Dark ages2

tapas tapas

New member
Dark ages2

בעקבות וויכוח בפורום אחר. מה יקרה לעולם כתוצאה מהתחממות גלובלית כשמים מתוקים יהפכו ליותר יקרים מזהב? הבעיה העיקרית בהתחממות הגלובלית היא מחסור במים מתוקים. כתוצאה ממחסור במים כאלה לא יהיה ניתן להשקות שדות, לא יהיה ניתן לגדל ירקות ופירות, כל הצמחייה בעולם תדלדל. ואז תוכלת החיים תקטן אולי ל30 שנה, והחיים יראו כמו החיים או אפילו יותר גרוע מבעידנים עתיקים יותר. האם איזה סופר כבר בנה עולם שבו יש מחסור במשאב שהכי מובן מאליו מבחינתנו, וגם הכי חשוב? המים? טוב יש את חולית, אבל נראה לי שבחולית לא נתנו ביטוי מספיק חזק למחסור במים. לפי מצגת שמישהו עשה, מחסור במים יוביל לתוחלת חיים קצרה של בני האדם ובני האדם יראו בגיל 20 כמו שהיום בני אדם ניראים בגיל 70. מה דעתכם?

thepriest

New member
על רגל אחת ולא ממש תשובה לשאלה....

אם אני לא טועה יש חקלאים בנגב שמגדלים עגבניות במים מלוחים.... כך שלפחות יוכלו לאכול עגבניות....

Ihavenonick

New member
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!

אני שונא עגבניות

יש לנו כבר היום

יכולת "להטפיל" מי-ים. ביחד עם שיטות חסכוניות של מיחזור מים (מאיסוף מי גשמים ועם השקיה בעזרת מי ביוב) אני חושב שההשפעה לא תהיה ממש גדולה.

tapas tapas

New member
עדיין

זה בכמה סדרי גודל פחות מהצרכים שלנו למים. מדינת ישראל יכולה להטפיל מים בכמות שהכינרת מספקת לנו? חוץ מזה מה יהיה בנוגע ליערות העד ולכלל הצמחיה בעולם? לא תוכל להשקות את כל הצמחיה->תהיה פחות צמחיה בעולם->אפקט החממה ילך ויגדל וחוזר חלילה. עד שכדור הארץ יראה כמו חולית באמת.

Serpent Axis

New member
אני לא אומר את זה לעיתים קרובות, אבל

<<מיחזור מים (מאיסוף מי גשמים ועם השקיה בעזרת מי ביוב)>> אאאאאיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייכככככככככככככככככככככככככככככככככככססססססססססססססססססססססססססססססססססס!!!

0Pandemonium0

New member
היה מחסור במים בסרט "עולם המים" של קווין

קוסטנר. הוא שיחק את הנווד המוזר הזה ששט בסירה שלו, והיה אפילו קטע שבו מראים איך הוא מתפיל מים למי שתייה. אם אני לא טועה, זה היה השתן שלו. תהיה בעיה קשה של מחסור בצמחיה, ולכן פגיעה חמורה בכל המאזן האקולוגי על כדור הארץ. כשמדינה צריכה לדאוג להטפיל מים רק לאזרחים שלה, אין לה זמן להשקות גם את היערות שבתחומה והם מתים. אם דבר כזה יקרה ביערות הגשם...וואו! הכחדה המונית של אלפי מינים של בעלי-חיים! האדם יסתדר, איכשהו. האדם יכול לאכול הכל בעזרת טכנולוגיה, אפילו תרנגולות מנופחות באנטיביוטיקה או מלפפונים שגדלו למימדי ענק בעזרת הנדסה גנטית. האם מדינה יכולה להטפיל מים בצורה שתספיק לכל האזרחים החיים בתחומה? לא יודע, סביר שלא, מה שיוצר לנו חלוקה למעמדות נמוכים של עניים חסרי כסף למים, ולמעמדות גבוהים יותר של אלה אשר יכולים להרשות לעצמם אפילו מתקני הטפלה ביתיים. תהיה גם צפיפות אדירה בערים בגלל שכל ערי החוף בעולם יוצפו, אבל זה כבר נושא אחר. עונה לך, פחות או יותר?

tapas tapas

New member
כן אולי

נראה לי שדבר ראשון המילארדים שעכשיו חיים בעולם יצתמצמו לכמה מיליונים במקום. יש פוסט של בלוג בשאר הראשי שקצת מדבר על זה.

רמשטיין

New member
סדרה בערוץ 1, ומילה על הטפלה

לפני כמה שנים טובות הייתה סדרה לנוער בערוץ 1, נדמה לי אוסטרלית, על נערה שבטעות נכנסת לפוד שנראה כמו ק100 וחוזרת לימינו, היא מגיעה מהמאה ה24 שבה יש אוטופיה מרקסיסטית מושלמת סטייל סטאר טרק - הדור הבא, מה עוד שאני זוכר שהיה לה איזה נזר שבאמצעותו היא מסוגלת לבצע טלקינזיס בעונה השנייה היא מגיעה למאה ה22 ושם יש עולם שעקב אסון אקולוגי יש בו מחסור משווע במים ואכן מים שווים פי עשר משקלם בזהב ו"האיש הרע" מגלה אותה ואת הטכנולוגיה ומשתמש בה לגנוב מים מהווה שלנו לא ממש סדרה מוצלחת מבחינה השראתית, הם יותר כיוונו לקטע של יחסים בין אישיים מאשר פיתוח קונקרטי של העלילה והרקע והטפלה, נכון לימינו, זה תהליך יקר וארוך, שלא משתלם, ואני זוכר שישנם רק קומץ קטנטן של מתקני הטפלה באזור ים המלח כל העניין של ההטפלה כפי שהיא נעשית בימינו הוא פיתוח ישראלי אגב.

DDN

New member
ראיתי את המצגת הזו

והצטמררתי. אנחנו חיים כיום בעידן של שפע יחסי. תאר לעצמך, שכל מה שאנחנו לוקחים כמובן מאליו הופך להיות "יקר מזהב", והכוונה לדברים בסיסיים: מים מתוקים, מלח ועוד מספר דברים. כשמשהו בסיסי כמו מים, הופך להיות נדיר מאוד, ולכן יקר וסחיר, שומרי המים יהפכו להיות "בעלי ההון והשררה" החדשים. אני לא יודע לגבי סופר שבנה עולם כזה, אבל במשחק QUEST FOR GLORY 2, בעיר ראזיר, אתה מגיע לעיר יבשה וחסרת מים, ששם "למכור מים" זו עבירה כי רק ה"עירייה" רשאית לסחור ולחלק מים, והעונש על סחר לא חוקי במים הוא כבד.

למעלה