DATE מהמשתמש

patael

New member
DATE מהמשתמש

אני רוצה לקלוט תאריך מהמשתמש, ולהכניסו לבסיס הנתונים, הפורמט הוא DD/MM/YY איך עושים זאת? עכשיו, השיטה שבה אני מכניס תאריך אוטומטי לבסיס הנתונים היא פשוטה בתוך ה QUERY אני מכניס את הפונקציה TIME()1 לתוך שדה מסוג INT. תודה

yahelb

New member
note

1. אם אתה רוצה לקלוט תאריך מהמשתמש שים text box או combo ב- form 2. הפונקציה time מחזירה את מספר השניות מ1970 עד השאילתא שלך. אז אם אתה רוצה להכניס את התאריך העכשווי השתמש בפונקציה time בשאילתא אם אתה רוצה לקלוט תאריך מהמשתמש עשה זאת כפי שציינתי ב 1. מקווה שזה עוזר יהל

patael

New member
ממש לא הבנתי....

נראה לי שגם אתה לא הבנת אותי... פשוט מאד, אני רוצה לקלוט מהמשתמש תאריך בפורמט 28/08/02 ולהכניסו ל DB וכמובן שיכנס בצורה שאוכל להשתמש בתאריך תודה.

orenphp

New member
אולי זה יעזור להבין...

יהל התכוון שאתה יכול לקלוט את התאריך בשני צורות: 1. דרך המשתמש - כלומר תשים textbox שבו יהיה המשתמש יוכל להכניס את התאריך שהוא רוצה בפורמט שאתה רוצה. 2. דרך הפונקציה time - אם אתה רוצה להשתמש בזה אז ככה תעשה את זה:
$time = date("d/m/y"); mysql_query("INSERT INTO table_name (time)VALUES(´$time´)");​
בעיקרון זאת השיטה, שיטה הרבה יותר אלגנטית היא לשמור את הזמן - כלומר שימוש בפונקציה time (זה יחזיר כמה שניות עברו מאז השנה 1970) ואז פשוט תעשה את הבא: $get = mysql_query("SELECT time FROM table_name WHERE bla=´bla´"); extract(mysql_fetch_array($get)); $time = date("d/m/y",$time); מקווה שזה עזר לך להבין.. אורן.

yahelb

New member
יפה

דבר ראשון זה בדיוק מה שהתכוונתי. לא חשבתי שאני לא ברור. תודה! עוד אופציה אחת שחוסכת בעיות הכנסת נתונים הוא שימוש בקומבו: 1- ליום 2 - לחודש 3- לשנה וכו הלאה. וניתן גם להשתמש ב strftime לעריכת התאריך ממסד הנתונים.

Megapuzik

New member
אז תעשה את זה

בדרך "רגילה"... תקלוט את התאריך :
$date = date("j/n/y");​
מהטופס, תעביר אותו לעמוד שמכניס את הנתונים דרך תא hidden (או שתקלוט ישר בעמוד שמקבל את הנתונים) ותכניס את זה למסד נתונים לאיזה עמודת varchar(12) וזהו.

למעלה