DCR-TRV 19E מי מכיר ?

600RR

New member
DCR-TRV 19E מי מכיר ?

קיבלתי הצעה למצלמה הזו + כרטיס DV (בשווי 700ש"ח ) ב 5000 ש"ח. אני מצלם בעיקר דוקומנטרי, חשובה לי האיכות, חשוב לי זמן צילום מקסימאלי על סוללה, לא חשוב לי סטילס בכלל, חשוב לי שבשנתיים שלו ארבע הפורמט יהיה עדיין אקטואלי. מומלץ ? אם לא, בתקציב הזה ומטה איזו מצלמה כדאי לי לקנות ומדוע ?

600RR

New member
וזה דיי דחוף כי מחר אני צריך לקנות

הסוני הזאת טובה ? אגב ... מה זה קוי רזולוציה ומה ההבדל בין 500 ל 530 ?

600RR

New member
כשאני שואל מה ההבדל

אני מתכוון ל - מתי ההבדל בא לידי ביטוי.

alonfo

New member
TRV19

למי שלא מחפש סטילס, לטעמי מצלמת הוידאו הדיגיטלית המתאימה ביותר. מספקת ביחד עם ה-TRV14 התאומה שלה (מלבד כניסת DV) יחס עלות/תועלת ללא תחרות וצילום בתנאי תאורה נמוכים מהטובים בקטגוריה (היחידות של של סוני בקטגוריה שמצלמות ב-5 LUX, ללא ה-NIGHTSHOUT). עם הסוללה המקורית (np-fm30) עובדת בערך שעה וקצת עם מסך. באמצעות סוללה אופציונאלית מדגם np-qm91 אפשר להגיע לאזור ה-8 שעות עבודה. במידה וההצעה כוללת מצלמה מהיבואן הרשמי (קרי ישפאר) ואחריות לשלוש שנים + ערכת ה-DV של פינקל שישפאר מציעים = המחיר טוב.

600RR

New member
ולגבי הקווים של הרזולוציה

הבנתי שיש לה 500 ולאחרות יותר יקרות יש 520 ו 530. מתי ההבדל הזה בא לידי ביטוי ומתי ההבדל בין 800,000 פיקסלים לכאלה עם יותר (מגה +) בא לידי ביטוי בסרט הוידאו המצולם. באיזה תנאים מבחינים בהבדלים ומהם ? תודה רבה על התשובה !

alonfo

New member
זה פתח

לדיון מאוד מעמיק מאחר ואפשר ל"תקוף" את הנושא מכמה כיוונים... בקיצור, לצלם הבייתי החובב, ההבדל בכמות קווי הרזולוציה הוא זניח. מה שכן, המצלמות היקרות יותר (שמגיעות גם ליותר קווי רזולוציה) ניכנות במעבדים חזקים יותר, סריקה משופרת (Progressive Scan), עדשות אכותיות יותר וכו'... שלא תקבל רושם מוטעה מהשורות האחרונות, בשביל לקנות מצלמה בעלות אכות וידאו כשל ה-TRV19 ואת הגודל הפיזי שלה, היית נדרש לשלם לפני שנתיים קרוב לכפליים ! אם הייתי צריך היום לרכוש לעצמי מצלמת וידאו זה הדגם שהייתי רוכש ! הסדרות השונות של מצלמות הוידאו של סוני מושקות כל שנה באפריל, וסדרת ה PC באזור יוני. המחירים של הסדרות שנמכרות היום בשוק נשחקו חזק ביולי אוגוסט וקשה לי להאמין שיהיו הוזלות נוספות. מחיר ה-NP-QM91 "על הנייר" 1700 ש"ח - תוצאה של מכס גבוה מאוד, יש תחליפיות בכמה רמות בשוק.

600RR

New member
שאלה אחרונה בקשר לעריכה ...

אם כבר התייעצתי (תודה שוב על התשובות המספקות !), בנושא עריכה. אני מעוניין מן הסתם להעלות את החומר המצולם למחשב ולחתוך ולערוך אותו. האם תוכנות עריכה פשוטות (כגון אלה המגיעות עם כרטיס עריכה פשוט למשל), מספיקות כדי להגיע לתוצאות משביעות רצון ? האם קיימות בשוק תוכנות לא יקרות שמספקות תוצאות מרשימות יותר ? אילו ? מחירים ?

LazyGecko

New member
עריכת וידאו במחשב

התוכנות שבאות עם בכרטיס בדרך כלל מאוד פשוטות. עריכת וידאו זה עסק יקר ! צריך מחשב חזק ודיסקים גדולים ומהירים ! הוידאו יורד מהצלמה לא מכווץ, 5 דקות וידאו זה בערך גיגה. צריך לערוך אותו ולכווץ אותו לMPEG או DIVX או משהו אחר. אני משתמש ב Adobe Premier (אחת התוכנות היותר טובות) לכווץ וידאו של 10 דקות לקח למחשב שלי (P3 800MHZ) יותר מ12 שעות. רצוי שיהיה לך דיסק נוסף רק לזה, כלומר שהמערכת הפעלה תשב על דיסק נפרד (פיזי!) מהדיסק שאתה עובד איתו.

gilad65

New member
10 דקות - 12 שעות ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

גם עם מעבד חלש כמו שלך זה נשמע מוגזם. אני עובד עם P4-1.8 ו-768MB זכרון ולהמיר 15 דקות סרט ל-MPEG לוקח בערך 20-30 דקות (אני עובד עם STUDIO 8) כדי לצרוב ל-DVD (להמיר מ-AVI שנוצר מהמצלמה) לוקח בערך 30 דקות עם תוכנה נחמדה שקבלתי עם הצורב בשם MYDVD.

LazyGecko

New member
זו לא היה סתם המרה

גם שינוי גודל, מעברים ואיזון צבעים ו LEVELS. מהירות הדיסק מאוד משפיעה, וזה היה דיסק ישן.

byoyo

New member
לא הכי זול..

אפשר להשיג את המצלמה בפחות. 4300 בשקם אלקטריק - אחריות 3 שנים ע"י ישפאר (היבואן הרשמי). אפשר למצוא אפילו ב-500 שקל פחות עם אחריות לשנה (אין לי מושג ע"י מי). אני אישית לא הייתי מתפשר על אחריות לשלוש שנים ע"י היבואן בכזה הפרש זעום. מעבר לזה מדובר בפורמט mini dv שזהו הפורמט הנפוץ ביותר לווידאו דיגיטלי כיום (אני אישית לא מניח שזה הולך להשתנות). יש תמיכה לפורמט הנ"ל בכל התוכנות. לגבי כרטיס ה- DV לא הבנתי בדיוק למה התכוונת. אם אתה רק רוצה להעביר את הווידאו למחשב אזי כל מה שצריך זה חיבור firewire (אם אין לך במחשב, אפשר להוסיף כרטיס שעולה 200 ש"ח +/-). מקווה שעזרתי, תומר.

למעלה