dance sister dance -santana

Feanor75

New member
dance sister dance -santana

מישהו יודע פרטים על היצירה האלוהית הזאת? אחרי כמה דקות הקצב משתנה ואז בשקט בצניעות כזאת נכנסת הגיטרה החשמלית, ממש מדברת, בסוף שומעים בעיקר אותה. אני תוהה האם ניתן לבן אנוש לבטא את עצמו ברמה כזאת עם כלי נגינה, ללא שימוש בסמים. גם הבס מדהים והקלידים- הכל משתלב מושלם.

Barmelai

New member
מ Amigos

הקטע שפותח את אלבום האולפן האחרון שעדיין שווה להחזיק מסנטנה. ערוב צבעוני של סגנונות מFאנק (Let It Shine, Let Me) ועד לטיני (Gitano). השיר שהתייחסת אליו Dance Sister Dance, משלב את שניהם והוא הקטע הטוב ביותר של האלבום, בעיניי.
הבעיה של Amigos היא שהוא אלבום נוסחתי. סנטנה משייט על טייס אוטומטי ולא מתאמץ להמציא שום דבר חדש, חוץ מזה שהוא אימץ לחיקו את הFאנק. כשסנטנה מזיע, הוא במיטבו. כשהוא לא מזיע, הוא חלקלק ויאפי באופן שלא משרת היטב את השירים שלו. הוא פוגע עם Dance Sister Dance אבל גם מידרדר למוזיקת מעליות בנאלית עם Europa למזלו השירים עדיין עובדים, למרות שאני חייב לומר שהרבה פחות מלהיבים האלבומים הראשונים. בכל אופן, יחסית למה שסנטנה עשה בהמשך, האלבום הזה עדיין שווה הכרות.

arieltr

New member
ס'עמק רק אני עולה ויורד

במעליות קקמייקות שכל מה שהן עושות זה להכריז "LEVEL 3. DOOR OPEN" בקול סקסי ממש כאילו היה פידל קסטרו בעצמו.
למה למה תמיד נגזר עלי להיכנס ולצאת מבניינים משמימים כאלה למה. מתי אני כבר אכנס למעלית וסטנטה יפצח בבנאליות גם עבורי.
אוטוטו יגיע הייאוש, אשר בו אהיה מוכן להתפשר אפילו על בריאן אינו כי השלב הבא אחרי זה הוא חרם רחב ידיים על רבי קומות, פנייה לאו"ם (איפסון והכחדת מעליות) וכניסה לבתי קרקע בלבד

איזה יופי! לא ראיתי את הקליפ הזה עד עכשיו

איזה ילדים קטנים הם כאן! והאופנה, האופנה.....

Feanor75

New member
סתם משמיצים מוזיקת מעליות

לפעמים היא ממש טובה
זאת רק הכללה לכל מוזיקה ללא מילים שניתן להשמיע ברקע מבלי שתרעיש, כמו הרבה מהמוזיקה הלקאסית

Feanor75

New member
אני מבין למה אתה מתכוון

המוזיקה שלו נשמעת יותר כמו ג'אם מאשר לחן של ממש, אבל הגדולה שלו היא יכולתו לבטא את עצמו בעזרת הגיטרה כמו שאולי אף נגן מערבי לא מסוגל, כולל מוזיקאים שהלחינו יצירות ברמה הגבוהה ביותר, ואולי גם כאלה שעולים עליו מבחינה טכנית. מהבחינה הזאת המוזיקה שלו דומה יותר למוזיקה של המזרח שבה הדגש הוא על המלודיה והרגש. ולאור זה, זה לא מפתיע שהוא בא מהעם הלטיני שמבחינה מנטלית דומה לעמים מזרחיים

Barmelai

New member
לגיטרה של סנטנה יש חתימה מובהקת

שאפשר לזהות מהאקורדים הראשונים. לא הרבה גיטריסטים זכו לעצב צליל כל כך מאופיין, וזה הרבה יותר חשוב מטכניקה. למרות שגם טכניקה לא חסרה לו. סנטנה נמצא בשיאו כשהוא מג'מג'ם
https://www.youtube.com/watch?v=DoIqXz2AIFs

מפגש פסגה
https://www.youtube.com/watch?v=83ddjtnT7KU

oren29at

New member
(בולע את הרוק)

המחמאה שלך לסנטנה מזכירה לי את אלה שאומרים על יהודים "היהודים האלה- מתים על כסף. אבל בקטע טוב!".

אין "עם לטיני", בטח לא במרכז/דרום אמריקה, שם יושבים צאצאים של זיווגים של מה שקוראים "אינדיאנים" עם מה שקוראים "ספרדים" (או "פורטוגזים").

סנטנה הוא סך כל השפעותיו+ אינטילגנציה ואינטואיציה מוזיקליים מהמעלה הראשונה (וגם- לא תמיד). מוזיקאים שמסוגלים לרגש באמצעות הכלי שלהם בלבד אפשר למצוא בכל ז'אנר שהוא- מקלאסי, דרך ג'אז, בלוז, פולק ורוק (ועם הז'אנרים שהשמטתי הסליחה).

