Data Report

thats me1

New member
Data Report

איך אפשר להוציא סיכומי בינתיים בדו"ח? נניח שיש לי עמודת "לקוח" ועמודת "סכום". אני מעוניין שאחרי שערך מסויים בעמודת הלקוח משתנה , תופיע לי שורה המכילה את מספר השורות שבהן מופיע שם הלקוח (מספר ההזמנות ללקוח מסויים) והסכום הכולל של ההזמנות שלו שהן עמודה נפרדת. איך אני עושה את זה?

חסרים פרטים

כנראה שלא ענו לך בגלל שאין מספיק פרטים. לא ברור איך בדיוק אתה מייצר את הדו"ח, ובכלל איפה ספציפית אתה לא מגיע לפתרון: בשאילתה? בטכנולוגיה? אנא פרט ככל האפשר.

thats me1

New member
אני אנסה לספק יותר פרטים

מקסימום, תמקד אותי יותר. מסד הנתונים שלי הוא ACCESS. השאילתה שלי היא שאילתה מאד בסיסית לצורך העניין: dim objCon as ADODB.CONNECTION dim objRec as ADODN.RECORDSET set objCon = new ADODB.CONNECTION set objRec = new ADODB.RECORDSET בחלק הזה אני גם מכניס את הConnection String שהיא יותר מדי ארוכה בשביל הפורום ObjRec.Open "SELECT * FROM Subjects",objCon,adOpenDynamic, adLockOptimistic עד לכאן הכל עובד תקין. אני מגדיר דו"ח חדש ובאחד מהשדות שלו אני משתמש בפונקציה rptFuncVCnt. בזמן ריצה - אני מקבל הודעה שלא ניתן להשתמש בפונקציה הנ"ל.

אבל איך אתה מגדיר דו"ח?

מה זה מבחינתך דו"ח? דרך DataEnvironment? אתה מייצר קובץ HTML? קובץ Word? אני _מניח_ שאתה משתמש ב DataEnvironment, כי אתה משתמש ב rptFuncVCnt, אבל בהודעות קודמות ציינת שאתה לא משתמש ב DataEnvironment? או שאולי לא הבנתי נכון... בכל מקרה, מדריך קצר.

תגובה

נסה לעשות קליק ימני על אזור ה Details ואז Insert Group Header/Footer. באזורים האלה (header או footer) - תשים את הפונקציה שאתה רוצה.

thats me1

New member
עשיתי את זה בעבר

ואני מקבל הודעת שגיאה: Report Sections Do Not Match Data Source פה נתקעתי

אולי data shaping?

יכול להיות שאם תשתמש בסינטקסט של פקודת SAHPE זה יעבוד. כבר כתבתי כאן פעם תגובה על זה. תחפש בגוגל על Data Shaping.

thats me1

New member
אף פעם לא שמעתי על הפקודה

הסתכלתי בגוגל על זה והבנתי שזה קשור לרשומת אב ובן. אני לא חושב שיש קשר...

יש קשר

מבחינת הדו"ח, אתה יוצר רשומות אב ובן. לדוגמה: רשומת אב: לקוח רשומות בנות: הזמנות דוגמה נוספת: רשומת אב: הזמנה רשומות בנות: פריטים זה בדיוק מה שקורה ב DataEnvironment, ויתכן שזה מה שהדו"ח מצפה לקבל. תכלס, למרות שיש לי ידע ב DE, לא השתמשתי בזה אף פעם. העדפתי ליצור את הדוחות לקבצי HTML. בזמנו זו היתה אופציה מאוד נוחה לי. כיום יש כלים יותר מתקדמים ליצירת דוחות.

thats me1

New member
אני אשמח לקבל הסבר

פעם אחת ולתמיד איך משתמשים בDE. עד עכשיו הסתדרתי ממש לא רע בלעדיו, אבל כנראה הגיע הזמן ללמוד....

לצערי אין לי את הזמן

ללמד מעל דפי הפורום. אבל אני מניח שיש לא מעט מדריכים בחינם בנושא. בעקרון, למסדי נתונים יחסית פשוטים, ה DE הוא כלי יחסית נחמד.

למעלה