Das Schwarze Auge - מי מכיר?

Das Schwarze Auge - מי מכיר?

Das Schwarze Auge או "העין האפלה" בתרגום חופשי, אמור לפי ויקיפדיה להיות משחק תפקידים הפופולרי ביותר בגרמניה (יותר ממו"ד!) ואפילו יש לו גרסה אנגלית ואף כמה משחקי מחשב שהתבססו עליו. מישהו שמע? מישהו מכיר? שווה לי לקנות אותו ברגע שיהיה לי כסף כדי ללמוד גרמנית באותה דרך שלמדתי אנגלית (בינתיים אני סובל כל רגע מהדקדוק הנוראי - עוד כמה פעלים מתפרקים וגם אני אתקף בדחף בלתי נשלט לפלוש לצרפת)?

PUMI for ever

New member
בלש, ממך ציפיתי ליותר !

בפנייה לחברינו, גוגל, הועלה הקישור הבא: The Dark Eye RPG אין לי זמן כרגע לחקור, יעשה מאוחר יותר. אתה מוזמן לבקר ולהתרשם.

ננסק

New member
מסקירת החוקים באתר

זה נראה כמו הבן-דוד המרוחק של מו"ד, שמדבר במבטא קצת מוזר ואוכל ארוחת צהריים עם שני סוגים של סכינים, אבל הוא עדיין אחד משלנו. יש שם רעיון נחמד עם השימוש של מיומנויות, אבל הם מתאזנים עם כמה רעיונות לא נחמדים כמו הצורך לגלגל *שלושה* מבחני הצלחה כשמנסים בסך הכל לטפס על משהו. גם דף הדמות נראה מבהיל למדי מבחינת כמות המשתנים שיש עליו, כמו ימי מוד"מ העליזים. כדי לחזק את הקשר, יש גם מקצועות, אלפים, גמדים ואורקים. רשום שם שהעולם מפותח כבר 20 שנה, אבל מישהו יודע בת כמה השיטה ספציפית? היא נותנת תחושה חזקה של הדור הישן, אבל לכו תדעו, בכל זאת מדובר בארץ אירופאית עם סטנדרטים שונים.

לפי הויקיפדיה

המהדורה הראשונה יצאה ב1983: http://en.wikipedia.org/wiki/Das_Schwarze_Auge ובגרמנית (שאני מנסה לפענחח): http://de.wikipedia.org/wiki/Das_Schwarze_Auge המהדורה שתורגמה גם לאנגלית היא הרביעית. זה אכן עושה רושם של משהו מאוד תואם מוד"מ1 - אמורים להיות לך עשרות מקצועות! ספק אם ארצה לשחק בזה, אבל יהיה מעניין לקרוא את זה בשפת המקור. אני לא בטוח עד כמה ההצהרה בויקיפדיה בנוגע לפופולריות של המשחק בגרמניה עדיין עדכנית אחרי כמה שנים של שטפון D20, אבל זה מוביל אותנו לשאלה די מעניינת - באילו עוד ארצות משחקים "ילידים" הצליחו לשמור על פופולריות מול המותג הבינ"ל של מו"ד? אני זוכר ששמעתי שבשוודיה היה משחק מקומי (ממונע BRP בחלק ממהדורותיו) בשם "דרקונים ושדים" שזכה להצלחה משמעותית, ושבאנגליה הייתה עדנה מסויימת למשחק התפקידים של וורהאמר (המהדורה הקודמת, לא הנוכחית) - לפני כעשור ראיתי במוזיאון הבריטי תערוכה בשם The Mythical Quest שעסקה בהרפתקאותיהם המופלאות של גיבורים מהאגדות, ובסוף המסלול שלה היה שולחן תצוגה שהוקדש למצב כיום - היו בו כמה ספרי פנטזייה (סידרת ארץ-ים למשל), מיניאטורות של וורהאמר, וספר כללים למשחק תפקידים של וורהאמר.

Fenris

New member
מה עם משחק תפקידים ישראלי\יהודי?

יש? מישהו חשב לכתוב? מישהו כתב פעם מאמר באיזה מגזין שאני חא זוכר את שמו כרגע (יכול להיות Wiz, אבל אל תתפסו אותי במילה) שתיאר (בהומור אמנם, אבל עדיין) את גרסת ה"אברך" לדמות הכוהן המו"דית. אפשר לפתח את זה. יש קופצים?