אני לא מתכוון לחפש ולהביא דוגמאות, משום שבשורה התחתונה, הריגוש שמוזיקאי כלשהו מעורר אצלך תלוי בעיקר בך, ופחות במוזיקאי.

Feanor75

New member
תרשה לי לחלוק עליך

הספרדים הם עם לטיני וגם הפורטוגזים ולכן גם צאצאיהם הם כאלה בחלקם, והאינדיאנים אמנם לא לטינים אבל מבחינת מנטליות כמובן קרובים יותר לעמים המזרחיים מאשר למערביים, הרי מקורם מהמזרח. אז נתת חיזוק לטענה.

הטענה שהפוסט מודרניזם הביא לעולם לפיה היופי נמצא בעיניי המתבונן בלבד, היא בלוף גדול שלצערי רוב האנשים מאמינים בו כיום. נגזר מכך שלא ניתן לומר על המוזיקה של סנטנה שהיא איכותית יותר מפריטה אקראית של ילד שמעולם לא אחז בגיטרה אם היא הצליחה לרגש איזשהו חולה נפש בודד. ברור שזה אבסורד

oren29at

New member
permission granted

יחוס "מנטליות" ל"עמים" הוא מדרון חלקלק שתחילתו בטענה כאילו-אובייקטיבית "בקטע טוב", וסופו באלימת קשה ואיבוד צלם אנוש. זה לפחות מה שההיסטוריה מלמדת אותנו.

היופי הוא אכן בעיני המתבונן. "איכות" לא שווה ל"יופי", וגם היא תלוית תרבות/חברה, והמדדים הנפוצים (באותה התרבות/חברה) על פיהם קובעים "איכות".

דיון מוצלח נובע, לדעתי, מנקודת מוצא של "אוהב"/"לא אוהב"+ נימוקים. כשמחליטים שדעות הן עובדות הדיון הופך למיותר, ולפעמים מייתר גם את החלקים הפוריים והמועילים שבו.

Feanor75

New member
אין הסכמה על זה

שנאה ואלימות על רקע של גזע ולאום זה מאפיין של חשיבה פרימיטיבית אבל זה לא אומר שאין הבדלים בין עמים ברמה ובמנטליות, יש מפותחים יותר ויש פחות באופן כללי -אפילו אם ניתן לראות לפעמים אנשים מפותחים בתרבויות לא מפותחות ולהיפך.

גם אם קיים עניין של טעם עדיין זה כפוף לאיכות. המכשול הוא שמדובר במה שאינו מדיד ע"י בני אדם ואז טוענים בטעות שהבדלים באיכות לא קיימים. היצירה הפוסטמודרנית מתחבאת מאחורי השקר הזה. יוצר אמיתי יוצר מוזיקה טובה שיכולה לעורר דברים שונים אצל מאזינים שונים, אבל הם ירגישו באיכות כל אחד בהתאם לרמה שלו, ליכולת ההכלה שלו, ובנוסף לזה גם האינדיבידואליות של כל אחד.
אלוהים בהנחה שקיים, זה מישהו שיכול להגיד לך הכל, אפילו כמה איכות יש בכל יצירה. תוכל לשאול אותו למשל "איזה להקה יותר טובה, קאמל או לד זפלין?" והוא יענה לך, אולי אפילו במספרים. כי במישור שבו הוא פעיל, עולם האמת, כבר אין שום סובייקטיביות.

tzvika321

New member
טוב, הפופקורן נהיה תפל

מעבר לעובדה שהצטרפת לפילוסוף פרוסי מהמאה ה16, פרידריך זנון, ויצרת פרדוקס נוסף בסגנון של האם אלהים יכול להמציא שאלה שהוא לא מסוגל לענות עליה, החלק הראשון של הפוסט שלך כבר חורג מגבולות הדיון הלגיטימי.מעבר לכך שהוא מבטא אמונה כמעט דתית בתיאוריות המודרניות של סוף המאה ה-19 והמחצית הראשונה של המאה ה-20.
בכל פעם שקבוצה אחת הגדירה קבוצה אחרת כפחות מפותחת, המשמעות הייתה שלקבוצה הראשונה היו כלי נשק מפותחים יותר, מה שאיפשר לה תחת הלגיטימציה של פיתוח הנחשלים, לפתח את עצמה תוך ניצול הקבוצה השניה במקרה הטוב, או השמדתה במקרה הרע.
לכל עם יש היסטוריה משותפת, תרבות וערכים משותפים, תנאי סביבה ועוד גורמים שיכולים לעצב את מה שאפשר לקרוא לו מנטליות. אפשר לטעון שלשואה יש תרומה רבה למנטליות הישראלית, ועדיין יחידים בקבוצה הזו יקחו את ההשפעה הזו למקומות שונים.

למעלה