DataGrid וערכי ברירת מחדל.

gilad g

New member
DataGrid וערכי ברירת מחדל.

יש לי אפליקצית Windows Forms, עם DataGrid. אחת העמודות של ה-DataGrid היא מסוג תאריך/שעה. איך אני עושה שערך ברירת המחדל שניתן לרשומה חדשה בשדה הזה יהיה התאריך/שעה הנוכחי (כלומר DateTime.Now)
מראש

דונג

New member
ברמת האפליקציה או ברמת ה DB ?

חלק מבסיסי הנתונים, בעצ יצירת הטבלה, ניתן להגדיר ערך ברירת מחדל לשדה. וברמת האפליקציה - פשוט להציב לשדה את DataTime.Now, לא ?

gilad g

New member
ברמת האפליקציה

ובאופן יותר ספיצפי - ברמת ה-DataGrid. כאשר המשתמש יוסיף רשומה חדשה ל-DataGrid, הערך של השדה ברשומה זו, יהיה DateTime.Now.

בבקשה...

אם אתה עובד עם VS.NET אתה מוסיף לDataGrid עמודה נוספת מסוג TEMPLATE. אח"כ אתה לוחץ לחיצה ימנית על הדטה גריד ועורך את השורה. אח"כ תבחר את התוית שמופיעה שם ובפרופרטיז שלה תבחר DATA BINDINGS שם בצד שמאל תבחר טקסט ובצד ימין תבחר CUSTOM ושם תכתוב DateTime.Now ב-HTML זה נראה כך:
<asp:TemplateColumn HeaderText="Time"> <ItemTemplate> <asp:Label id=Label5 runat="server" Text="<%# DateTime.Now %>"> </asp:Label> </ItemTemplate> </asp:TemplateColumn>​
בהצלחה

חבל...

חשבתי שאולי פעם אחת אני אוכל קצת להחזיר לך על מה שאתה עוזר לי. בכל אופן בהצלחה

gilad g

New member
יששש../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הצלחתי
הפתרון: להוסיף Event Handler לאירוע RowChanged של ה-DataTable:
ds.Tables["bla"].RowChanged += new DataRowChangeEventHandler(frmMain_RowChanged); ... private void frmMain_RowChanged(object sender, DataRowChangeEventArgs e) { if ( e.Action == DataRowAction.Add ) { e.Row["TimeColumn"] = DateTime.Now; } }​
תודה לכולם

למעלה