ננסק

New member
זה היה במ-"מכשף האחרון"

מגזין שדווקא די אהבתי, עד שהוא הלך בדרכו של כל מגזין מ"ת שמנסה להיות מסחרי בארץ, אחרי שישה גליונות. אני חושב שהסיבה שאין משחק שכזה, היא שזה די משעמם ולא ייחודי - בדיוק כמו שיהיה משחק שיוקדש בלעדית להולנדים. המשחקים שהבלש פירט בהודעה שלו אינם משחקים לאומיים, הם פשוט פופולריים במיוחד בארצות שונות. לשחק מערכה כזאת בשיטה אחרת? סבבה, אבל רק מטורף ינסה למכור משחק שכל מה שאפשר לעשות בו באופן מוצהר זה לשחק יהודים בתקופות שונות בהיסטוריה.

NacroMittler

New member
אנחנו דווקא די מעניינים

לכל אורך ההיסטוריה רדפו אותנו, רצחו אותנו, נידו אותנו וכו, ואנחנו, למרות רוחם של הצרים, עדיין בחיים. בטח יש לנו +2 לגלגולי הצלה.... הכל מקרה, יכול להיות מעניין להילחם במרד גטו וורשה או להסתתר עם הפרטיזנים ביערות.

ננסק

New member
לא אמרתי שלא

אמרתי שמשחק תפקידים שלם שמבוסס עלינו (ולא רק, נגיד, מערכה מותאמת ל-GURPS או משהו), לא עובד.

NacroMittler

New member
מה עם משחק ישראלי-ציוני

עם צוויון יהודי? כזה שאתה יכול לשחק בו כל דבר, אבל הוא מותאם למשחק יהודים.

ננסק

New member
זאת אותה שאלה

יהיה לך מעניין לשחק במשחק על רוסים? משחק שבו כל המטרה היא לשחק רוסים. ברוסיה. זהו. הם עושים פרעות ביהודים ומפילים את המשטר של עצמם מדי פעם. זה מעניין? מה לגבי משחק ארגנטינאי? פשוט לשחק ארגנטינאים, עם דגש רב על הלאומיות הגואה! שיטת מיומנות מותאמת במיוחד עבור האופי האגרנטינאי, עם חוקים מיוחדים לחיתוך בשר. משחק ישראלי\ציוני לא שונה במיוחד ממשחק יהודי. עצם העובדה שמשחק מבוסס על עם, זה כבר מוזר ולא מעניין כל כך. כמו שבקושי תמצא בחוץ משחקים שמבוססים על אזור גיאוגרפי, או על עיצוב פנים. יש אירועים הסטוריים מעניינים, ששווים *שישחקו אותם*, אבל לא ש*יצרו בשבילם משחק תפקידים*.

NacroMittler

New member
אני מדבר על משחק

אשר מותאם לתקופה היסטורית מסויימת בהיסטוריה היהודית. השואה היא דוגמא מצויינת, אבל לא חסרות עוד... בקשר לרוסים, לשחק פעילים במחתרת הבולשיוויקית בהחלט יכול להיות מעניין, לא התכוונתי למשחק על חיי היום יום במאמא רוסיה.

הבעיה

רוב משחקי התפקידים הפופולריים הם פנטסטיים - כנראה בגלל הגישה ש"אם כבר ממילא מדמיינים דברים שלא קיימים, בואו נתפרע קצת". אנגלית, גרמנית ואפילו שבדית הן שפות שיש להן מסורת ארוכה של מיתוסים מהסוג המוכר לנו מהפנטזייה - אבירים, מפלצות, דרקונים, וכו'. אלו לא פעם שפות המקור של המיתוסים הללו, והמעבר לפנטזייה הוא די נוח וטבעי. עברית היא שפה די חדשה (כשפה מדוברת), ואין לה מסורת של פנטזייה. נכון, יש את התנ"ך, אבל כדאי לזכור שבין החברה הישראלית של היום ושפתה לבין עלילות התנ"ך פעורה תהום של כאלפיים-שנות (ולא, הדתיים בגולה לא קראו בתנ"ך אלא בהלכה - השיבה לתנ"ך היא משהו מאוד מודרני ודי חילוני). לפיכך, קשה יותר לבסס משחק תפקידים פנטסטי מקורי על רעיונות עבריים/יהודיים מקוריים. סגנונות אחרים, שאינם פנטזייה? אולי זה ילך טוב יותר.

shadowfax

New member
WHFRP אכן היה דיי נפוץ

העניין הוא שGW בעברה יצרה גם ספרים לעוד מספר חברות (מהדורה לפרנויה לדוגמה) והיית חברה למשחקים באופן כללי ופחות חברת מ"ת ומי מאשים אותם? ההצלחה הגדולה של טליסמן וWH עזרה להם לשרוד את המיתון של סוף שנות ה90. אני מאמין שהנפילה של סוף שנות ה90 פגעה בכל אותם מוצרים קטנים והעלימה את החברות המיצרות, כך שכיום הפופולריות של כל אותם משחקים נמוכה פשוט כי אין מי שיתמוך כמו בעבר, תמיכה ברשת היא הרבה יותר בעייתית כי אין בקרת איכות.

למעלה