Dark Side Of The Rainbow

danmordechay

New member
Dark Side Of The Rainbow

הרגע ראיתי בפעם הראשונה את הקוסם מארץ עוץ ומיד אחריו ראיתי את הגרסה המסונכרנת עם DSOTM כפס קול. אני חייב להודות שיש קטעים שבאמת תואמים שזה דיי מוזר כי הפס קול חוזר על עצמו פעמיים וחצי ובכל פעם מתואם בקטעים אחרים. מהם באמת השמועות על התאום ביניהם? שמעתי שנקשר קשר בין 'הקוסם' ובין סמים בהכנת פס הקול.... האם זה נכון? הייתי מעוניין לשמוע גם מאנשים שכן מאמינים שקשר בין הסרט לאלבום -- דן

melancholy man

New member
הכל נכון

יש התאמה מלאה בין הסרט לאלבום. למעשה הדרק סייד שאנחנו מכירים הוא לא האלבום שיצרו חברי הפינק פלוייד, האלבום המקורי שיצרה הלהקה נלקח לפני ההפצה באישון הלילה למרתפי ה CIA שם הוכנסו בו קודים מיוחדים הורדו צלילים וקוצר אורכו כך שיתאים במיוחד "לקוסם מארץ עוץ" למעשה אם תשמע את האלבום תראה את הסרט ותקרא תוך כדי את הוושינגטון טיימס מה 7.4.58 תקבל את התמונה האמיתית המפחידה על ניסיון ההשתלטות של האו"מ בשילוב בוגדים מתוך ה CIA והמוסד להשתט על ארה"ב ובאמצעותה על העולם כולו. מוזר שיש עוד אנשים שלא יודעים את זה...

כן, זה נכון - הכל קונספירציה

בתוך האלבום הושתלו צפנים - הנחיות מוסוות לסוכני-החרש ברחבי העולם. כך, לדוגמא, השורה grab that cash with both hands and make a stash מהשיר Money, היא קוד לסוכנים באירופה, להוציא את רזרבות הדולרים המזוייפים שהחביאו, ולקנות זהב ומניות נפט, ובכך להשפיע על הכלכלה העולמית לטובת ארה"ב. כל הדיבורים שבין השירים (או בתוכם) הם, כמובן, קודים מוצפנים. כך, למשל, בשיר Great gig in the Sky ניתן בקושי לשמוע את מילות הצופן: "If you can hear this, you're dying" - אות אזהרה ברור, לסוכנים בסין, שחייהם בסכנה. ולבסוף, איך אפשר להתעלם מהמילים המסיימות את האלבום: there's no dark side of the moon, it's all dark שהן, כמובן, הנחיות לסוכנים בבסיס הסודי שבירח, להשתמש בתותחי-העל שלהם ע"מ לשלוח קרני-לייזר רבות עוצמה, ולהשמיד באמצעותן את הנשק להשמדה המונית שהסתיר סדאם חוסיין. אני בטוחה שיש עוד קודים כאלו, המוצפנים באלבום, אך הם נסתרים מבינתי. שמא מי מכם יכולים לחשוף אותם?

ציףציף

רואים שאת קוראת את הניו-יורקר ולא את הוושינגטון פוסט, אחרת היית כבר יודעת.
רק אתן פה רמז לחברה, השורה האחרונה there's no dark side of the moon, it's all dark היא אכן רמז לבסיס סודי, אבל לא זה שכיוונת אליו, הבסיס המדובר פורסם לראשונה לפני שנתיים במהדורה מיוחדת של תוכנית התחקירים המעמיקה סאות'פארק (בפרק סולם לגן עדן) שם יכל העולם כולו לראות את הבסיס הסודי של סודם חוסיין דווקא המסתיר נשק להשמדה המוני בגן עדן, לשם גורש אחרי שגורש מהגהינום על ידי השטן, שהיה מאהבו של סדאם במשך כמה פרקים. צריך פשוט לקרוא בין השורות...

Miss CB

New member
../images/Emo6.gif

I'm super, thanks for asking - all things considered I couldn't be better anyway...

edlessme

New member
חחחחח...

אחד מהשירים השווים שיצא משם.. יחד עם salty chocolate balls....

*איתי*

New member
אל תעלבי אבל זה נשמע לי שטויות במיץ

למה שסוכנים מה CIA ירצו להפוך אלבום של להקה לחבילה שלמה של צפנים סודיים????

שלום דן ../images/Emo140.gif

וברוך בואך לפורומנו. לא אחזור שוב על הדברים הכתובים בנושא ב"שאלות נפוצות", כי אני בטוחה שכבר קראת אותם. אני בטוחה גם ש-edlessme וחברי פורום אחרים המאמינים בקיום סינכרון יענו לך גם כן. מהותית, הלהקה לא היתה בכלל יכולה, טכנית, לעשות סינכרון כזה גם אם היו מעוניינים בכך, כי המיכשור הדרוש לכך לא היה קיים בזמנם. DSOTM היא יצירה בה הפלויד, כאמנים, השקיעו הרבה מאוד מחשבה ומאמץ, וזאת על מנת לומר משהו חדש, לתת אמירה מקורית משלהם על החיים והעולם; הם לא היו משעבדים את היצירה הזו ליצירה אחרת (הקוסם מארץ עוץ), ובוודאי לא היו משקיעים חודשים רבים של עבודה מאומצת, וכסף רב, על בדיחה. להאמין בסינכרון הוא, לדעתי, זלזול ב-DSOTM כיצירה, ובפלויד כאמנים. הקשר לסמים הוא שמי שהמציאו את האגדה האורבנית האלו היו סטלנים עם יותר מדי זמן חופשי על הידיים, כמו שאומרים באמריקאית. מצד שני, יש את התאוריה הזו עם ה-CIA שניבלו הביא...

למעלה