמת. בפירוש לא מיועד לכל אחד. דדליפט לעומת זאת הוא תרגיל מרכזי שמפעיל הרבה שרירים, וכמו לחיצת חזה, סקוואט, מתח, וחתירה הוא אחד התנועות הבסיסיות באימוני כח. דדליפט מבוצע כהלכה (בייחוד שמירה על גב ישר) אינו מסוכן.

אלוהים יודעת למה אני לא מצליחה לבצע

את התרגיל הזה.. ממש כמו כפיפת יד אחורית בזוית של 90 מעלות. כנראה שיש תרגילים שלא כולנו בנויים להם..

לפיעמים זאת שאלה של הדרכה

אז אל תתייאשי. תתעלקי על מדריך טוב עד שתצליחי(או.קיי אני יודע שזאת דרישה מוגזמת למצוא מדריך טוב)

אין ספק, אבל זה לא רק..

לפני כמה ימים הייתי אצל אורטופד כדי לברר למה כואבת לי הברך בזמן העבודה על ההמסטרינג (לא זוכרת את שם התרגיל, אבל זו עבודה עם מכונה ש"מדביקה" את הרגליים בכוח ואת המשקולת דוחפים אחורנית), הוא הסביר לי שמבנה הברך שלי שונה, לכן הכאב, ושהתרגיל לא מתאים לי.. מסבתר שבאמת יש תרגילים שלא מתאימים לכל אחד, למזלנו יש מגוון רחב של תרגילים אחרים

ronen222

New member
שוב המסטרינג ללא כיפוף

אז הנה זהו בדיוק תרגיל שמתאים לעבודה על המסטרינג ומבלי לכופף את הברך אפשרי לעשותו מבלי למשוך מוט אלא לחבק פלטה תרגיל מצוין גם לנשים ומשלים את הסקווט למתאמנים מתקדמים

אלי ו.

New member
כמו שרונן הציע, את יכולה לעשות

טופ דדליפט. זה רק החלק העליון של התנועה, בלי כיפוף הברך. התנועה מתחילה כשהמוט קצת מתחת הברך, ועולים עד שהגו ישר. (הברך בכיפוף קל כל הזמן, הגב כמובן ישר, מבט לפנים, המוט כמעט מתחכך ברגליים) נתתי את התרגיל הזה פעם לאחד המתאמנים שאוהב את הכאב בכיפוף ברך, הוא לא התרשם כי הוא "לא הרגיש" את ההמסטרינג בזמן העבודה. בשבוע שאחרי האימון הוא הרגיש את ההמסטרינגס.

ronen222

New member
כן זה נכון

את ההמסטרינג בתרגיל הזה מרגישים רק יום אחרי ומרגישים אותו יופי

תודה, אבל מניסיון למדתי שעל

ההמסטרינג הכי טוב לי לעבוד בזמן האימון האירובי על האליפטי. אני מכוונת תוכנית ל"אלפין", שיפועים גבוהים מאוד, ברמת התנגדות גבוהה, הכנסת בטן חזק פנימה, כיווץ ישבן וכפיפה קלה של הגב - אין לכם מושג איך מרגישים את ההמסטרינג. באותו הרגע, היום ועוד באימון הבא.

ronen222

New member
כן גם יעיל

אבל אם יש בעיות בירכיים אז עוזרים כך בשחיקתם

ממש לא. האליפטי הוא ה-מכשיר למי

שסובלים מבעיות ברכיים או ממי שרוצים לבצע פעילות אירובית בלי לסכן אותם. הפעילות על האליפטי מגיעה ממפרק הירך ולא מערבת את הברכיים. גם אין רקיעה באימון הזה, ככה שהברכיים מבודדות ולא קורה להן נזק.

למעלה